Кой според вас климатик и по добър ? Дайте свойте впечатления, плюсове и минуси.
Кой според вас климатик и по добър ? Дайте свойте впечатления, плюсове и минуси.
И нека войната започне сега.... честно тази тема е по добре а се заключи преди народа да е пощурялПървоначално публикувано от bullet_pc
![]()
По добър е този който работи и си върши работа за която е взет.
Ясно че най добър климатик няма ако имаше всички ще си купуват такъв - темата е да споделите какви климатици имате за какви помещения, плюсове, минуси, топлят ли,консумация и т.н.
Абсолютно безмислена анкета. Поне конкретни модели да бяха посочени...![]()
Първоначално публикувано от Kasap
...та така и аз bullet_pc , инче ще почне да се превърта целия подфорум и да се предъвкват казани вече неща.Първоначално публикувано от Aleksandars
![]()
Темата е нещо като обобщение, вместо да ровиш в 20 -30 теми тук нещата се описват накратко.
То в целия подфорум горе долу едно и също се пише повечето, тоя чул онзи видял малко махленски и на кой му е по по най климатика.
Ами да то тва се пита в темата кой доволен кой недоволен от какво и така.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ето аз примерно никога вече няма да си взема Мидеа скъпа, ефтина се тая камо ли конвенционален, само инвертор.
Едната ми е инверто и няма нищо общо с другите.
Аз пък няма да зема Дайкин повече, конструктивно са недомислени, тракащи решетки и външни тела, необходимост от тампони, висока консумация на ел. енергия, уникално глупав дефрост - на чиста пита се пуска.
И фуджицу няма да взема като гледам колко се оплакват от тях, китайски боклуци, също конструктивно недомислени (шумове от фреон, вибрации по външното тяло).
Добре, че не ми се налага да избирам климатици в моментаГледам доста малко оплаквания от мицубиши, един приятел има и е доволен, аз никога не мога да разбера, че му е пуснат климатика освен ако не погледна в жалузите или не усетя топлото в стаята му.
оценката ми е субективна и основни критерии са:
1. отоплителната мощност и гъвкавостта на компресора/климатика(нисък минимум и висок максимум в режим отопление-малко клматици са такива) 2. комфорта;
3. надеждност.
Не включвам климатици на които екстрите съставляват повече от 20% от цената на климатика в сравнение с средните цени за утвърдените климатични марки.
-за "12-ка" до 2000 лева фуджитсу 12 LDC
- друга 12-ка до 2000 лева- GHR серията Шарп (може би, все още няма достатъчно ползватели на този модел) http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=617
-за 50-ка(18-ка) до 2000 лева daikin FTX50GV
- за 24-ка до 2000 лева дайкин FTX71GV
климатици между 2000 и 3000 лева:
- тошиба 13 PKVP http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=517
- 50-ка НОКРИЯ 14-ка
- GE и FD сериите 50-ка на мицубиши.
-24 не включвам, тъй като дайкина–(FTX71GV) за 2000 лева според според мен ги превъзхожда значително по цена и е безмислено да се класират с него 70-ките на другите производители които го превъзхождат единствено с "екстри".
Мицубиши 25-ци и 35-ци GE и FD сериите не съм ги включил, тъй като през последните 3 години имаше няколко оплаквания за пробити фреонови тръби на външното тяло като последица от недобър отток на водата след размразяване, покачване на леда до тръбите с последващо пукане, изтичане на фреон и строшен компресор.(Най-мъчно ми стана за едно момче дало 2300 за 35-ца от FD серията.)
Не съм класирал японските, но те почти всички от високия клас си струват парите и трудно биха могли да бъдат наредени в класация- R серията на дайкин, Z-серията на фуджитсу НОКРИЯ, SX серията на хитачи, Киреион серията на Шарп, EX серията на саньо, Национал(панасоник) ....и всички имат нисък минимум и висок максимум зс ниска консумация на ел.енергия... но и тях малко българи могат да си позволят нови
bullet_pc, не се занимавай с глупости, сравняват се конкретни модели, а не марки като цяло.