да кажем че външното тяло е замръзнал,като се включи в ел.мрежа,функцията за саморазмразяване не се ли активира(ако има такава де)?
да кажем че външното тяло е замръзнал,като се включи в ел.мрежа,функцията за саморазмразяване не се ли активира(ако има такава де)?
Ясно, разбрах. По-скоро ще го спра. Би трябвало да има функция за размразяване. Мерси на всички![]()
... Да след нова година му лъхваш 2-3 пъти и няма помен от лед.Първоначално публикувано от iridiumsub
![]()
Първоначално публикувано от oska
Кое и при -колко гр.ще замръзне?Друг е въпросът,че ако е много ниска външната,ще се мае докато духне,пък и бавно ще стопли изстиналата стая.Пък ега ти и климатика ще му духам,ще чакам да го пече слънце или ще дебна 16.00 часа(ами ако не ми е верен часовникът и го пусна в 16.05).Големи образи сте.Да вземем да им опънем по някое родопско или по-добре електрическо одеяло,а?
![]()
"Техниката(в случая климатика) е създадена за да служи на мен, а не аз на нея!"
Аз пък бих си оставил климатика да работи ако ме няма. Слагам го на най ниската температура /при мен е 10гр./ и чао. Хем няма да изстине къщата, че да се гърчат после докато затоплят.
... Ако си в къща си е направо задължително.
Аз нещо не мога да разбера, а уж всички са специалисти тука. Една тухла или микровълнова печка може ли да замръзне на -15градуса? Не. Какво саморазмразяване при неработещ климатик?! Външното не замръзва като стои навън. Иначе всички външни ще са буци лед. Както някой правилно написа някой по-качествени модели (например Е серията на Panasonic) имат функция "Hot Start", която се изразява в един нагревател увит около долната част на компресора и който се включва при ниски външни температури. Това помага маслото да не се сгъсти и компресора да може да тръгне плавно. За да работи тази функция е необходимо климатикът да е включен в мрежата.Въпреки това, когато заминавам за по-дълго ако мога (ако не са на твърда връзка) ги изключвам от захранването, поради страх от токови удари и поразиите, които могат да направят. Истинско разхищение за мен е да се оставят да работят на някакви поддържащи температури. Кого ще греят 10 или 15дни докато ме няма? Комшиите? Ами да си сложа ТЕЦ тогаваОтиваш на почивка -спираш водата, изключваш климатика, бойлера, ТВ-то и т.н и оставяш само хладилника и СОТ-а
ето такива колеги ги уважавам,браво bigmouthПървоначално публикувано от bigmouth
Всъщност един от няколкото конкретни отговора от целите 2 страници.
Благодаря![]()
И ортопедите разправят, че счупеното носело щастие.Първоначално публикувано от oska
![]()
Първоначално публикувано от Kasap
![]()
Чупи-купи!