Предлагам на всички разумни хора да постъпят като aruba_man и да не си купуват горепосочените от него модели .
Преглед за печат
Предлагам на всички разумни хора да постъпят като aruba_man и да не си купуват горепосочените от него модели .
Аз ако имах 1000 лева за климатик, определено щях да си го купя. Не виждам конкуренция в този ценови диапазон. :)
Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно
мисля че ти трябва траф задължително - с новите промени по ел мрежата в българия +-10% волтажа мисля че в рамките на нормативното и нормалното може да стигне 265 волта.Цитат:
Първоначално публикувано от prawler
предполагам японците като са го правили дори този климатик не са мислели за това че някой ще му пусне близо 300 волта.
но все пак може и да не му сложиш нали ще е гаранционен - ако искат после да ти го оправят.
Преди години когато монтирвах втора употреба имаше недостиг на трафове и често ги крадяха тогава за първи път пуснах два климатика 200волтови на 220 и работят и до днес така.
Цитат:
Първоначално публикувано от prawler
Слагай задължиелно трансформатор.Имаше едно момче с един саньо 45-ца за 28 квадрата и на него така му бяха монтирали и климатика не топлеше.
Да не се циганят за един трансформатор! И май пак бяха термо**** .
За такива пари не трябва да има пропуск.
Ще ти дадат ли превод за дистанционното???
Здравейте, трябва да избера подходящ климатик за 3 свързани помещения /климатика ще е монтиран в коридор и ще духа централно към входовете на другите две помещения/ Общата площ е около 40 кв.м., няма санировка, дограмата е ПВЦ.
Засега съм се спрял на ето това http://powerclima.com/index.php?page=details&id=188
Гледам и по-евтини варианти, но при тях май консумацията ще е доста по сериозна http://powerclima.com/index.php?page=details&id=83
Моля посъветвайте ме се конкретни марки и модели, тъй като нищо не разбирам :cry:
Възможно, най-лошия вариант избираш. Помисли за два климатика - в двете помещения. А коридора... колкото се стопли.
Съгласен с Касапа-две е повече от едно.Ако пък твърдо си го решил този вариант погледни и тази AWYZ 18LBC Нокриа,най вече заради по силната и струя,е и в бонус ще имаш винаги добро течение, ако трябва да топлиш и трите помещения. :)Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Искам скица за да ти кажа колко абсурдна е идеята ти, преди да си я реализирал.
върви поцигани се малко и вземи два климатика - все пак ще ходят на един монтаж може да смъкнат някой лев.
комфорта ще е много по-добър.
аз сега ще слагам втори клима защото направих като теб.
и дори може би трети защото този ми идва много голям.
И аз съм на това мнение че е абсурдна. Скоро направих точно такъв монтаж казах им че не е добре но нямах желание да споря с клиента нека сам се убеди че не се получава. То ако беше така от теца щяха да слобат един голям радиатор в коридора вместо да се слага във всяка стая.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Привет на всички,
Имам нужда от съвет за климатик. Живея в блок на последния пети етаж, стаята е външна с дограма и вътрешна изолация, квадратура - 15 кв., 38 кубика. Стаята е за деца. Климатикът ще се ползва предимно за отопление. В апартамента се използва локално парно, но поради заетост искаме да има една топла стая за децата, докато ни няма. Финансовият бюджет е около 1500лв.
Благодаря предварително!
kingfisher, този модел Mitsubishi MSZ-GE25VA се очертава като хита на сезона за съотношение цена/качество,а и ще ти останат и средства от бюджета.
Здравейте,
и аз ще си слагам климатик в стаята - ~20кв.м. (~50куб.м.), тухла, с две външни стени и стара дървена дограма. Климатика ще е на изплащане и се чудя между изплащане за една година Mitsubishi MSZ-GE25VA или да се напъвам да изплащам две години Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6?
Като гледам капацитета на отопление и на двата е 3.2, а по някакъв калкулатор, който намерих тук във форума, за моята стая ми изкара 3.15. Ако тези двата няма да могат да отопляват стаята заради дограмата, от разликата в цената с по-голямата Toshiba RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 мога да се напъна да сменя дограмата...
Ще съм благодарен на всякакви идеи :)