... Машината е много добра, но не бих разчитал на нея в 19 квадрата. Разбира се много е важно в какво помещение си. Ако е топло и не гониш високи температури, може и да стане.
... Машината е много добра, но не бих разчитал на нея в 19 квадрата. Разбира се много е важно в какво помещение си. Ако е топло и не гониш високи температури, може и да стане.
Знаех си, че ще ме откажете. Иначе не гоня температури над 22 градуса, а помещението има само една външна стена, но с над 6 кв. м. остъкление, което си е минус. А около предвидената сума са 35 ZJP-S и 25 ZJ-S, но мнението ми е, че 12-ка нисък клас с COP под 4, не е оправдана покупка в този момент. И варианта остана 9-ката среден клас, но тя едва ли ще се представи по-добре от 7-цата висок клас. Ако погледнем реално и трите машини ще отдават що-годе едно количество топлина при -15 градуса /на максимал/, само с разлики в разхода.
Ако си живял там минали зими, сметни колко киловата са ти били нужни в студа. Ако машината ги покрива ок. Ако не или взимаш друга машина, или и помагаш в студа с нещо.
Точно този климатик SRC 20 ZGX-S бях го сложил в помещение 46 кубика и не можах цяла зима да му достигна номинала даже.
Много топлещ климатик и според мен има много объркано в параметрите му за максимум. На пик дърпаше около 1400 вата и бълваше много топла струя в студено време. При мен положението е малко по различно от на колегата защото имам изолация на външните стени и на тавана.