Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Нокрията е по-добра и от двата, няма значение Фуджи, Фуджицу или Дженерал - климатика е един и същ.
Иначе от другите два на мен повече ми допада Митсубишито, но това е само като гледам данните им, не съм се докосвал до тези модели. Други сигурно ще ти кажат че по-добро от Дайсейкая нямало, но ти да знаеш Нокрията си е най-хубава. :)
rist Благодаря ти много , но за съжаление нямам място на пода къде да го сложа иначе и аз се бях вгледал в този модел. За това съм решил вече за хола големия Дайкин 50-та и за спалнята ето това http://www.**********************/klim...09jr-390.html#.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
но ти да знаеш Нокрията си е най-хубава. :)
Нокрията е хубав климатик(като изключим визията му) но да се сравнява с Дайсейкая е меко козано........неуместно.
и аз бих предпочел Нокрията - по висок КОП и по същественото - много по висока максимална мощност , 9+ кВ .. и като се вземе предвид ,че нокрията е 14ка а дайсейкая конкретния - 18ка ,нокрията просто го размазва на отопление ..
Доколкото знам последните май са с еднакви компресори от Тошиба.Нека по-знаещите да ме поправят ако не е така.
Цитат:
Първоначално публикувано от boy
Доколкото знам последните май са с еднакви компресори от Тошиба.Нека по-знаещите да ме поправят ако не е така.
Съвсем не. Дайсекай-я е с двойнороторен, а Нокрията е със скрол.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
И
NOCRIA ще се справи с това което искаш, че даже и с отоплението през зимата.
Квадратура:30 - 40 кв.м - това е за 14 Nocria. Моето помещение е 50кв.м - 18-ка ли да гледам?
Не 14-ка ти е достатъчна.
Касап,това може ли да кажеш откъде го знаеш,че ще е интересно.
Цитат:
Първоначално публикувано от boy
Касап,това може ли да кажеш откъде го знаеш,че ще е интересно.
Затруднявам се да отговоря на този въпрос. Предполагам, че из каталози и сервизни ръководства съм го срещал. Сигурен съм, че колегите, които се занимават професионално, ще потвърдят.
Значи... 24-ката е със скрол, а 14ката и 18ката са с двойно(?) роторен.
Сложи си по-мощен климатик.Финансовата рамка ти го позволява.Нокрията е доста добро решение,но нека да е е 18.И 14 ще отоплява,но ще и е тежичко за това помещение.
Ако си се спрял на Тошиба погледни и подово-таванните модели.
С подовите отоплението се усеща доста по-различно.
Глупости, 18-ка Нокрия няма никакъв смисъл, никакви предимства няма пред 14-ка Нокрия. Позагледай малко техническата документация.