Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

Ако заминавате за 15-20 дни през зимата спирате ли климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Re:Ако заминавате за 15-20 дни през зимата спирате ли климатика?

да кажем че външното тяло е замръзнал,като се включи в ел.мрежа,функцията за саморазмразяване не се ли активира(ако има такава де)?

2.  

3. Тук е от
    Jul 2011

Ясно, разбрах. По-скоро ще го спра. Би трябвало да има функция за размразяване. Мерси на всички

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от iridiumsub
    Ясно, разбрах. По-скоро ще го спра. Би трябвало да има функция за размразяване. Мерси на всички
    ... Да след нова година му лъхваш 2-3 пъти и няма помен от лед.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от oska
    да кажем че външното тяло е замръзнал,като се включи в ел.мрежа,функцията за саморазмразяване не се ли активира(ако има такава де)?

Кое и при -колко гр.ще замръзне?Друг е въпросът,че ако е много ниска външната,ще се мае докато духне,пък и бавно ще стопли изстиналата стая.Пък ега ти и климатика ще му духам,ще чакам да го пече слънце или ще дебна 16.00 часа(ами ако не ми е верен часовникът и го пусна в 16.05).Големи образи сте. Да вземем да им опънем по някое родопско или по-добре електрическо одеяло,а?

6. Тук е от
    Apr 2009

"Техниката(в случая климатика) е създадена за да служи на мен, а не аз на нея!"

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Аз пък бих си оставил климатика да работи ако ме няма. Слагам го на най ниската температура /при мен е 10гр./ и чао. Хем няма да изстине къщата, че да се гърчат после докато затоплят.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ако си в къща си е направо задължително.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Аз нещо не мога да разбера, а уж всички са специалисти тука. Една тухла или микровълнова печка може ли да замръзне на -15градуса? Не. Какво саморазмразяване при неработещ климатик?! Външното не замръзва като стои навън. Иначе всички външни ще са буци лед. Както някой правилно написа някой по-качествени модели (например Е серията на Panasonic) имат функция "Hot Start", която се изразява в един нагревател увит около долната част на компресора и който се включва при ниски външни температури. Това помага маслото да не се сгъсти и компресора да може да тръгне плавно. За да работи тази функция е необходимо климатикът да е включен в мрежата.Въпреки това, когато заминавам за по-дълго ако мога (ако не са на твърда връзка) ги изключвам от захранването, поради страх от токови удари и поразиите, които могат да направят. Истинско разхищение за мен е да се оставят да работят на някакви поддържащи температури. Кого ще греят 10 или 15дни докато ме няма? Комшиите? Ами да си сложа ТЕЦ тогава Отиваш на почивка -спираш водата, изключваш климатика, бойлера, ТВ-то и т.н и оставяш само хладилника и СОТ-а

11. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    Аз нещо не мога да разбера, а уж всички са специалисти тука. Една тухла или микровълнова печка може ли да замръзне на -15градуса? Не. Какво саморазмразяване при неработещ климатик?! Външното не замръзва като стои навън. Иначе всички външни ще са буци лед. Както някой правилно написа някой по-качествени модели (например Е серията на Panasonic) имат функция "Hot Start", която се изразява в един нагревател увит около долната част на компресора и който се включва при ниски външни температури. Това помага маслото да не се сгъсти и компресора да може да тръгне плавно. За да работи тази функция е необходимо климатикът да е включен в мрежата.Въпреки това, когато заминавам за по-дълго ако мога (ако не са на твърда връзка) ги изключвам от захранването, поради страх от токови удари и поразиите, които могат да направят. Истинско разхищение за мен е да се оставят да работят на някакви поддържащи температури. Кого ще греят 10 или 15дни докато ме няма? Комшиите? Ами да си сложа ТЕЦ тогава Отиваш на почивка -спираш водата, изключваш климатика, бойлера, ТВ-то и т.н и оставяш само хладилника и СОТ-а
    ето такива колеги ги уважавам,браво bigmouth

12. Тук е от
    Jul 2011

Всъщност един от няколкото конкретни отговора от целите 2 страници.
    Благодаря

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Ако заминавате за 15-20 дни през зимата спира

Цитат Първоначално публикувано от oska
    ето такива колеги ги уважавам,браво bigmouth
    И ортопедите разправят, че счупеното носело щастие.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    И ортопедите разправят, че счупеното носело щастие.

Чупи-купи!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. На колко градуса държите климатика Зимата ? :)
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 55
    Последно: 14-11-14, 20:02
  2. Panasonik през зимата
    От stivy88 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-01-12, 13:21
  3. Пускане и спиране на климатика през зимата
    От yzo03 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 72
    Последно: 24-02-10, 22:41
  4. Специфики на монтажа през зимата
    От deian във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 14
    Последно: 23-02-08, 15:39
  5. Работа на климатика през зимата
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 21-09-05, 22:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе