Ако е в отлично състояние, машината си заслужава, но трябва наистина да е като нова.
Ако е в отлично състояние, машината си заслужава, но трябва наистина да е като нова.
Вътрешното тяло са го пребоядисали и изглежда като ново. Даже му вдигнах капака и отвътре изглежда доста добре.
За външното ще се разбере като го монтират.
Имат и този модел, който е 2008 - NATIONAL CS-H258A. Само, че го няма дистанционното и се води бес екстри.
Той изглежда наистина като нов! Може би трябваше него да взема, но реших да заложа на екстрите.
Забравих да добавя, че NATIONAL-а се продава за 1000лв. с монтажа.
Не му мисли щом си го купил вече, национала е нисък клас не си заслужава, мен лично не ми харесват пребоядисани тела, но твоето може да качествено направено. Като го монтират направи снимки и ги покажи да видим.
на който му се виждат много, не купува...Първоначално публикувано от deian
Здравейте, дойде време и аз да се допитам до Вас. Помещението е спалня 14 кв.м., стара тухла, никой съсед не отоплява, тавана е с вата 5 см. и гипскартон, дограмата е калпава, 2-ри етаж. Тук в Стара загора ми предлагат наличен в момента hitachi RAS NJ22VL за 850 лв. с монтажа и 2 год. гаранция. Вътрешното тяло не е пребоядисвано, дистанционното изглежда запазено. Та - съвета Ви - да ходя ли да гледам обозначението на външното тяло, на дистанционното и дали този модел ще ми върши работа. Внесен е от НТТ3 Пловдив.
п.п. За голям студ имам камина с водна риза и 14 глидера радиатор в стаята - вярно е кеф, но ми омръзна мъкненето на горивото, мръсотията и цената - парадокс, но за твърдо гориво плащам невероятни суми.
п.п. Следва въпросът за хол / преходен със спалнята/ 20 кв.м., но не е спешен, в момента там се справя елит 12-ка от 2005 г. - пъшка, пуфти, при дефрост проверявам дали не е паднало външното тяло, но вместо духалка върши работа за сега.
Поздрави!
Според мен този модел на Хитачи ще ти е малък за тази стая при отрицателни температури. Това са неговите характеристикиПървоначално публикувано от corsa16v
[img width=800 height=434]http://store.picbg.net/pubpic/1F/75/48a8de6ff2fe1f75.JPG[/img]
Ето този климатик ще пасне идеално на спалнята и ако е с оригиналното ДУ и е запазен (по принцип им се правят добри профилактики) екстра, произведен е 2002г., а ето и малко повече данни за модела.
За хола ето този климатик (в сайта данните за консумацията са сгрешени), произведен е 2006г.
[img width=800 height=168]http://store.picbg.net/pubpic/BB/B6/666ae2ee33c2bbb6.JPG[/img]![]()
Какво ще кажете за sharp ay-p25sc за стая 20 кв заслужава ли си днес оставих капаро за него ? човека каза че е 2007 им плазма и коп 5.26
Заблудил те е този човек, нито е произведен 2007 (2003г. е произведен), а КОП-а не е 5,26 ами 5,38 е. Ето ти линк към модела, на последната страница са му характеристиките.Първоначално публикувано от speka
В каква стая ще бъде сложен климатика - обем, изолации, дограми, желана вътрешна Т, брой външни стени, топлещи съседи, изложение и т.н.
На едно место го дават 2002,а на друго 2004г.,явно е м/у двете производство,но странно,че по номинал пак има разлика-единия път го дават -3.0kw. а на другия 3.2kw. на топло,и при 2° 3.0kw. и съответно 3.7kw.???
при 7° студено 2.5kw.(07~3.2) консумация: 485w.(140 ~770)
топло 3.2kw.(0.7~5.1) консумация: 595w.(130 ~1245)
при2° 3.7kw.
Но който и да е верен,ще му е студено в 20m².
Здравейте,
Искам да Ви попитам каква машина да си купя за да се топля(https://forum.setcombg.com/index.php/topic,48926.0.html тук имах друго питане, но...
За какво става въпрос: голямата стая в която има 251GTS е 20м2, вече с 5см вътрешна изолация със стиропор, но пак му е трудно да стопли, а работи нон-стоп от 5дни.
Стаята в която е 255BAV(в другата тема съм писал друг модел, който е на вътрешното тяло) е 17м2, там нещата са по-добре справя се с отоплението, но му бях закачил един електромер и той ми показа разход от 900в/ч, което си е доста!
Искам да попитам на първо място, дали проблема на 251GTS е размера на стаята или просто климатика толкова си може?
Имам уговорка с човека от който е купен да си го откупи обратно а аз да си избера друг климатик, който искам, но задължително пак 100в. Ако може да ми препоръчате хубава машина, която да топли и да има сносен разход, казвайте и цени на предложените модели. С приоритет е смяната на 251GTS, защото в тази стая ще е бебето и Т трябва да е около 24*.
Слабичка е тази тошиба за това помещение-имаш 3kw. по номинал и при 2°.Трябват ти от 4kw. нагоре-търси отпред да почва с 28 а не с 25(не че е гаранция)-и гледай положението около 2°.А и тази машина е от 1997г....Първоначално публикувано от kolev
Като ти е оразмерен правилно климатика ще имаш и сносен разход. - (900w.)
![]()
стаята е вътрешна с пвц що годе топла стя около 17 квадрата и последно според вас ще топли ли тоя шарп при -15 тази стая или да си избирам друг?Първоначално публикувано от gnf
Добро е Шарпчето за 17 м2, ще те топли ако всичко му е наред.
Не е задължително да е тошиба, може и други марки да ми предложите като Фуджицу, Дайкин, Санио.Първоначално публикувано от diksanal
Тук разгледах един модел, който много го хвалят Тошиба 285LDR а този започва и с 28 както ме посъветва :-)