Страница 10 от 102 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от speka
    стаята е вътрешна с пвц що годе топла стя около 17 квадрата и последно според вас ще топли ли тоя шарп при -15 тази стая или да си избирам друг?
    Я измери пак стаята, че в предния пост казваш 20кв.м., а сега около 17. Принципно за 17кв.м. би трябвало да стигне.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Този модел ще ти свърши работа, не се притеснявай. Монтирал съм доста такива машини и знам как работят.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Я измери пак стаята, че в предния пост казваш 20кв.м., а сега около 17. Принципно за 17кв.м. би трябвало да стигне.
    Измерена е 17м2, преди го писах по визуален спомен, но сега е измерено и тези 17м2 се топлят с външно тяло 255bav и вътрешно 2280(нямам идея защо е така), климатика затопля стаята, но с разход на ток 900вата/час или климата работи на макс постояно последните 4-5 дни, тук в русе t нощем падаше до -14* а денем -4-5*.
    Aleksandars за кое говориш за 285ldr ли?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Ами не съм сигурен колко е но е около 17 макс 20

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от kolev
    Измерена е 17м2, преди го писах по визуален спомен, но сега е измерено и тези 17м2 се топлят с външно тяло 255bav и вътрешно 2280(нямам идея защо е така), климатика затопля стаята, но с разход на ток 900вата/час или климата работи на макс постояно последните 4-5 дни, тук в русе t нощем падаше до -14* а денем -4-5*.
    Aleksandars за кое говориш за 285ldr ли?
    Не знам защо си ме цитирал, моите въпроси бяха към speka. А Сашо също отговори на speka относно Шарпа

Цитат Първоначално публикувано от speka
    Ами не съм сигурен колко е но е около 17 макс 20
    Щом Сашо ти казва, че ще е достатъчен вярвай му, той ги познава най-добре тези машини

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Тук разгледах един модел, който много го хвалят Тошиба 285LDR а този започва и с 28 както ме посъветва :-)
    kolev чакай,че си омешихте стаите,та взимай RAS-285LDR-ще останеш доволен и на топло ,ако е читава.Писано е много за тези машини във форума-чети.А между другото-няма ли по нови машини от където ги взимаш-тази е с 2 години по ''нова'' от предната ти- от 1999г. е.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2002

gnf извинявай, сега разбрах към кого са били отговорите ви :-)
    diksanal може и да има по-нови машини, но трябва аз да си кажа какъв модел искам, защото тук в Русе няма много налични. Фирмата, която ги продава в Русе е представител на Варненската http://www.varnaklima.com/ за това помолих да казвате модели и цени, които според вас ще бъдат подходящи.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

gnf извинявай, сега разбрах към кого са били отговорите ви :-)
    Няма проблеми, случва се

Иначе ако искаш хубав и топлещ климатик ето този е страхотен за твоите 17кв.м. Вярно малко е скъпичък, но пък за сметка на това е най-високия клас на марката с всички възможни екстри и е произведен 2007г. Тази фирма също имат представителство в Русе.

П.С. Сега пък видях, че ти искаш да размениш твоя климатик с друг от фирмата, от където си го купил. И това което ти предложих май отпада като вариант.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Избери си от DR на ТОШИБА, няма да сбъркаш.Днес ходих на вилата, след 2 месеца пауза, не съм мерил колко беше вътре, но някъде към 10-12 градуса.Пуснах ТОШО ЯПОНСКИ и за пореден път се убедих за какви машини става дума.Пуснах го на 25 градуса и след 5-10 минути от него излизаше врял въздух.Отвърна помешението за 15-ина минути от старта.Понеже вън бе топло, предполагам, че е работил на максимума си 8,1 кв.Не знам след колко време точно, защото се качвах и слизах от помещението, но предполагам след 30-ина минути вътре беше съвсем топло, при намаляне на температурата, на 22 градуса намали осезателно скоростта на турбината.Не съм мерил температурите, защото нямам там термометър, но може да пробвям някой път.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Днес ходих на вилата, след 2 месеца пауза, не съм мерил колко беше вътре, но някъде към 10-12 градуса.
    Браво! Би ли споделил каква е изолацията, че мисля нещо в тая насока.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ето как изглежда.24 см зид, двустранно измазан с вароциментен разтвор, вътре стените са дървена ламперия, тавана е сандвич - от вън навътре - ОСБ, въздух, 5 см стиропор, 5 см вата и пак ОСБ.Лятото ще лепя външна изолация.Ето тук съм качил малко повече снимки - http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=17&t=23244 .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ето как изглежда.24 см зид, двустранно измазан с вароциментен разтвор, вътре стените са дървена ламперия, тавана е сандвич - от вън навътре - ОСБ, въздух, 5 см стиропор, 5 см вата и пак ОСБ.Лятото ще лепя външна изолация.Ето тук съм качил малко повече снимки - http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=17&t=23244 .
    Много красиво наистина.Още повече , че е правено лично от теб.!!
    Не мога да скрия учудването си от малките топлозагуби, наистина.Нали не скриваш нещо???За пода на първия етаж не казваш нищо.Този климатик предполагам топли само горния етаж.А каква беше температурата на първия етаж?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма тайни.Дървото е най-добрия изолатор и стените са доста по-топли от една измазана и шпаклована стена при равни условия.Зад ламперията и под дюшемето няма изолация, а затворени въздушни джобове.Умишлено не сложих изолация, макар първо да бях решил да слагам вата каширана с фолио.После си промених намерението и реших да работя по една стара "рецепта".Освен това зида е измазан вътре и вън, като по този начин няма движение на въздух.Покрива вече е по-добре изолиран, защото загубите са най-вече от там.Долу беше малко по-студено, но разликата вероятно е от това, че времето беше слънчево и горе се е понагрял покрива.Температурата не съм я мерил, както казах, затова предполагам, че е била около 10.Може и малко по-ниска да е била, но надали повече от градус, два.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Няма тайни.Дървото е най-добрия изолатор и стените са доста по-топли от една измазана и шпаклована стена при равни условия.Зад ламперията и под дюшемето няма изолация, а затворени въздушни джобове.Умишлено не сложих изолация, макар първо да бях решил да слагам вата каширана с фолио.После си промених намерението и реших да работя по една стара "рецепта".Освен това зида е измазан вътре и вън, като по този начин няма движение на въздух.Покрива вече е по-добре изолиран, защото загубите са най-вече от там.Долу беше малко по-студено, но разликата вероятно е от това, че времето беше слънчево и горе се е понагрял покрива.Температурата не съм я мерил, както казах, затова предполагам, че е била около 10.Може и малко по-ниска да е била, но надали повече от градус, два.
    Благодаря за споделения опит, Еди!

Имам почти идентично помещение , една механичка, но пода е бетон.Не съм влизал в него тези дни.Иначе в къщата е под нулата след тези студове.Но ще правя изолация тази година и ще видим на зима как ще е.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма да имаш проблеми.Ако нещо те интересува, питай, каквото знам ще споделям.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 102 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5332
    Последно: Днес, 11:57
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе