Предстои ми покупка на климатик и искам да Ви помоля за съвет. Стаята е 14кв.м. , една външна стена, пвц дограма, външна изолация, юг.
Бюджета е около 1700 лв
Предстои ми покупка на климатик и искам да Ви помоля за съвет. Стаята е 14кв.м. , една външна стена, пвц дограма, външна изолация, юг.
Бюджета е около 1700 лв
Една добра машина, която с монтажа се вписва сравнително точно в посочения бюджет.
Ако ще е Дайкин, по-добре да е подовия вариант, стига да имаш подходящо място:
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=65
... Принципно малки стаи се ползват за спални. В тях едвам има място за леглото и няма простор за подова машина. Подовите машини са прекрасни за помещение в които има простор пред машината. За да може топлия въздух да се рее по пода. В този смисъл ще кажа, ако имаш 1700 лв. събери още малко и се мятай директно на Daiseikai-6 (1945 с монтажа), за малка стая е прекрасен.
Благодаря за отговорите!
Подовия ме заинтригува /Капацитет отопление kW Минимален: 1.30, Номинален: 3.40, Максимален: 4.50/, но за тази стая не е ли достатъчна 20-тица?
Daikin FTXS20J Отдавана мощност при ОТОПЛЕНИЕ 1.3 / 2.7 / 4.3 kW
какво означава това:
При енергостестяващия режим ECONO електроконсумацията намалява, което позволява използването на други системи с по-голяма електроконсумация.
Всъщност си прав, FTXS20J е напълно достатъчен за тази стая.