Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от elvandin
Погледнах ,но семейният съвет трябва да одобри бюджета първо. :yikes
Градски, виж и при Радеви (магазина им е срещу Дом майка и дете) този Панасоник предложен от edi1 ако го имат на каква цена е. Като се огледаш по фасадите на блоковете ще видиш колко много монтирани климатици имат.
Значи ще ти свърши работа машината, защото ми се струва малко към долната граница на мощноста, но все пак си изолиран и с добро разположение.
Ще погледна и при тях, но мисля да пазарувам от "Зора",защото от там ще мога да ползвам отстъпка. Аз мислех, че мощността която ми е необходима е около 3500W отдадена.
е там пък шъ съ загробиш :081:
От разни Техно......, Зора, Залез, Изгрев и т.н. се пазарува ТВ, хладилници, перални, ел.печки, но не е препоръчително за климатици, лаптопи и други специфични уреди.
Е12LKE вече свърши на много места и стои само табелата да плаши гаргите...
ако е за Търговище и аз гласувам за Радеви - те ще ти доставят
:) Мястото на пазаруване е предопределено от обстоятелствата и е друга тема.По-скоро въпроса беше дали Fujitsu 12LEC унаследява модела 12LGC като възможности. В момента Panasonic-а е извън нашите възможности.Винаги има вариант да изчакаме малко разбира се.(Трябва ни за отоплителният сезон)
Новият LEC го вдигам с една ръка. Сметни какво има в него. Не съм сигурен как ще се държи през зимата. По-добре събери пари за нещо по-добро. Ако ли не виж едно инверторно Gree, поне е тествано миналата зима!
Здравейте, бих искал някакви насоки да ми дадете към какъв климатик да се насоча.
Става въпрос за панелна спалня 12 кв.м в Бургас, несанирана е, със северно изложение и има една особеност, че между двата входа има много тясна фуга и така излиза, че стаята има 2 външни стени, макар едната да не е изложена пряко на външните влияния (и едва ли има някакъв начин да се санира тази стена конкретно отвън, много е тясно между двата входа, колкото да си пъхнеш ръката донякъде).
Дограмата е 5 камерна с троен стъклопакет.
До сега се отоплявахме със духалка и съм постигал температура от над 27 C, но спре ли да работи духалката бързо пада до 17-18C. Понякога съм я оставял да работи по цяла нощ, от монотонния шум заспивам :D
Сега има и друго: конвенционален или инверторен, вие ще ми кажете, като се има предвид че през деня няма никой и не ме кефи много идята да го оставям да работи постоянно (най-вероятно тук греша, не знам не съм запознат като цяло с климатиците).
Мислех си че като се приберем от работа ще го пускаме до следващата сутрин, ама като чета из форума май съм изпаднал в дълбока заблуда, че през зимата климатиците могат да работят по този начин :D:D:D
Отдавна се назландисвам за мицебуши (ама пак може би много чета), та искам да е модел дето не му замръзва тавата, ако няма такъв, тогава друга марка препоръчайте.
За бюджет още не искам да говоря, насочил съм се към мицубиши или дайкин, не най-брадварските ценови класове и бих искал да не е много шумен, стига ми на съседите бръмчилника.
Може би искам прекалено много, но това са ми критериите.
Задължително Инвертор - при постоянна работа се получава икономия само намаляш температурата преди да потеглиш към работа също така инвертора е доста по-тих от конвенционалния при минус температури
И ако искаш да е класна машина на 220V цената щее брадварска
А някакви размери на климатика, модели?
А и забелязвам напоследък една неприятна тенденция на спиране на тока в нашия район поне веднъж седмично, не знам поради аварии или профилактики и се питам за инвертор май не е много полезно?
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Задължително Инвертор - при постоянна работа се получава икономия само намаляш температурата преди да потеглиш към работа също така инвертора е доста по-тих от конвенционалния при минус температури
И ако искаш да е класна машина на 220V цената щее брадварска
Kолегата е прав но може да минеш и на по-добрите машини от 100v. примерно Toshiba 285 PDR или UDR по-икономичен, по-тих, повече екстри и малллко по-скъп.
Ето това е вариан http://satex.bg/bg/product-view/143.html в кой квартал на Бургас си,че спира тока :shocked:
А за тясната фуга не се притеснявай от там може да мине снопа с тръбиците и няма да се виждат в стаята ще стане красиво :Drinks:
Колеги, само да ви обърна внимание, че японката не е идеалния вариант, при смущения в електрозахранването.
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
Kолегата е прав но може да минеш и на по-добрите машини от 100v. примерно Toshiba 285 PDR или UDR по-икономичен, по-тих, повече екстри и малллко по-скъп.
В тези 12 квадрата няма смисъл 285PDR или UDR