Че тя максималната му консумация не е ли 1810 вата?
Че тя максималната му консумация не е ли 1810 вата?
Преди около месец и аз питах същото за 28-ца Мицу , защото по ръководство е 20А , а получих 18А. Отговора беше че едва ли някога ще му се наложи да работи на МАХ. Ама мене ме съмнява че може да си докарам неприятности с 18А и мисля да си потърся 20+А. На моя климатик максимума е 1.96А.
при моята 405 се чува дефроста също - трудно ми е да го опиша, но първо се чува едно изпъшкване, и после след като свърши отново се чува все едно се удря фреона в нещо- ей така си го обяснявам....Първоначално публикувано от ivo6669
П.П. а и иво, я си оправи модела на климатика в подписа че си го объркал малко![]()
хахахахахахаПървоначално публикувано от marian1
Колкото за другото и при мен е така с дефроста.....яко изпъшкване 2/3 мин пауза и пак..... За външното тяло нямам наблюдения тъй като е на покрива на съседната кооперация. качвах се скоро и освен шума на перките няма другпоследно колко ампера трябва да е трафа, че да го погледна следващия път
И моят 255ПДР се чува веднъж в началото, когато започне да размразява, но не е чак толкова дразнещо, защото го прави сравнително рядко /за разлика от Дайкина в другата стая/ макар, че и шумът от него не е толкова силен.Имам и едно Санио от 1998 год. модел, което е на стария фреон и е много тихо по време на размразяване, но доколкото знам Санио имат някакъв специфичен дефрост режим, доста са го пипнали там жълтите.Новите модели на Санио сигурно не се и чуват, когато размразяват.Иначе, ДР серията на Тошиба е изключително качествена и си струва всеки лев, дори и за втора употреба, но над 1100лв с монтажа вече си мисля, че не е удачно да се дават за климатик на около 10 и повече години.
Моя Daikin AR22FNS, 2006-та година също не съм го чувал да издава звуци. И вътрешното и външното работят все по един и същи начин. Външното трябва да се вгледаш в перката или да го докоснеш за да разбереш че работи. Не съм го изключвал от месец, през деня е на 23-24 градуса, а нощем на 21. Другия ми(китайски) размразява шумно, киха, кашля, ще се взриви...живот и здраве и Aleksandars ще сложи на негово място нещо от изхвърлените.
http://picasaweb.google.com/lh/photo...eat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo...eat=directlink
http://sccca.net/earthcredit/EarthCr...hiryou07_1.pdf ето един интересен ПДФ, вътре в дясно, на предпоследната колона, се виждат мощностите на машините при 2 градуса. http://www5.tecnet.or.jp/AirPdf/Rac.pdf на този файл също има данни за мощност при 2 градуса 7 колона, като се брои от началото на таблицата.
Здравейте. Имам въпрос за превод на дистанно управление. Ако админите счетат, че не му е мястото на този въпрос тук, моля да го преместят. Климатизатора е HITACHI RAS/RAC-40YBX2 - от далечната 1991г. Дистанционното е оригинално - RAR-OX1. Използвах основно трудовете на Мmitaka, както и на други съфорумци, но функциите на няколко бутона ми остават неясни. Подчертаните с червено бутони на снимката, са тези които ме мъчат. Ако забележете и други неточности по превода, казвайте да правя корекции.
горната лампа свети и далната също като се редуват
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294742460[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294742760[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294746420[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294761238[/time]_________________________________________________
Горната лампа със сигурност е за таймера,а за долната не съм много съгурен,но да не за мръсни филтри?и горната да напомня по време.Първоначално публикувано от panko_gr
Де факто средната е за таймера-сега видях всъщност ,че са три лампи.![]()
Първата лампа е за активност на климатик премигва при дефрост,втората е за въведен таймер и третата - филтрите са замърсени
колега климатика изобщо неизка да тръгне само мигат лампите и това и мигането става много бързо
panko_gr пробва ли да ресетнеш дистанционното,ако трябва му извади батерийте, а климатика го изключи за десетина минути от захранването и му погледни и филтрите.
КОЛЕГИ ПРОБВАХ ВСИЧКО КОЕТО НАПИСАХТЕ НО ПАК Е СЪЩАТА РАБОТА ПАК МИГАТ ТЕЯ ЛАМПИ
Климатика приема ли сигнали от дистанционното-можеш ли да го пускаш,спираш от него?Анулира ли таймера на цяло ако си му задавал нещо?Външното тяло прави ли някакъв опит да дръгне-включва ли се нещо?