Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от sirico
diksanal какво имаш предвид под 14-ки доста мощни...според теб слаби ли ще дойдат за това помещение и при тези условия? На Панасоника това му харесах и за това споменах, че като че ли клоня към него, но ако идват слаби да мисля друго ли?
Да слаби са,но в комбинация с още един климатик ще е добре,а и този таван не ми стана ясно-подтаванно пространство ли е -без изолация и плоча?
Иначе при тошибата примерно при серията UDR която си харесал,трябва да погледнеш модела RAS-632UDR/може и 502UDR,но на място да се види от специалист(какви топлозагуби има помещението),които по килограми и максимална мощност са като 40ката,но с по голям номинал , от 502UDR нагоре ползват 1100w.по мощен компресор,за разлика от предните серии с по слабия 750w.
Харесах си този климатик http://www.**********************/klim...2-e-1447.html# и искам да попитам ще ми вършели работа за отопление през зимата на помещение 32м2 с височина на тавана 2.65м. ет.1.От долу са мазета някой от които със счупени прозорци.
Цитат:
Първоначално публикувано от zumbaiu
Харесах си този климатик
toshiba ras-16skv2-e и искам да попитам ще ми вършели работа за отопление през зимата на помещение 32м2 с височина на тавана 2.65м. ет.1.От долу са мазета някой от които със счупени прозорци.
Ще му бъде трудно.
Стаята има ли изолация, дограмата каква е, желани вътрешни температури, град/село - отрицателни температури, изложение?
По-добре LG E18SQ.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Ще му бъде трудно.
Стаята има ли изолация, дограмата каква е, желани вътрешни температури, град/село - отрицателни температури, изложение?
По-добре
LG E18SQ.
Панелка.Две външни стени/по 3.5м. едната юг другата север/ с пвц дограма и вътрешна изолация/само на тях/4см.стиропор+гипсокартон.Пода е замазка от цимент,пясък и перлит с налепен дъбов паркет+някой килим през зимата.
Моля за съвет!Искам да си закупя климатик за помещение от 30 кв.м. /хол в тухлен апартамент/Ще го използвам най-вече за охлаждане през лятото. Какъв модел бихте ми препоръчали? Бюджетът ми е до 2000 лв.Не искам да си имам проблеми затова търся възможно най-доброто за тази цена. :thankyou-
Бръкни се малко по-дълбоко и отнасяй една Нокрия. Ще си я ползваш и за отопление. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от zumbaiu
Панелка.Две външни стени/по 3.5м. едната юг другата север/ с пвц дограма и вътрешна изолация/само на тях/4см.стиропор+гипсокартон.Пода е замазка от цимент,пясък и перлит с налепен дъбов паркет+някой килим през зимата.
Отново споделям същото си мнение от преди.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tan4u
Моля за съвет!Искам да си закупя климатик за помещение от 30 кв.м. /хол в тухлен апартамент/Ще го използвам най-вече за охлаждане през лятото. Какъв модел бихте ми препоръчали? Бюджетът ми е до 2000 лв.Не искам да си имам проблеми затова търся възможно най-доброто за тази цена. :thankyou-
ME MSZ-GE50VA
Здавейте , утре мисля да поръчвам , а още се колебая ( София за хол 26 кв , апартамент с външна изолация и пвц дограма , 2 външни стени едната 7 метра северна ) . Идеята е зимата 23-24 гр . Външното тяло ще е на северната стена и няма да го огрее слънце никога ...
1.General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria
2.Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6
3.General-Fujitsu, ASHG12LEC
В подобно помещение една 8 годишна мидеа подържаше тая зима 22 гр и за това се колебая за ASHG12LEC .
ако не са ти проблема парите си сложи 1 или 2 , дори 2 то може и 9-ка да стане защото ще е по-мощно от 3-то.
Какво ще кажете за този компресор V-PAM Инверторен DC компресор? А между другото да попитам проблем ли ще е ако климатика не се ползва цяла зима?
90% от съвременните клими са с DC инверторен компресор. Търговски трик е да си ги наричат с какви ли не V RAM...V PAM...и др. буквички и клиента си мисли,че е ползвана извънземна технология или поне на НАСА от близките години...
За второто - никакъв проблем...
Избор на климатик за хол 40 кв.м.
Здравейте,
Моля за съвет относно избор на климатик за отопление на хол с кухненски ъгъл, общо 40 кв.м. Бюджета е около 1000-2000 лв.
Чувал съм че Мицубиши били хубави. Предварително благодаря на отзовалите се.
Ето и особеностите на помещението:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилище
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 40 кв.м., 100 куб.м.
- една външна стена
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- ПВЦ
в) квадратура на прозорците;
- 6.2 кв.м.
г) изложението на помещението;
- север-изток
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
- 1 ет., над тунел
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- хол с кухненски бокс
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- 24-25
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- изолация на външни стени и на пода.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- печка, хладилник, тв, комп
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1000 - 2000 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- минус 10 – минус 20 град.
Re:Избор на климатик за хол 40 кв.м.
Цитат:
Първоначално публикувано от bies
Здравейте,
Моля за съвет относно избор на климатик за отопление на хол с кухненски ъгъл, общо 40 кв.м. Бюджета е около 1000-2000 лв.
Чувал съм че Мицубиши били хубави.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 40 кв.м., 100 куб.м.
- една външна стена
г) изложението на помещението;
- север-изток
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
- 1 ет., над тунел
Здравей и добре дошъл!
Да, Мицубиши са здрави и топлещи климатици, но подходящ модел за тази сума е много трудна задача. Трябват ти поне 7,5-8kW номинална отоплителна мощност, а там цените са от порядъка на 3-3,5К лв.
Имаш няколко възможности: вдигаш бюджета или се насочваш към друга марка, но пак с леко увеличен капитал.
Има ли възможност за монтаж на два по-малки климатика?
помисли за втора употреба японски климатик. само така ще можеш да се събереш в бюджета и да вземеш нещо което да ти дава ниски сметки по-късно.
Много кофти ситуация с нисък бюджет.
Единственото решение в твоя случай е втора употреба и то два климатизатора, каквото е идеята на gnf.
Имам доста познати с хол и кухненски бокс с една машина и моето лично мнение е, че не е добро решение на въпроса, особено за отопление. Този тунел зимата ще ти дръпне доста от топлинката. Пробвай с този бюджет и с яка изолазия или го миминум удвои.