Добър ден, виждам, че тук има доста специалисти по климатични инсталации, и бих искал съвет за избор на климатик.
Става въпрос за климатизация на тухлен апартамент, втори етаж, без изолация, с пластмасова дограма.
Ето план нагледно:
[img width=776 height=600]http://img402.imageshack.us/img402/5086/plann.png[/img]
Целта е да се отопля и охлажда всекидневната с коридорите - цялата бежава част, квадратура 50 м2, кубатура 125 м3. Сивата част в дясно са вътрешни стени, прозорците на всекидневната са с обща площ 10 м2(6 и 4 м2).
Мисля да монтираме 2 климатика вместо един по-мощен, с червено съм обозначил къде смятам да бъдат поставени.
Държа да са максимално икономични, клас А/А+ защото с това ще се отопляваме и охлаждаме в студове и жеги.
На конкретен инвертор не съм се спрял, но от отзиви съм решил да е някой от тези марки: Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Panasonic.
Бюджета е максимум 3000лв.
Искам мнение от вас каква мощност ще ми е необходима, каква марка, модел качествен климатик, ще ми върши работа с който няма да имам ядове, също и за правилното му разположение.
Благодаря ви предварително.