Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
тия сметки няма абсолютно никакъв смисъл да ги правите. може за да се ориентирате МНОГО криво-ляво колко ток ще навъртите за месеца.
така сметнато моя хубавец трябваше да навърта по 150 160 лева на месец САМ, но максималната сметка ми е 135 за всички ел уреди в къщи.
в темата за колко ми гори климатика има едно момче с графики на една или две фуджитсу машини - тока си е вързан пряко с температурата навън. може да си извадите статистика за температурите и да си сметнете колко би изгорил климатик по тях.
външната температура пък влияе на загубите на помещението както казаха по-горе и така на тока потребен ... що си игря да пиша а не отида да пия една бира ??? :) :) :)
Нещо за това моделче Панасоник CS/CU-RE12HKE,предимно за отопление 950лв.с монтажа.Благодаря....
Колега , така формулирано питането , получава следния отговор - да , бива , ще топли , цената с монтажа е добра !
Благодарско,страх ме е да попитам за подобен модел на тази цена,че ще завалят предложения...и ще се ошашкам напълно,но съм отворен на предложения,че идва зима.....а този Asya 12lgc,но май е доста скъп.....
По-добре е да споделиш колко е голямо помещението , къде се намира , имаш ли изолация и комшии , които да те топлят и подобни !
Ниската цена предполага и ниско качество на монтажа , а той си е доста важен , но ти си решаваш , на кой да си дадеш парите .
хол и спалня,като от хола ще духа към спалнята,директно през вратата,дефакто ще топли спалнятя през вратата.Имам вътрешна изолация на външните стени и тавана ,вата и картон....хубава дограма...Последен етаж,не ме топли никой....А за монтажа мисля,4е няма да имам проблем като ще ми го монтира познат....
Хубаво - хол и спалня - колко квадрата/кубика е това , бе човек ? Как да ти се помогне , като не даваш никакво инфо , а ме караш да те питам като малките деца !
А това с познатите е нож с две остриета - както искаш така го разбирай !
Хол 16м2 и спалня 10м2 височина 2.60м
68м3 - с тази клима е много съмнително да се стоплиш , освен ако 18 градуса те устройват зимата !
Ооооо,неееее,значи не моята оферта....оффффф.......Значи ще трябва нещо по мощно като параметри и като цена естествено.До колко пари мога да взема нещо сностно,само за отопление говорим......
2000 лв с монтажа ! Е , може и да е по-малко , но горе долу за такива пари се приготви да похарчиш !
Лелеееее.......много....Забравих да спомена,че тези 2 помещения са свързани с още две, кухня и трапезария,като там помага Самсунг 12ка някаква,та те са като едно...четири стай дефакто...незнам това дали е от значение...
От значение е , но не помага с нищо ! За да ти е топло и комфортно зимата , трябва да се подготвиш финансово ! Няма как !
Цитат:
Първоначално публикувано от salky
Лелеееее.......много....Забравих да спомена,че тези 2 помещения са свързани с още две, кухня и трапезария,като там помага Самсунг 12ка някаква,та те са като едно...четири стай дефакто...незнам това дали е от значение...
Ако не ти се харчат повече от 1400лв с монтаж ето това:
грии ,
недостатъка, че че при ползване само за хола, ще е малко голям.При ползване за хол и спалня ще е добре.
Ако имаш повече парета ето тази
тошиба
Идеалния климатик откъм съотношение мощност-икономичност-тишина(външно и вътрешно тяло) е този .Според мен няма друг както от горепопосочените така и на пазара в България който да има това съотношение и да е тих както когато отоплява само хола, така и когато отоплява хол+спалня(100/200 волтовите ги изключвам те нови са си цифра).
П.П. вкарах линка "у пътя".Те техномаркета имат много странна страница-няколко пъти ми се случва давам линк и да отваря основната страница на климатиците им, а не посочения от мен.
Може да се пробващ с кредитната програма за енергийна ефективност-тя да поеме, част от "финансовия удар", а и с кредит не се дават парите наведнъж.