Коментирания модел е с ротационен компресор.
Коментирания модел е с ротационен компресор.
Мда, Сашо потвърди съмненията ми.Първоначално публикувано от Aleksandars
Модела е по надолу позициониран,което не го прави лош.
Благодаря на всички за мненията, наклонихте везната в правилната посока.
Здравейте,търся "рециклирани" климатици за отопление на 3 помещения,1ви етаж от двуетажна къща в София- 2 по 45 и едно 35 кубика,като едното 45 е със северно изложение,изолация,и пвц дограма,другите 2 са със хубава дървена дограма,без изолация.За сега намерох оферта за 3 тошиби- RAS-285YADR за помещението със северно изложение,RAS-2856 за другото голямо помещение и RAS-221 за малкото.Общата цена за 3те с монтаж е 2800лв и имат 3 години гаранция.Добра инвестиция ли са според вас тези три климатика,заслужават ли си и ще може ли да се разчита изцяло на тях за отопление през зимата?
Благодаря предварително за отговорите.
zzuzi,ако искаш сложи модела RAS-285YDR ,който е доста мощен на отопление за твоите помещения:4,2KW.(0,5~8,0) в стаята без изолация,а модела RAS-2856D /2,8kw.(0,7~4,4) на топло/,който е по слаб базов модел в малката стая,но без изолация и в къща си е рисковано(трябва оглед и подробно инфо за температури в стаята без отопление,и с какво е било отоплявано,а и не маловажно-желани температури за поддържане).На третия модел са пропуснати буквите от сигнатурата,и е неясен.Първият модел е производство 2000г.,а базовият 2006.
Mощния съм го гледал за това помещение,защото въпреки изолацията е най-студено зимата,другите две са доста по-топли.Третия модел без буквите мисля че по сметки докарваше около 80 вата/кубик,което май е ок.Преди е отоплявано на дърва,та се очаква подържаните температури да са над 20 градуса.
Здравеите,поздрави за хубавия форум.Чел съм го почти целия и мисля че съм намерил моите отговори.За 20кв.стая +8кв. коридор си търся Тошиба 28-40хDR. Проблемът ми е че съм от Русе и за 10-12 годишни машини ми искат 1100-1600лв.Ако някои от Пловдив може да помогне да даде оферта , ако трябва ще дам и телефон.
Мисля че съотношението 12год.-1600лв. не е добро , поне според мен.
Но в Пловдив не са на тези години, както вероятно и състоянието им сравнено с тези в Русе. За тези пари може да се купи нов чудесен Шарп с куп екстри и 60м гаранция.
В момента сьм със ftxs 25 ,които се предаде в студовете предната зима.Не бих го заменил с шарп 12 ,прекалено близки са като мощност.
гледам даикина ми е 3,4 ном. 4.7 мах. срещу 4.0ном. 5.7мах. на шарпа .Трябва да дам 1370лв.+180лв. монтаж +150лв. ,печеля само 1кв. в махимума ,и на зима жената като каже студенооо ко прая.
Ако стаята от 20м2 (че и коридор от 8м2) няма добра изолация, нормално е Дайкина или който и друг модел с подобни отдавани мощности да клекне в Русе + предполагам желаните от съпругата ти 25-26о.
Сподели повече подробности за стаята и желаните температури и след това да се мисли за подходящ климатик.
Блока е ново строителство,външна изолация,пвц дограма,тавана и външните стени са с гипсокартон+5см. вата,желаната темп.25гр.Исках нокрия обаче не мога да сабера 2500лв.Писах тук с надежда някои от продаващите клими да помогне.