Няма страшно, разликата между машините е оогромна.
Няма страшно, разликата между машините е оогромна.
SRK 25 ZG-S - в какво помещение е поставено, имам познати с този модел и нямат забележки при -10 градуса, само външното тяло малко лед хващало ...
Те всичките МХИ-та май хващат лед да им се не види... Иначе 25ZG-S за да не е успявал да стопли, явно стаята е кошмарно студена, защото тази машина си топли добре.
Може и да не е била наред машината.
машината си е била винаги наред даже още е в същата стая-17,5 м2 (другата седмица - вторник ще дойдат да монтират FD35 на неговото място) но при SRK 25 ZG-S проблемът беше следният при големи студове под -5 и надолу външното тяло постояно събираше лед и издаваше един страшен звук на хеликоптер с променящи се обороти бръмчеше нощно време та се късаше,от сервиза миналата година бяха дошли да го видят защото наистина беше адско шумно когато се заледяваше,провериха момчетата всичко,фреона и т.н.и всичко си беше нормално и ми споделиха че не само при мене съществува подобен проблем с замръзването на външното тяло от този модел (SRK 25 ZG-S) че и други клиенти има подобен проблем,бяхме решили да слагаме нагревател при крайна нужда в тавичката за тази зима но сега реших да го изместя в кухнята (8 м2) където съм сигурен че ще топли яко и ще работи даже под номинала си и надявам се няма да събира лед... въпросният SRK 25 ZG-S
Пак ще събира лед . Така им е конструирана тавата + тъп алгоритъм на работа. Проблемът е, че включва на отопление още преди да се е изтекла водата от външното тяло по време на дефрост. И така стичащата се още вода замръзва преди да се е измъкнала от тялото. Отделно, че често спира и тръгва, като спре пак се топи малко скреж, като тръгне после замръзва където е слязъл - долу при последните ламели на топлообменника малко над тавата. Глупава история.
Избора Ви е супер за MSZ- FD35VA но е малко важно дали и външното е MUZ-FD35VA :rolleyes: