Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 61

Въпрос за климатични класове на климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    874
    #16

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    България е богата на медни, но е бедна на алуминиеви залежи и поради тази причина топлообменниците за нашата татковина трябва да са от медни тръби по възможност и с медни ламели. Освен това така ще се подпомогнат ромите, които събират скраб.
    Като изключим неремонтопригодността и корозията аз не виждам причина да се произвеждат тръби за топлообменници от чиста мед. Днес разглобих една подова конзола на панасоник производство дайкин и там забелязах, че алуминият е предпочитания метал в сплавите за производство на топлообменници

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #17

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    .... Може би имаш предвид "чист алуминй"... но всъщност какво значение има след като тези климатици всъщност са като мокри кърпички или памперси за еднократна употреба само дето цената им не е такава...

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #18

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Определение за номинално-максимален капацитет
    Номинално максимален капацитет това е средната стойност между номиналният и максималният капацитет.

    Казано по-просто и разбираемо от трите пръста този в средата.

  5. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    300
    #19

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Да местим темата в дъра-бъра. Едва ли на някой, който е влезнал в тема за климатици му се четат мнения свързани с пръдни, средни пръсти и други бисери.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    296
    #20

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Много правилно го е казал Вален за комбинацията от пръсти, защото действително какво е определнието за номинално-максималн капацитет, да не е да взимаме консумацията при номинал и отдаването при максимал и за това да получаваме КОП-ове по близо 4 при -10 и -15гр.

  7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #21

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    zhelko, След като вземаш толкова навътре въпросите свързани с климатиците LG, защо не вземеш да намериш от някъде едно определение какво има в предвид производителя написал подобно нещо. Можеш да пишеш и директно на LG по e-mail за изясняване на този въпрос.

    Само си приказваш или би свършил нещо, което да внесе яснота по въпроса.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    56
    #22

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Благодаря на valen1 за отговора и най - вече литературата от производителя.

    а бихте ли коментирали как влияят практически намалените монтажни разстояния между външното и вътрешното тяло и стените. Например вътрешното тяло е на 5 см от тавана (при изиквани 20см) , а страничния панел на външното тяло (там където се засмуква въздух е на 3см вместо 30см) от стената. Увеличава ли се шума , товарят ли се вентилаторите?

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    1,208
    #23

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Имаше една приказка за това да не плюеш лицето на което един ден може да се наложи да целуваш задните части....
    Както и да е "nominal maximum capacity" - в буквален превод (формален или недействителен максимален капацитет) е стандартен термин който характеризира тези стойности на една величина при които друга зависима от нея е в максимум... като в случея при различните температури имаме такава консумация която да обезпечи максимално преобразуване. Дали това е коректно е отделен въпрос но все пак това е PDB информацията в което е предназначена хора които се занимават с проектиране, сервизиране и т.н. с други думи това не е търговски каталог. Интерсното е че този начин на представяне фигурира само в RAC PDB иначе във всички други CAC продукти се визира "Rated Capacity" - което е номинален капацитет в превод на БГ.

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #24

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Всъщност не сте, гледали/прочели внимателно, защото:

    -при тях(ЛГ) номинала е даден винаги при 6 градуса мокър/7градуса сух термометър температура на околната среда и зададени 20 градуса вътре в отопляваното помещение.Съотвентния ред е отбелязан изцяло в сиво.

    Та в гореобяснения от мен смисъл:
    -максимално постижимия капацитет по номинал(под което се има предвид измерване на пълната мощност която може да отдаде климатика=total capacity е = на максималната мощност на съответния модел климатик при температури 20 вътре и 6 градуса мокър/7 градуса сух термометър външна температура).
    Всъщност максималната мощност на даден климатик може според тях може да бъде измерена по номинал само при температури 6 градуса мокър/7 градуса сух термометър
    и вътрешна температура на отопляваното помещение 20 градуса.Всяка промяна било на външната или/и вътрешната температура е пълна мощност на климатика(total capacity), НО тя не е определена по НОМИНАЛ според редица директиви и регламенти на ЕС и по конкретно според Делегиран регламент (ЕС) № 626/2011 на Комисията от 4 май 2011 година за прилагане на Директива 2010/30/ЕС на Европейския парламент и на Съвета по отношение на енергийното етикетиране на климатизатори и неговата таблица 2 от приложение VII .



    П.П. То за пореден път се потвърждава моето мнение, че в днешно време не е достатъчно да разбираш/имаш опит, а е задължително като техник/инженер да владееш поне английски за да не станеш за резил.Това вече важи за всички области на техниката без изключение.В противен случай като не можеш да разчетеш правилно сервизни или други упътвания, които се превеждат на български език от разни полиглот -любители, става едно мазало от което опъва само потребителя и в някои случаи работодателя...


    За да прочетете на български език регламента кликвате върху абревиатурата "BG" оцветена в синьо над текста и получавате регламента на два езика(българският превод на някой места е изключително левашки...).

  12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #25

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Четох различните обяснения по-горе, но не можах да ги разбера, надявам се да съм само аз, а всички други да са ги разбрали. В крайна сметка не е ли това целта на така поднесената информация да те вкара в догадки и предположения. cooler ни казва, че LG знаели как се прави и го правили за други модели, но нещо при тези го направили по различен начин, вероятно с причина. Така и не разбрах в тази таблица цифрите които са посочени номинални ли са, максимални ли са или какви са.

    rosen1212, Как влияят намалените монтажни разстояния, не влияят добре. Спада капацитета на машината като цяло, при намалени отстояния отстрани и отгоре шумът намаля, защото и натоварването на вентилаторите намаля, засмукват по-малко въздух. Тракането на външното тяло може да е от някоя ламарина или пластмаса, когато почне пак да трака потърси я с леко натискане на ръката по различни места на тялото.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    56
    #26

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Търсих всичко което може да се допре където има достъп, но се вижда че перката с двигателя на вентилатора вибрира - все едно че перката не е балансирана. Не го прави винаги. ако го прави - само на по-ниска скорост на въртене и така се опитва да трака. иначе конзолата на двигателя е закрепена без гумени тампони в корпуса на външното тяло - даже с самонарезни винтове.
    Та се чудя дали ще ми уважат претенцията или ще ми кажат че то така си работят тези ЛГ за тез пари толкоз и т. н. ?
    А скороста на вентилатора на външното тяло степенно ли се регулира от управляващата електроника?
    то много ми стават въпросите ама защо се товарят по- малко вентилаторите те и двата не са ли осеви и като се дроселират сеченията на струите не се ли товарят в повече ?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #27

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Не казвам при всички, защото не ги знам всички но при почти всички климатици конзолата за която е хванат мотора на външният вентилатор е закрепена без гумени тампони към предната стена и дъното. Има мотори закрепени фабрично с гумени тампони към конзолата, но съм ги виждал само при Samsung.

    Моторът на външното ти тяло е BLDC - безчетков постоянно токов и би трябвало да променя оборотите си плавно както при компресорът ти, защото са изпълнени по един и същ начин. Претенции от към вибрации ме съмнява да ти уважат, ако това е поведението на цялата серия, ако е нещо видимо анормално спрямо другите тогава може и да стане. При намален дебит на засмукваният въздух скоростта на въртене се увеличава, но натоварването и консумираният ток намалят.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    56
    #28

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    При намален дебит на засмукваният въздух скоростта на въртене се увеличава, но натоварването и консумираният ток намалят.
    Кое увеличава скоростта на въртене - управляваща електроника или просто естествено от силовия баланс на системата двигател - вентилатор

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #29

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    Скоростта на въртене на външният вентилатор се управлява от електроника на база входяща информация от температурните тръбни датчици по външният топлообменник. При режим отопление в зависимост от заложеният софтуер програмата свързана с вентилатора търси и информация каква е температурата на температурен датчик външна околна температура. Целта е да се поддържа определена температура на изходящият фреон при вариращи мощности на компресора и променлива околна температура на външният въздух.

    Не мисли да се намесваш в работата на вентилатора, защото ще повредиш компресора.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    56
    #30

    Re:Въпрос за климатични класове на климатиците

    аз мисля да сменя тампона на двигателя на вентилатора, както и да сложа плоска гума при конзолата ако дефекта се засили та трябва да мине поне една година и да "скъсам" с гаранцията която е три години при определени условия.
    Тампоните строго специализирани ли са или има надежда да са взаимозаменяеми с тези от други марки - колко горе долу струват?
    Има ли вариант пластмасовата перка или въртящите се части на двигателя да не са добре балансирани?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Въпроси за класове при климатиците
    От Damian Ivanov във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 08-02-15, 19:22
  2. Климатични камери
    От Tony4162 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 10-06-11, 14:38
  3. Отговори: 0
    Последно: 14-08-10, 23:52
  4. Въпрос относно консумация параметри и т.н. за климатиците
    От Gladiator6 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 30-06-10, 20:32
  5. Задача междинна (Класове)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 9
    Последно: 16-06-05, 23:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе