Здравейте!
След двудневно четене на "Всичко за климатиците" се чувствам малко по-грамотен по темата, но все още неориентиран какво е необходимо за моите нужди.
В общи линии ми трябва климатик за спалнята, където спи и бебето. Климатикът ще се ползва за отопление единствено през преходните сезони, като вероятно ще се включва за няколко часа през нощта след 3-4 часа и вечерта след 18-19 часа до към 22-23, за да не ляга изкъпаното бебе в студена стая - необходими са около 24 градуса. Когато външната температура падне под 12-13 градуса се пали локалното парно /на въглища/. Климатика основно ще се ползва за охлаждане лятото, тъй като стаята е много топла и температурата рядко слиза под 28 градуса, което е
1. Размерите на стаята са 3,50/3,60/2,60, тоест 12,6 кв. м. и 32,76 куб. м. и е пълна с мебели, както и немалко техника. Техниката в повечето време е в стендбай, но телевизора и двата лаптопа работят почти постоянно.
2. Изложението е югоизточно. Има две външни стени, които са с вътрешна изолация и немалки прозорци с PVC дограма /не знам подробности за нея/. Подът е с ламиниран паркет /ако има значение/.
3. Апартаментът всъщност е първи /но не приземен/ етаж от двуетажна къща, старо строителство с гредоред, но стените са тухла. Информативно - локалното парно държи 25-26 градуса зимата при -15 навън без никакви проблеми.
4. Местоположение - гр. Дряново, Централен Балкан. Климатът и температурите са общо взето като във Велико Търново, което е на 25 км. В тази връзка, приемам предложения, може и на ЛС за добра фирма от Габрово или Велико Търново, която да си разбира от работата и да не пести от труд, време, материали за сметка на качествено изпълнение /Не понасям висящи кабели, оцъклени тръби, увити с някакво тиксо или подобни, ако може да не си "забравят" вакуумпомпата и т.н./
Основни изисквания:
1. Климатик, при който вероятността да навреди на бебето ми е нищожна!
2. Максимално ниско ниво на шум, както вътре, така и навън /на горният етаж живеят роднини и не искам да ги притеснявам/.
3. Цена... не знам... с готовност бих се разделил с около 1000, но ако е необходимо, мога да дам и повече.
Основните ми въпроси са:
1. Каква да е мощността? От изчетеното се ориентирах, че трябва да е около 2,5 - 3 KWh, така ли е?
2. Ако можете да ми помогнете с разположението, също ще съм много благодарен. За целта прилагам снимки на стаята.
3. Дали ще е проблем, ако климатика е разположен върху разпределителна кутия /кръглите капачки - положение 1 и 3/?
С нетърпение очаквам вашите предложения.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави, Петър Петров.