Здравейте, имам климатик Нео 24 които пускам и щом направи задедената Т изключва и при следващият старт работи само компресора а перката на външното тяло не включва и се обледява .Това става при отопление.
Имате ли идея от какво се получава това ???
Здравейте, имам климатик Нео 24 които пускам и щом направи задедената Т изключва и при следващият старт работи само компресора а перката на външното тяло не включва и се обледява .Това става при отопление.
Имате ли идея от какво се получава това ???
Може да има проблем с тръбния датчик на вътрешното тяло, с релето пускащо мотора на външния вентилатор или проблем със самия мотор.
Трябва да се замери съпротивлението на датчика и да се провери отива ли към мотора на вентилатора напрежение.
При начален старт работи и вентилатора и компресора но след известен период от време вентилатора спира но компресора продължава да работи и външното тяло замръзва. Това характерно ли е за Неото , защото вкъщи съм с Мидеа но вентилатора работи заедно с компресора.
Нормално е при сегашните външни температури +10°С външния вентилатор да изключва от време на време.
Не за NEO-то трябва да се притесняваш, а за Midea-та. Щом при тези външни температури не изключва външният си вентилатор от време на време значи мощността и идва малка за помещението.
Благодаря ти за информацията , ще продължавам да го следя известно време.
Здравейте , за поредният ми проблем с Неото да ви помоля за помощт.
Доляхме фреон заради изпускане от едната тръба и се оказа че работи само в режим на охлаждане а при отопление работи само около две минути и изключва, но няма как да е така при зададени 32 градуса. Правиме проба като слагам в ледена вода датчика от питата и пак не включва. Дали фреона не е в повече или е изгорял датчика ?? Дайте идея ??
е те с това "доляхме " май сами си счупихте климатика !!!!
Доливането е направено с монометри а не на око и изстудява добре, проблема е в отоплението .
тези който могат да дозареждат по манометри се броят на пръсти и са на изчезване в БГ , такаче ти едва ли си попаднал на правилния човек . Проблема на климатика е елементарен - просто е с мръсен изпарител и трябва да се разглоби и да се измие с вода и препарат ( говоря за вътрешното тяло ) . още един съвет - смени си сервиза ! и презареди климатика по везна !
И малък да е,пак трябва да вдига налягането,то си е още лятно време+10гр.Чичо Доктор трябва да го преслуша с монометрите и тогава да се мисли фреон ли,тръбен ли или компресора си е изпял песента.Послушай Вален и обърни внимание.Първоначално публикувано от valen1
Най-вероятно тази 24-ка има пресостати за ниско и високо налягане. Ако климатика например е презареден на отопление вдига високо налягане, пресостата прекъсва електрическа верига и електрониката спира компресора.
На охлаждане не го прави, защото: външните температури са ниски +7°С, външният топлообменник е по-голям, вентилатора му е с по-голям дебит в следствие горещите пари фреон постъпващи във външния топлообменник се охлаждат много, налягането е много по-ниско и затова не изключва.
NEO с пресостати.... По-добре виж какво казва jony. Имах такъва случай и специалистите бяха казали, че компресора е за смяна. Трябва да го види човек, който не само е виждал манометри, а и който знае на какви принципи работи тази техника...
Вчера гледах една конвенционална 24-ка от евтиния клас климатици в гр. Ямбол, няма да споменавам марката и тя имаше пресостати за ниско и високо налягане.
Конкретно за този неизвестен модел на NEO, защото velkov не счита за необходимо да го каже не знам дали има или няма пресостати само предполагам, че може да има.
Колкото е по-скъп даден климатик толкова и вероятността да е по-защитен е по-голяма, защото, ако се развали в гаранционния срок разходите по ремонта за производителя са по-големи.