Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от EvilEyeBG
Хъъ... (това заболя) - може да ми е глупава физиономията , ма аз не съм чак толкова :) Човек се учи , някои по-бързо :Google:
Днес ми пристигна бебчето Hitachi RAC/RAS 50FH7 , утре го монтират. - На похвалих се :thankyou-
Браво, честито и само хубави емоции. Вярвам, че ще останеш доволен от марката. На мен ми се струваше, че и 35-ца щеше да се справи с помещението ти, но няма лошо да се презапасиш.
Аз завинаги си оставам фен на марката. Сега можеше да имам 4 броя Хитачита, но откакато ГЕРБ са на власт - стандарта ми на живот се повиши и минах една класа по-нагоре. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от freakobg
:-D То свърши вече,почти. Баща ми ходил в магазина днес, одобрили го за кредит и до 1 седмица трябва да го поръчва хитачито.
Браво и на теб. Добър избор. Лобито на Хитачи почна да набира скорост. :Drinks:
Надявам се,че не е стандартен кредит,а Енергийна ефективност.Все пак 20% не е малко.При положение,че REECL имат за даване толкова много пари,защо да не се използват.
Цитат:
Първоначално публикувано от Bivola
Надявам се,че не е стандартен кредит,а Енергийна ефективност.Все пак 20% не е малко.При положение,че REECL имат за даване толкова много пари,защо да не се използват.
Стандартен е, от ония джифри дето киснат в магазините и нахалстват.
А каква е процедурата за Енергийната еф.?
Значи първо банките(Прокредит и Райфайзен) имат един набор от документи,който се попълва,като основното е една оферта,която фирмата,от която купуваш климата ти изготвя и на базата на тая оферта едната от двете банки евентуално те одобрява и ти отпуска парите,като минимума мисля,че е 1000 лева,тоест по-евтин климатик не можеш да вземеш.В тия 1000 лева,обаче може да се включи и монтажа,така че всъщност май може и по-евтин.След монтажа фирмата попълва протокол,който трябва да се представи пред комисията на банката кредитор,която идва на оглед,за да види,че монтажът наистина е извършен и климатикът си е на място.След този оглед ти връщат 20% от стойността по фактура.Самият списък с одобрените климатици го има на сайта на REECL,като фрапиращото е че има климатици с марката Inventor,а пък примерно нов японски 100V-ов не можеш да си купиш,щото "закриляме" европейското(китайско) производство.
Между другото не всички фирми работят по тази програма,така че първо провери дали фирмата,от която ще купуваш работи по тази програма.
ПП
...между другото сайта на REECL при мен работи като хората само Internet Explorer,така че ако си Opera примерно не я използвай нея,а си отвори IE.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ами bigmouth е в този бизнес отдавана та знае какво говори.
Чудесно! Значи може и сам да обясни какво има предвид.
Цитат:
Първоначално публикувано от bigmouth
То пък Хитачито е една 14-ка дума да няма:))) Внимавайте какво съветвате, моля
Цитат:
Е добре като коментирате обосновавайте се поне
Цитат:
Първоначално публикувано от avast3
Чудесно! Значи може и сам да обясни какво има предвид.
Е ми bigmouth просто ви казва,че не е 14ка това хитачи- какво има да обяснява повече? :sad:
Цитат:
Първоначално публикувано от Bivola
Значи първо банките(Прокредит и Райфайзен) имат един набор от документи,който се попълва,като основното е една оферта,която фирмата,от която купуваш климата ти изготвя и на базата на тая оферта едната от двете банки евентуално те одобрява и ти отпуска парите,като минимума мисля,че е 1000 лева,тоест по-евтин климатик не можеш да вземеш.В тия 1000 лева,обаче може да се включи и монтажа,така че всъщност май може и по-евтин.След монтажа фирмата попълва протокол,който трябва да се представи пред комисията на банката кредитор,която идва на оглед,за да види,че монтажът наистина е извършен и климатикът си е на място.След този оглед ти връщат 20% от стойността по фактура.Самият списък с одобрените климатици го има на сайта на REECL,като фрапиращото е че има климатици с марката Inventor,а пък примерно нов японски 100V-ов не можеш да си купиш,щото "закриляме" европейското(китайско) производство.
Между другото не всички фирми работят по тази програма,така че първо провери дали фирмата,от която ще купуваш работи по тази програма.
ПП
...между другото сайта на REECL при мен работи като хората само Internet Explorer,така че ако си Opera примерно не я използвай нея,а си отвори IE.
Както винаги максимално усложнена процедура с "наши хора" - банки, фирми и за 100-200 лв не си струва разправиите. Виж ако правиш цялостна изолация на къща определено си струва отстъпката :)
Цитат:
и за 100-200 лв не си струва разправиите.
Така е,но 20% са си 20,и за по голяма сума си е и по голяма цифра,но пък и лихвите ще изядат минимум 10%,та ще остане за почерпка на приятелите. :Drinks:
А я кажете от боклучавите марки Неинвертори, коя е най-свястна и държи на студ. Знам, че ще кажете няма такава ама все някой си е купил мидеа, хисенс и други и има наблюдения.
Ето ти един тук,който пък не е и боклучав. :)
Мерси ама нарочно казах боклучав за да е с цена до 500 пари. Има нови звезди - AUX. Може би Gree? Тая глобализация съвсем ме обърка, май всичко е едно и също с различни лепенки!
поредния заблуден,който ще мръзне зимата и ще плаща чок лев..........................всички сме тарикати,ма..............СЕЛСКИ.
Обида към събеседник, безмислен спам - 5 дни наказание.
Крис
Цитат:
Мерси ама нарочно казах боклучав за да е с цена до 500 пари. Има нови звезди -
AUX. Може би Gree? Тая глобализация съвсем ме обърка, май всичко е едно и също с различни лепенки!
E freakobg ,ти свали летвата под ''санитарния минимум''- мислех си за машина втора ръка,ако си навит на този вариант,но до тези пари за твойто помещение и там няма да се вмъкнем.Или посъбери парички,има още време до отоплителния сезон,или помисли за друг вид отопление засега. :)
GREE конвенционал не знам как ще е зимата това лято доста монтирахме ама предимно за охлаждане и преходния сезон се купуваха. За инвертора и в Булклима казаха че са продавали преди и се държат перфектно.
Не е за въпросното помещение. Аз бях написал ама ми е изтрито мнението - топля се на дърва и май и тая зима ще е на дърва. А тоя климатик ми се върти 1 идея да го сложа в хола (15-16 kw.m)за спешен случай, ако ме няма и жената трябва да се топли 1-2-5 дена примерно. Ама не е решено окончателно какво точно ще бъде отоплението през тая зима. :)