Много относително.Имах машина 22ка с номинал 3.2kw. в 33m³. и беше на ръба,а сега друга с въпросните 2.8kw. се справя чудесно и има аванс.Не случайно съм написал предния пост.Първоначално публикувано от py4
![]()
Много относително.Имах машина 22ка с номинал 3.2kw. в 33m³. и беше на ръба,а сега друга с въпросните 2.8kw. се справя чудесно и има аванс.Не случайно съм написал предния пост.Първоначално публикувано от py4
![]()
Веско, аз ти казах, че посочения модел за който ме пита, ще ти свърши работа, но май много не ти се вярва. Това, че номинала му е 2.8 KW изобщо да не те притеснява. Все пак имаш машина развъртваща се до 5.8 kW и покрила 120% изискванията за качество и икономичност...Тези неща ти ги казвам, от личен опит с модела.Първоначално публикувано от veskodivia
Охооо май става дума за тошко ДР серия. Ако съм прав ще пее. Имам 225 в доста по-голямо помещение и е супер.
Или за ЕХ22 на Саньо, който ще е точно за това помещениеПървоначално публикувано от vankoto
![]()
става въпрос за 225 НДР.Ще сменям старата еолия която е с номинал на отопление 3.6квт.
Ще топли без проблем NDR-а. Еолията надявам се не я махаш, а я местиш някъде, че и тя е железен климатик.
всъщност я продавам,че няма къде да я сложа![]()
И си се чудил дали 22ката ,ще върши работата на 25цата- в този случай да.Първоначално публикувано от veskodivia
![]()
Групата на ползвателите на японски клима. се увеличи с още един
От днес съм с Тоshiba RAS-2285D-L във стаята на децата -14кв.м.![]()
![]()
Монтиран много професионално от Aleksandars, на когото съм много благодарен![]()
![]()
Благодаря и на всички които помогнаха със съвети![]()
![]()
А така, браво и на теб, и на Сашо.Със здраве да го ползваш и дълго време.![]()
Отидох и видях прехвалените ви климатици 'втора употреба'. "Набутах се" 100 лева за бензин и 100 лева надник - здраве да е. Поне видях с очите си, повече нямам и намерение да си помислям за "изхвърлен" климатик. Ползвайте си ги със здраве.
Реших да сложа това: http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=90
Ще преживея липсата на плазма филтър или самопочистване за гаража. Новото си е ново.![]()
Я сподели aruba_man , ако не е голяма тайна ,къде и при кого ходи на този воаяж във Филибето,при ''извора'' та нищо не хареса,а даже и разочарован,или чакат контейнери та в магазина е имало само ''вехти войводи''?Първоначално публикувано от aruba_man
![]()
Контейнер имаше, модели 2008-2010 също. Няма значение. Не обичам да "плюя". Поста ми не е към определена фирма, а към "Климатиците втора употреба". Едва ли и на другите места е по-различно? Навсякъде е същата работа. Дори и да има една-две читави бройки, те едва ли стигат до магазина. Поне си взех мерака. Отсега нататък само ново. Не съм човек за втора употреба!
П.П. Естествено между нова конвенционална "Мидея" или 7-8 годишен японски инвертор, второто може да е по-добър избор. Но аз като съм решил да давам 1500 лева, заслужавам съотвеното качество и външен вид.
Аз за себе си реших. По-добре новичък ZК28X, отколкото 5 годишен "очукан" ЕХ.![]()
"Блажени са вярващите"..... или "Вярваш ли Маро в магии"....Първоначално публикувано от aruba_man