Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
За тези смущения мисля да разпитам съседите, не може да не им е направило впчатление, дали е за секунда/и или е за по-дълго време не знам, но ми писна като се прибера да сверявам часовниците на уредите. За сега нищо не е изгоряло, да чукам на дърво.
Братята е квартала.
А за този какво ще ми кажете: http://v-clima.com/prod.php?id=mitsu...z-muz-ge-25-va
Цитат:
Първоначално публикувано от Karfiol
За тези смущения мисля да разпитам съседите, не може да не им е направило впчатление, дали е за секунда/и или е за по-дълго време не знам, но ми писна като се прибера да сверявам часовниците на уредите. За сега нищо не е изгоряло, да чукам на дърво.
Братята е квартала.
А за този какво ще ми кажете:
http://v-clima.com/prod.php?id=mitsu...z-muz-ge-25-va
и защо не:
1.http://powerclima.com/index.php?page=details&id=9 с включен монтаж
ако си съпругата ти те притеснява финасово:
http://www.technomarket.bg/products/...c-cs-cu-te9dke може да се поръча да ти го доставят в твоя техно***
или
този:
- http://www.technomarket.bg/products/...-cs-cu-te12dke
и 3-те ще правят желаните от съпругата/приятелка/любовница :001_icon16: 27 градуса, та при последния ще топлиш и коридора и то на доста прилична цена
Много странни тия панасоници произход хем япония хем малайзия.
Цитат:
.
До сега се отоплявахме със духалка и съм постигал температура от над 27 C, но спре ли да работи духалката бързо пада до 17-18C.
Браво Карфиоле(да нямате нещо общо с добружанеца от ''Пълна лудница'') някои постигат такива температури с отопление,а ти със спряно такова.Погледни тази машина-за малко помещение ти трябва нисък минимум,да ти е по комфортно и ако данните са верни виж: тук.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Много странни тия панасоници произход хем япония хем малайзия.
А де.
И моят дайкин така Япония/Белгия...
А пък мЪдейките са си все Китай/Китай
Цитат:
Този е идеален за помещението ти, високият минимум няма да ти е проблем ако гониш 27 градуса, тих, икономичен и много топли,на охлаждане пък не се чува, че работи, а сега гледам и цената е паднала ,така че ...
ако гони толкова висока температура някоя конвенционалка няма ли да е по-добре ? така и така ще бачка нон стоп.
ivan1, сега видях че ползваш GE 25 VA. И мен ме охлажда от две седмици същия, но много ме дразни неприятната миризма, която лъха от него когато изключи компресора и остане само вентилацията. Кажи при теб как е.
p.s
По принцип съм човек, който много мрази мрънкащи и оплакващи се хора, и аз самия гледам винаги да не го правя, но този път неволята ме победи и отидох в другия отбор.
IVO-1977, това не е мрънкане, а си е сериозен проблем според мен.
Хаха, с Карфиол Питров, единственото общо което имам е че много ми допада тоя шемет.
А да ви кажа сега за духалката (до сега съм стопил 2), работата е че не я нагласям да включва и изключва, а я пускам винаги на МАХ и като задремя се събуждам от жега и задух и я спирам. Не гоня 27С, по-скоро 25С.
Двете Мицубишита предложени по-горе ме устройват, но не знам какво означава нисък и висок минимум и кое ми е необходимо от двете.
Просто бих желал да е тих, защото ще е за спалня и да той да робува на мен не аз на него.
А за това, което бях прочел че им замръзват тави,тенджери и тигани на тези мицубишита малко ме притеснява, защото ще е трудно да го чистя и да не се окажа в градинката пред блока докато го правя, че от 7-мия етаж мисля че ще е болезнено.
При GE май го премахнаха проблема със замръзването на GC.На старата серия имаше настройка за времето на дефрост и температурата на включване на външното тяло, режеха се мостове на платката при монтажа.
Цитат:
Двете Мицубишита предложени по-горе ме устройват, но не знам какво означава нисък и висок минимум и кое ми е необходимо от двете.
Просто бих желал да е тих, защото ще е за спалня и да той да робува на мен не аз на него.
За мен Карфиоле,ниският минимум,пък и особенно за спалня си е направо задължително и си е екстра-това е компресорът да пада до мощност-колкото да не ''заспи'',а не да влючва и изключва,а и да спре и тръгне да не се разбира,и ако е по шумен при тръгване,има форсиран старт и добавим шум от фреона и ще ти се изясни картината при високият минимум-а се оказва и че се вмирисват и по бързо при такъв режим.Ползвал съм две машини с не дотам нисък минимум и знам как е-и ги разкарах. :)
Колебая се за последно между Е9LKE и 107SKV.Едното с нисък коп - 3.6,но с ТРВ,другото с по-висок коп и с капилярка и по-висока мощност,която не знам всъщност дали ми е необходима.Верно че климатика е комплексна машина и не се гледа само коп-а,но все пак?За спалня 16 квадрата,ако случайно не знаете :))
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
ivan1, сега видях че ползваш GE 25 VA. И мен ме охлажда от две седмици същия, но много ме дразни неприятната миризма, която лъха от него когато изключи компресора и остане само вентилацията. Кажи при теб как е.
p.s
По принцип съм човек, който много мрази мрънкащи и оплакващи се хора, и аз самия гледам винаги да не го правя, но този път неволята ме победи и отидох в другия отбор.
Аз го ползвам от месец най много да е на охлаждане, изкарах една зима досега, и да съм по точен питах и жена ми дали усеща миризма , ами да и тя веднага ми каза че усеща и аз също, усеща се нещо по различно от нормалното ама не е силно, по скоро влажен въздух ,сега като се замисля какви могат да бъдат причините за това не се сещам , но при мен има власинки по топлообменника натрупани от зимата и не съм ги чистил, даже не знам дали ще се очистят с прахосмукачка не става, толкова са ситни прашинки които са минали през филтъра, предполагам от тях като ги намокри конденза се получава тази миризма, докато при теб е съвсем нов и не знам на какво се дължи.Сега даже климатика работи и е спрял компресора и определено има миризма, слаба е но се усеща.