То ги презентират ноември-декември предната година,но навсякъде го водят 2005г.,а и стикери не съм виждал от 2004г. за този модел -покажи,ако имаш някакъв материал под ръка.Първоначално публикувано от Aleksandars
То ги презентират ноември-декември предната година,но навсякъде го водят 2005г.,а и стикери не съм виждал от 2004г. за този модел -покажи,ако имаш някакъв материал под ръка.Първоначално публикувано от Aleksandars
Уникална машина,едва ли някога ще се появи на европейския пазар
Ок .мерси.
Значи става 2004~2006г. последно?-три годишно производство.
Здравейте! Търся си климатик за стая от 13,5 кв.м с пвц дограма. И днес попаднах на този модел от снимките. Климатика е чисто нов, което ми привлече вниманието, но е стар модел и е с R22 фреон. Какво ви е мнението за този модел, ще се справи ли с отоплението на помещението? Ако може и някакви параметри за него? Благодаря предварително!
Перфектна машина. Отнасяй го, като прасе - сатър!
Ще се радвам и Aleksandras добави нещо повече, като консумация, мощност и др. Той е човека енциклопедия на Японските машиниПървоначално публикувано от Kasap
Добра Еолиа от 99г. с PAM контрол,но пък няма... капилярка,като нашенските панасоници.
[quote=diksanal ]
Добра Еолиа от 99г. с PAM контрол,но пък няма... капилярка,като нашенските панасоници.
[/quote
Да разбирам ли, че инвестицията в този климатик си заслужава? Това, че е и чисто нов е единственото което ми харесва. Но не знам колко шумни са външното и вътрешното тяло, защото мисля да го слагам в спалня и е хубаво да е по тих. А и външното тяло е с малки размери. Това, надявам няма да се окаже проблем с ниските температури през зимата и климатика ще се справи с отоплението. Консумацията му при отоление и охлаждане каква е? Намират ли се части за тези стари модели, ако нещо се случи?
Инвестицията си заслужава. Машината на охлаждане е 2.2 kW, на отопление 3.2, но при 2°С е под 3 kW. COP е около 3, но не мога да ти кажа точно колко. Не успях да си намеря документите които имам за този модел, за за и кажа точни подробности. За твоето помещение машината е идеална. Това, че е с малък агрегат, не трябва да те притеснява - всички модели от серията Eolia са с такива външни тела. Колкото до сервиз - всичко зависи от къде ще го закупиш и до колко можеш да разчиташ на тази фирма....
Двата ми национала са от същата серия "Еолия" параметрите са същите които Сашо даде СОР-3.2, единият е в детската другият е в спалнята, външните тела са много тихи, вътрешните обаче на автоматична скорост на турбината са шумни, силата на струята въздух е по-голяма и това създава повечето шум. Нощно време ги държа на минимална скорост на турбината, а през лятото на обезвлажняване, тогава комфорта е най-добър. Моите са модел от 1998 година, аз ги ползвам вече 6 години, този в детската е по-натовареният, в началото на зимата като се пусне и се спира чак на пролет. От както са монтирани работят абсолютно безпроблемно. Миналата зима очаквах, че на -25 *С ще се огънат заради малките си външни тела, но успяха да поддържат 22*С без проблем. Машините са прости, без върхови параметри, с висок минимум и без екстри. За мен огромният им плюс е високата надеждност, малките външни тела, и добрият комфорт на работа въпреки параметрите си.
Този модел като означения обаче е по-близък до CS-E220A, който е с СОР 5.53
Блу,''Е'' серията е друга работа,която както и твоите са с "класическата" Еолия с компактна форма с хоризонтален скрол компресор,докато този си е вертикален,и дали е скрол изобщо?
Дикси моите Еолии са с малки тела и вертикално поставен скрол компресор. По-старите модели са с хоризонтално разположен компресор.
Сигурно е така-по памет писах,и значи съм се заблудил,но по 28кг. им бяха агрегатите май.