Ми то... каквото имахме да казваме, го казахме. Не мисли, че тук някакви други хора ще ти пишат... :)
Преглед за печат
Ми то... каквото имахме да казваме, го казахме. Не мисли, че тук някакви други хора ще ти пишат... :)
Добре кажи ми при така създалата се ситуация, машините ще се мъчат ли много, съответно ще работят близо да максимума си през по-голяма част от времето? Което неминуемо ще се отрази на сметките ми за ток :RTFM:
За хола ти трябват 5kw номинална мощност, за спалнята - 2,5kw. Останалото са небивалици. При избора, който си направил... по-скоро за комфорта трябва да се притесняваш, ма нейсе... :taz
Какво имаш предвид под това да се притеснявам за комфорта, че ще е шумно ли? Аз си мисля че от към комфорт няма да има проблем, понеже има и коридор който ще стой винаги отворен. Добре ще се хвърлям така в боя, пък каквото ще да става :)
Kasap много ме блазни това фуджитсу нокрията 14 дето ми го препоръча в предната ми тема, просто съм се прехласнал по него, ама пък не ми харесва идеята за втора употреба.
Нокрии си има и често новички но.... са малко скъпички но..... пък всичко хубаво е и скъпо.
lavsho, проблема с Нокрията е, че му надвишава бюджета от 3100лв. Затова препоръчах 2-ра ръка, за малката машина...
П.С. Ако се бръкне с още 200лв., може да постигне прилична конфигурация със 7LGC в спалнята.
Kasap май не те разбрах, имащ предвид Нокрията и това Фуджитсу, така ли? Видях и FUJITSU ASYA- 09LGC, какво мислищ за него, така може би ще се доредя за Нокрията :)
Нокрия 2370 лв. + 7LGC 959 лв. = 3329лв. Или 229лв. /без монтаж/ над бюджета ти. Освен, ако не изкрънкаш някакви отстъпки.
Предполагам, всички ще се съгласят, че това е по-добра когигурация от Daikin FTX50GV + Sharp AY-XPC09JR.
Добре, а какво мислищ за FUJITSU ASYA- 09LGC и с него идва над бюджета ми, но ако ще се напъвам той няма ли да е по-добре от 7-цата и тя е от ЛГС серията?
Няма никакъв смисъл да се взима 09LGC. Не само в конкретния случай, ами - въобще... :taz
Ето и моето виждане по въпроса FTX 50 GV-1500 лв + FTXS 25 G-1570 лв , цени с доставка и монтаж. Най - доброто на качество за тази цена, + 36 месеца пълна гаранция без задължителни профилактики (което не те натоварва финансово във времето)
И къде ги има на тези цени с доставка и монтаж?? Пусни ми на лично ако може.
Търся климатик за помещение (кухня-дневна) 50 квадрата с 2.6м височина, изложение юг и запад (но е нисък етаж и не се напича много), ново строителство с външна изолация. Искам да е един климатик, който да се ползва основно за охлаждане, както и за отопление през есента (за зимата сме с парно).
Колебая се между:
MHI SRK 50 ZJX-S
TOSHIBA Super Daiseikai 5 RAS-18PKVP-E
Дали е достатъчен някой от тези модели за помещението? Приемам предложения и за други - бюджет около 3500 с монтаж.
И NOCRIA ще се справи с това което искаш, че даже и с отоплението през зимата.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300031927[/time]_________________________________________________
mga1981, най-добрата комбинация в твоя случай е FTX50GV и подовия FVXS25F. Нокрията е хубава машина, но не се вписва в бюджета ти, а заради нея да правиш компромис със спалнята слагайки там LGC не е оправдано.
А между
MHI SRK 50 ZJX-S
и
TOSHIBA Super Daiseikai 5 RAS-18PKVP-E
кой е по добър?
FUJITSU, General... Nocriа-и малко ме объркват...