Страница 86 от 102 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Втора употреба климатици - част 2

Yojimbo да ги степенуваме по мощност така:
    1.AS-22HPG
    2.MSZ-J22R
    3.RAS-225G
    Фуджика,може да е 2001г,но е с най добри параметри и най много килограми,и ако е запазен и на добра цена...
    Мицубишито е малко по слабо от 2004г.,а тошибката е доста анемична от към килограми-пропусни я.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2012

Експресен отговор
    Аз си бях харесал Fuji-то, а и съм му фен, но малко ме притесни годината на табелката му/2002/ стори ми се старичко. На вид вътрешното тяло е без забележки само където сивее спрямо другите климатици покрай него. А цената - 800 с монтажа.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Щом има взаимно привличане-взимай го...А за годината-доста от форума имаме и по стари машини в къщи,и продължават да си работят безпроблемно-а и тогава не се орязваха телата.

5. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, не знам дали тук е мястото но от години ме човърка един въпрос и накрая реших да питам. Та за какво иде реч: От няколко години имам втора употреба климатик SHARP (Windom). При охлаждане до колкото съм забелязал от всички климатици или капе вода или направо си тече, дори снощи докато си пиех бирата с приятели единият от тях каза че техният за 6 часа работа напълнил една кофа от 4л. с вода. Моят от както го имам до сега съм го видял да капе 1-2 пъти, а тази година до сега още капка не е капнало от него . Защо така се получава, и това нормално ли е? Само да спомена че предполагам (защото нищо не разбирам от климатици) машинката си работи нормално.Според мен външното и вътрешното тяло са направо нереално безшумни (лични наблюдения спрямо други климатици), достига зададената температура за около 15-25мин. и след това струята на въздуха утихва и става доста слабичка и така докато е включен и последно поддържа зададената температура + - от 0 до 5 десети от градуса (поне според термометъра който е в стаята).
    п.п. Не се оплаквам, напротив винаги съм бил доволен от работата на климатика но пък и винаги съм се чудел защо хорските климатици капят а моят ...не и това проблем ли е по-принцип.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl
    Не се оплаквам, напротив винаги съм бил доволен от работата на климатика но пък и винаги съм се чудел защо хорските климатици капят а моят ...не .
    Количеството отделен конденз зависи от много фактори - влажност на въздуха, атмносферно налягане, вътрешна/външна температура, конструкция на вътрешното тяло, настройки на климатика /режим, температура, позиция на вътрешни и външни клапи/, размер и геометрия на помещението... и какво ли още не.

П.С. За какво ти е конденз?

7. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

П.С. За какво ти е конденз?
    Не, не ми трябва разбира се. Ама когато всичко което съм виждал капе или тече, започнах да си мисля дали моят климатик не е нещо счупен а пък аз да си мисля че всичко е шест .

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Щом до сега не е протекъл отвътре по стената/да му е запушен изхода на ваничката/, значи всичко е наред.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Да не би дренажната тръба да облива външната пита.Така ще е супер икономично лятото?!

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако искаш да видиш как тече конденз от маркуча отвори прозорците и го напъни на 18 гр. за 1 час.

12. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте, ще може ли да ми препоръчате магазин в Пловдив, за климатици втора употреба. Нуждая се от 2 климатика за охлаждане на две стаи в къща. Едната стая е към 40 м2, другате 20 м2, изолирани, пвц дограма. До колкото разбрах нямам нужда от инверторен, но пък той от своя стара е по тих, и харчи по-малко ток /надявам се/. Като за нов това PANASONIC CS/CU-UE12JKE или това LG S12MH.NB0/S12MH.UB0 мисля, че ще ми свършат работа за голямата стая, но не мога да реша какво да купя, нов евтин , или някой втора употреба за същата цена, но по-голям клас.
    п.с. Ако има някой, който се занимава с продажба/сервиз в Пловдив, ще се радвам да ме упъти и в последствие продаде/инсталира климатиците

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от tormi
    До колкото разбрах нямам нужда от инверторен...
    Това от кого/къде го разбра?!

Цитат Първоначално публикувано от tormi
    п.с. Ако има някой, който се занимава с продажба/сервиз в Пловдив...
    Има, има. Скоро ще се включат тук в темата или на ЛС

14.  

15. Тук е от
    Jul 2012

Пиша за едно и също в два различи отдела във сайта,но ще ме извините. Трябва ми малко помощ. Климатика вече му уточнихме модела - National CS-G32V-W, за което много ви благодаря. Мисля да го купувам(350 лв),затова се интересувам от него.Ако някой може да помогне с малко данни за него. Трябва ми предимно за отопление на стая 25 кв.. Ако е пък много голям за нея мога да отворя врата към друга.Важното е дали ще работи при ниски температури,да кажем -15. Поздрави!

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

viktoroti ,за 32ката не намерих данни,а за 28цата която на отопление има 4,0kw. номинална мощност,като 32 ката би трябвало да е към 4,5kw. и ще ти върши идеална работа,ако е читав национала.С ниските температури няма да имаш грижи,но с тази стара машина трябва да очакваш и изненади в работата и.

CS-G28V R22

охлаждане:2,8kw.(0,2~3,2) консумация: 945w.(120~1100)

отопление:4,0kw.(0,1~4,8) консумация:1180w.(120~1330)

17. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Това от кого/къде го разбра?!
    Сигурно си е бръкнал в джоба и е решил че не си струва 40% повече пари за малко по-голям комфорт.

18. Тук е от
    Jul 2012

Diksanal,Благодаря !Благодаря на всички вас, които помагате със познанията си на такива като мен! Приятно съм изненадан . Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 102 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе