Много относително.Имах машина 22ка с номинал 3.2kw. в 33m³. и беше на ръба,а сега друга с въпросните 2.8kw. се справя чудесно и има аванс.Не случайно съм написал предния пост.Първоначално публикувано от py4
Много относително.Имах машина 22ка с номинал 3.2kw. в 33m³. и беше на ръба,а сега друга с въпросните 2.8kw. се справя чудесно и има аванс.Не случайно съм написал предния пост.Първоначално публикувано от py4
Веско, аз ти казах, че посочения модел за който ме пита, ще ти свърши работа, но май много не ти се вярва. Това, че номинала му е 2.8 KW изобщо да не те притеснява. Все пак имаш машина развъртваща се до 5.8 kW и покрила 120% изискванията за качество и икономичност...Тези неща ти ги казвам, от личен опит с модела.Първоначално публикувано от veskodivia
Охооо май става дума за тошко ДР серия. Ако съм прав ще пее. Имам 225 в доста по-голямо помещение и е супер.
Или за ЕХ22 на Саньо, който ще е точно за това помещениеПървоначално публикувано от vankoto
става въпрос за 225 НДР.Ще сменям старата еолия която е с номинал на отопление 3.6квт.
Ще топли без проблем NDR-а. Еолията надявам се не я махаш, а я местиш някъде, че и тя е железен климатик.
всъщност я продавам,че няма къде да я сложа
И си се чудил дали 22ката ,ще върши работата на 25цата- в този случай да.Първоначално публикувано от veskodivia
Групата на ползвателите на японски клима. се увеличи с още един
От днес съм с Тоshiba RAS-2285D-L във стаята на децата -14кв.м.
Монтиран много професионално от Aleksandars, на когото съм много благодарен
Благодаря и на всички които помогнаха със съвети
А така, браво и на теб, и на Сашо.Със здраве да го ползваш и дълго време.
Отидох и видях прехвалените ви климатици 'втора употреба'. "Набутах се" 100 лева за бензин и 100 лева надник - здраве да е. Поне видях с очите си, повече нямам и намерение да си помислям за "изхвърлен" климатик. Ползвайте си ги със здраве.
Реших да сложа това: http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=90
Ще преживея липсата на плазма филтър или самопочистване за гаража. Новото си е ново.
Я сподели aruba_man , ако не е голяма тайна ,къде и при кого ходи на този воаяж във Филибето,при ''извора'' та нищо не хареса,а даже и разочарован,или чакат контейнери та в магазина е имало само ''вехти войводи''?Първоначално публикувано от aruba_man
Контейнер имаше, модели 2008-2010 също. Няма значение. Не обичам да "плюя". Поста ми не е към определена фирма, а към "Климатиците втора употреба". Едва ли и на другите места е по-различно? Навсякъде е същата работа. Дори и да има една-две читави бройки, те едва ли стигат до магазина. Поне си взех мерака. Отсега нататък само ново. Не съм човек за втора употреба!
П.П. Естествено между нова конвенционална "Мидея" или 7-8 годишен японски инвертор, второто може да е по-добър избор. Но аз като съм решил да давам 1500 лева, заслужавам съотвеното качество и външен вид.
Аз за себе си реших. По-добре новичък ZК28X, отколкото 5 годишен "очукан" ЕХ.
"Блажени са вярващите"..... или "Вярваш ли Маро в магии"....Първоначално публикувано от aruba_man