Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Благодарско човече.....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313507460[/time]_________________________________________________
Тошибата не се отваря....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313505763[/time]_________________________________________________
Кофти е че Грито 18ка се изчерпа ако някой се е запасил с повече бройки добре.
Родителите ми искат да си купуват климатик за зимата. За отопляване на хол и спалня свързани с плъзгаща се врата (която стои отворена) и искат да го сложат над вратата да духа към хола. Помещението е 26 квадрата на 2,55 височина, втори етаж от тухлена къща, има вътрешна изолация на 3те външни стени от 5см Аустротерм, прозорците са нормално ПВЦ (3 или 4 камерни). Комшийката отдолу грее същото помещение, но без изолация с Фуджитсу 12 (не знам кой модел) и била доволна, ама на колко градуса го грее не е ясно.
Та нашите са се загледали в промоциите на магазините и се чудят кое:
* PANASONIC CS/CU-RE12HKE
* PANASONIC CS/CU-UE12JKE
* HITACHI RAS/RAC-E14H3 За това ми казаха,че имало някъв ограничител предпазващ компресора и не топлело като за 14-ка
* Климатик Fujitsu ASYG 12LEC
Един познат препоръчва 18ка на панасоник, но парите ги притесняват. Та условието е 1200лв и безплатен монтаж евентуално. Та какво предлагате от горните или може би нещо по-евтино като Мидеа или Беко??
Колега Freakobg,аз съм почти същото положение което си казал за помещението,прочети малко по нагоре моите питания,и ще се насочиш какво трябва на родителите ти......
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313523480[/time]_________________________________________________
Казват за грии...бил доста добър за това което търсим и двамата......
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313520180[/time]_________________________________________________
А,това Фуджитсу много го хвалят,но май за това което искаме ние като помещения май не ни върши работа....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313516701[/time]_________________________________________________
Мидеа или Беко ....човече не се занимавай с глупости,та вашите да те .......бият после,че са умрели от студ.....
Забравих да спомена,че трябва и да е на лизинг. Във Видин не знам да предлагат Gree. Аз клоня към хитачито. А иначе 12-ка ще стигне ли, според разните калкулатори ще стигне?!
Пич,за това което ти и аз искаме,климатик от 1000лв.НЯМА да ни свърши работа...и колегите от форума може би ще го потвърдят...А и Видин...леле там си е студ зимата....
За съжаление е така. Те имат парно, ама като се прибират вечер то докато загрее и са заспали, та и то не става. Преди като имаше човек и през деня си беше много добро на парно.
Аз си мисля , че 12 е достатъчна за помещение 26 кв.м. Ако имаш възможност вземи си 14-ка . Хитачито не е лош избор.
То пък Хитачито е една 14-ка дума да няма:))) Внимавайте какво съветвате, моля
Цитат:
Първоначално публикувано от bigmouth
Е добре като коментирате обосновавайте се поне
Цитат:
Първоначално публикувано от bigmouth
Цитат:
Първоначално публикувано от freakobg
Е добре като коментирате обосновавайте се поне
И на мен също ми е интересно. От любопитство просто.
Ами bigmouth е в този бизнес отдавана та знае какво говори.
Цитат:
Първоначално публикувано от freakobg
Не знам кой ти каза , че този модел на хитачи е 14-ка , - надявам се да не е продавача. Това е 12-ка . Ето ти една 14-ка и то на добра цена :
hitachi_rac_ras_35fh6
Абе ти до оня ден търсеше съвети за климатик, сега почна да даваш. Видяла жабата, че подковават коня и ... :))
Неколкократно ти направих забележка да не залиташ към спам, явно без резултат.
Поредно мение без връзка с темата - получаваш наказание за 3 дни.
ПС - Преди около година си търсил мнение с какъв климатик да се обзаведеш в тази тема:
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg430909
Което явно не ти създава пречки да правиш забележки на другите, които някога са търсили мнение, а сега споделят опита си. Поне на мен, това ми прави лошо впечатление, моля те, не се вживявай в ролята на ментор и ако някой е сгрешил в преценката си - обори го с аргументация, а не с безмислени подмятания.
Крис
:-D То свърши вече,почти. Баща ми ходил в магазина днес, одобрили го за кредит и до 1 седмица трябва да го поръчва хитачито.