Май не си влизал в детско отделение.Първоначално публикувано от aruba_man
Май не си влизал в детско отделение.Първоначално публикувано от aruba_man
Аз и в отделение за възрастни не съм стъпвал. Тъй като навремето не съм живял в стая с климатик с плазма, съм много закален. Докато разбера кой ми е личният лекар, той се отказал да практикува.
В психо-диспансера са с плазма-клъстер.
Попитай Тommorow той ще ти обясни някои неща за закаляването и мъжете-стомана...Първоначално публикувано от aruba_man
Поразвихрили сте се тука за един ден
Ако може и аз да се включа, все пак нали е моя темата...
Плазма-филтъра няма да направи стерилна обстановка в стаята, а дори и да я направи, нали половината от денонощието детето е или навън, или в друга стая, или в друга къща Искам климатик в стаята, за да спим, гледаме телевизия и т.н. на около 25 градуса лятото и 23-24 градуса в преходните сезони.
Аз самия нямах идея по какъв точно начин климатикът би могъл да е вреден за хората и в частност - бебетата. Ако наистина могат да развиват различни от обичайните патогенни микроорганизми, а плазма филтъра им пречи донякъде да влязат в стаята, то предпочитам да е с плазма филтър. Много от вас са казали, че и обикновен климатик няма да е вреден за детето. Аз съм съгласен и с тази теза, но щом има възможност за някой лев отгоре да се чувствам малко по-сигурен за безопасността на малкото същество, то... плазма да е
Покрай този спор, никой не е обърнал внимание на въпроса ми:
"В тази връзка - когато температурите паднат под нулата нямам намерение да пускам климатика въобще, тоест, може да не се пусне и няколко месеца. Това ще му навреди ли и ще работи ли нормално пролетта, когато ми е пак необходим?"
Отново ви благодаря за мненията.
Edit:
Препоръчан ми е sharp 09lsr, защото:
1.влиза в посочения бюджет - 942лв
2. има Plazma cluster ION функция за по-чист въздух и практически не може да влияе отрицателно не бебето- тази функция я имат климатици от клас 1500-1700лв
3. coanda air flow-функция която разпределя въздуха много равномерно в помещението- пак се намалява отрицателния ефект от работата на климатика на хората в помещението
4. инвертор с най-висок енергиен клас А
5. тих 20 или 22dBa ниво на шум на вътрешно тяло- почти не се чува
6. произведен в тайланд
7. има промоция - 5 годишна пълна гаранция
Какво ще кажете за него?
Защо няма да ползваш климатика, когато температурите паднат под 0°C?
Запознай се с 5-годишната пълна гаранция на Sharp, защото има условия за нея. Тосет пълна е, но си плащаш. Иначе машината за парите си е готина. Просто да не ти мажат очите с понятието "Пълна гаранция"
Защото имам локално парно на въглища. Дядото е пенсионер и го пали от сутринта, когато е студено, поддържа си го през целия ден и вкъщи не пада под 25 градуса.Първоначално публикувано от deian
Освен гаранцията, какво ти е мнението за климатика?Първоначално публикувано от Mega
Потърсих малко, но не намерих какво трябва да се плати, за да ми важи 5-годишната гаранция.
... Мнението съм го написал по-горе. Или "Машината за парите си не е лоша".
Aз малко ме притеснява този Коанда ефект,кръстен на румънеца Хенри Коанда,който се състои в това,че тела със специфична форма при обдухване струйно с флуид създават подемна сила и и се издигат-летяща чиния.Та се иска по силна струя(и при шарповете ги дават за дълги помещения) и как ще се чувства вентилацията особено в малко помещение-няма ли да е прекалено силна,а и да се спи,и малко дете?Питах един-двама притежатели на такива шарпове,но не споделиха.
ето коандата с лъжица : https://www.youtube.com/watch?v=AvLwqRCbGKY#
Не съм изчел изцяло темата, за мен няма смисъл - директно си казвам меннието. А то е, че е меко казано безотговорно да се слага климатик (ако ще и да пулверизира въздуха със светена вода!) в стаята, където спи бебето! Това същество, дето не си знае човек ли е още или какво, дето при изписването и посред лято да е, ви го дават с нахлузена шапчица, да го обдухвате нонстоп, дори и когато СПИ?!?... Не знам, за мен това е просто невъзможна ситуация. Ако му е топло - поразсъбличате го. Ако му е студено - по-топли дрешки и/или качествен конвектор. Като поотрасне и спре да боледува след всичките му имунизации и пр. изгъзици - защо не, но на този етап...
emos никой не е казал, че климатика трябва да обдухва бебето. Климатика охлажда въздуха. Когато температурата в стаята е висока разсъбличането на бебето не върши работа защото организма му не може да регулира температурата на тялото както е при възрастен човек, масова практика е малки бебета да бъдат прегрявани през лятото заради "бабешки съвети". А и надали в родилните отделения на която и да е що годе читава болница е с климатици заради незнанието на лекарите.
От личен опит мога да кажа, че новородено спокойно може да се отглежда ако в стаята работи Тошиба от върховите модели /моят е 255 ПДР/.Когато е настроен нормално и е на автоматичен вентилатор не се усеща, че в стаята работи климатик.Въздухът е прохладен лятото и еднакво топъл през зимата във всички части на помещението без да се създава течение.В другата стая имам Дайкин, който също се оказа желязна машина, но не бих го препоръчал като климатик при който ще има бебе.Поради високия му минимум и сравнително силна струя /в сравнение с Тошибата/, дори и на най-ниската степен се усеща течение.За поотраснали деца над 2 год. бива, но не и за новородено.Не знам при върховите модели на Дайкин как е, но при масово продаваните е така.Хубаво е да е климитизирано помещението, особено в жегите, тъй като бебетата са особено чувствителни към високите температури.
Aз малко ме притеснява този Коанда ефект,кръстен на румънеца Хенри Коанда,който се състои в това,че тела със специфична форма при обдухване струйно с флуид създават подемна сила и и се издигат-летяща чиния.Та се иска по силна струя(и при шарповете ги дават за дълги помещения) и как ще се чувства вентилацията особено в малко помещение-няма ли да е прекалено силна,а и да се спи,и малко дете?Питах един-двама притежатели на такива шарпове,но не споделиха.
ето коандата с лъжица
Какво искаш да ти споделя за климатика?
Питай ме,ще ти отговоря.
Всеки си носи отговорността за отглеждането на децата си. Това по практиката за използването на климатици в стаята на бебето.
А по въпроса за този на път да стане истерия "Коанда" ефект. Не знам кой какво е учил в гиманзията, но това, което се вижда на клипа по-горе, не е нищо друго, а потвърждение на закона на Бернули, изведен през 1738 година. Клипове в Ютуб бол, само за пояснение: лъжицата може да се разглежда като половинка от топка:
https://www.youtube.com/watch?v=xIASZINIkek#
https://www.youtube.com/watch?v=y7z94rmkO7M#
https://www.youtube.com/watch?v=mtIo6nWDXnU#ws
И едно от "приложенията" му е в авиацията, но наистина не ми се обяснява сега защо лети самолета...