Я измери пак стаята, че в предния пост казваш 20кв.м., а сега около 17. Принципно за 17кв.м. би трябвало да стигне.Първоначално публикувано от speka
Я измери пак стаята, че в предния пост казваш 20кв.м., а сега около 17. Принципно за 17кв.м. би трябвало да стигне.Първоначално публикувано от speka
Този модел ще ти свърши работа, не се притеснявай. Монтирал съм доста такива машини и знам как работят.
Измерена е 17м2, преди го писах по визуален спомен, но сега е измерено и тези 17м2 се топлят с външно тяло 255bav и вътрешно 2280(нямам идея защо е така), климатика затопля стаята, но с разход на ток 900вата/час или климата работи на макс постояно последните 4-5 дни, тук в русе t нощем падаше до -14* а денем -4-5*.Първоначално публикувано от gnf
Aleksandars за кое говориш за 285ldr ли?
Ами не съм сигурен колко е но е около 17 макс 20Първоначално публикувано от gnf
Не знам защо си ме цитирал, моите въпроси бяха към speka. А Сашо също отговори на speka относно ШарпаПървоначално публикувано от kolev
Щом Сашо ти казва, че ще е достатъчен вярвай му, той ги познава най-добре тези машиниПървоначално публикувано от speka
kolev чакай,че си омешихте стаите,та взимай RAS-285LDR-ще останеш доволен и на топло ,ако е читава.Писано е много за тези машини във форума-чети.А между другото-няма ли по нови машини от където ги взимаш-тази е с 2 години по ''нова'' от предната ти- от 1999г. е.Първоначално публикувано от kolev
gnf извинявай, сега разбрах към кого са били отговорите ви :-)
diksanal може и да има по-нови машини, но трябва аз да си кажа какъв модел искам, защото тук в Русе няма много налични. Фирмата, която ги продава в Русе е представител на Варненската http://www.varnaklima.com/ за това помолих да казвате модели и цени, които според вас ще бъдат подходящи.
Няма проблеми, случва сеПървоначално публикувано от kolev
Иначе ако искаш хубав и топлещ климатик ето този е страхотен за твоите 17кв.м. Вярно малко е скъпичък, но пък за сметка на това е най-високия клас на марката с всички възможни екстри и е произведен 2007г. Тази фирма също имат представителство в Русе.
П.С. Сега пък видях, че ти искаш да размениш твоя климатик с друг от фирмата, от където си го купил. И това което ти предложих май отпада като вариант.
Избери си от DR на ТОШИБА, няма да сбъркаш.Днес ходих на вилата, след 2 месеца пауза, не съм мерил колко беше вътре, но някъде към 10-12 градуса.Пуснах ТОШО ЯПОНСКИ и за пореден път се убедих за какви машини става дума.Пуснах го на 25 градуса и след 5-10 минути от него излизаше врял въздух.Отвърна помешението за 15-ина минути от старта.Понеже вън бе топло, предполагам, че е работил на максимума си 8,1 кв.Не знам след колко време точно, защото се качвах и слизах от помещението, но предполагам след 30-ина минути вътре беше съвсем топло, при намаляне на температурата, на 22 градуса намали осезателно скоростта на турбината.Не съм мерил температурите, защото нямам там термометър, но може да пробвям някой път.
Браво! Би ли споделил каква е изолацията, че мисля нещо в тая насока.Първоначално публикувано от edi1
Ето как изглежда.24 см зид, двустранно измазан с вароциментен разтвор, вътре стените са дървена ламперия, тавана е сандвич - от вън навътре - ОСБ, въздух, 5 см стиропор, 5 см вата и пак ОСБ.Лятото ще лепя външна изолация.Ето тук съм качил малко повече снимки - http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=17&t=23244 .
Много красиво наистина.Още повече , че е правено лично от теб.!!Първоначално публикувано от edi1
Не мога да скрия учудването си от малките топлозагуби, наистина.Нали не скриваш нещо???За пода на първия етаж не казваш нищо.Този климатик предполагам топли само горния етаж.А каква беше температурата на първия етаж?
Няма тайни.Дървото е най-добрия изолатор и стените са доста по-топли от една измазана и шпаклована стена при равни условия.Зад ламперията и под дюшемето няма изолация, а затворени въздушни джобове.Умишлено не сложих изолация, макар първо да бях решил да слагам вата каширана с фолио.После си промених намерението и реших да работя по една стара "рецепта".Освен това зида е измазан вътре и вън, като по този начин няма движение на въздух.Покрива вече е по-добре изолиран, защото загубите са най-вече от там.Долу беше малко по-студено, но разликата вероятно е от това, че времето беше слънчево и горе се е понагрял покрива.Температурата не съм я мерил, както казах, затова предполагам, че е била около 10.Може и малко по-ниска да е била, но надали повече от градус, два.
Благодаря за споделения опит, Еди!Първоначално публикувано от edi1
Имам почти идентично помещение , една механичка, но пода е бетон.Не съм влизал в него тези дни.Иначе в къщата е под нулата след тези студове.Но ще правя изолация тази година и ще видим на зима как ще е.
Няма да имаш проблеми.Ако нещо те интересува, питай, каквото знам ще споделям.