Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от alex di
Здравейте.Моля за инфо за два климатика,за които нищо не можах да намеря-Sanyo E28 N ,Sanyo CYO 28 Y(или CYD 28 Y,не можаха да ми кажат точно).И двата са втора употреба,100 V.Интересува ме година на модела,и тт данни-те им.
Благодаря предварително.
Здравейте.Благодаря за отговорите и инфото.Ситуацията обаче се промени коренно и в момента разполагам с пари дори за това:http://toshiba-sofclima.com/bg/product-view/5/7.html .Sanyo E28N ми го дават за 1100лв. Тошибата е повече от два пъти по-скъпа,но е нов,класен и т.н.Та чуденката ми е дали си заслужава парите отгоре,или пък като ще ги давам толкова пари,това ли е най-доброто за тези пари.Стаята където ще работи климатика е 22 квадрата(височина 2.6 м.),като държа вратата отворена към коридор(3 квадрата) и баня(3 квадрата),а в спалнята (12 квадрата) работи едно Sanyo 22-ка.Апартаментът е с вътрешна и външна изолация и ПВЦ дограма.
Цитат:
Първоначално публикувано от alex di
Ситуацията обаче се промени коренно и в момента разполагам с пари
Значи ти си бил този с джакпота!? :))
alex di ,този казус трябва ти да си ги решиш-ти ще даваш парите.Саньото е по мощно,с много нисък минимум/мерил съм го слиза до 69w. консумация с трафа/ и при мен само не ми хареса припукването при дефрост(отдавам го на механизма за филтрите-просто няма как да са плътно ).Но пък тошибата е нова-вярно ,че и над два пъти по скъпа,но нова,имаш друго саньо,та знаеш как работят-премисли,претегли добре-парите всеки ще ти ги вземе.
HITACHI е. Но ми се вижда доста старо. Днес ми предложиха други два: MSZ-SV22R-W и Sharp ay-p22sc. Kакво мислите за тях?
Цитат:
Първоначално публикувано от dinko69
HITACHI е. Но ми се вижда доста старо. Днес ми предложиха други два: MSZ-SV22R-W и Sharp ay-p22sc. Kакво мислите за тях?
И за двата модела вече са писани мнения във форума. Понякога просто ползвай търсачката.
Видях писаното във форума, но информацията е доста оскъдна, особено за Митсубиши-то. Нищо не се споменава за екстри. Ако някой може да ми покаже спецификацията на моделите на език различен от японски и китайски, ще бъда безкрайно благодарен! Мисля, че все пак това е предназначението на форумите.
Мицубишито е базов модел и няма екстри. Ето ти спецификациите на модела през гугъл преводача, надявам се, че ще се справиш http://translate.google.bg/translate...ed=0CFoQ7gEwAA
От долу има и линкове към ПДФ файлове с графики относно мощността при -10 градуса и още други подробности.
здравейте,
търся си климатик, който ще се ползва основно (да не кажа само) за охлаждане на помещение 25-30 квадрата:
http://prikachi.com/images/401/5089401k.png
бихте ли ме насочили, какво точно да търся като модели. нещо среден клас, на промоцийка... приемливо качество на добра цена... мерси предварително :D
Здравейте,
Предстои ми покупка на климатик и ще имам нужда от помощ при избора. Става въпрос за следното помещение:
1. жилищно - апартамент
2. климатикът ще се използва предимно за отопление и по-малко за охлаждане
3. помещението е общо 25 м2, ~65 м3 - дневна с кухненски ъгъл и антре (3.6 м2)
- изложение - юг, една въшна стена 10.5 м2, от която 4.8 м2 прозорци
- блок ново строителство, ПВЦ дограма, стандартен стъклопакет. Трети етаж, не е последен, под и над мен живеят хора.
4. София
5. Желана температура зима / лято: 22-23 / 23-24.
6. Външна изолация - 5см стиропор.
7. Стандартни уреди за кухня и дневна - аспиратор, фурна, котлон, хладилник, пералня, телевизор.
8. Мога да отделя около 1800-2000лв за климатика.
Докато преглеждах темата се насочих към MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S. Подподящ ли той е за моята нужда и към какво още бих могъл да се насоча?
Благодаря предварително!