Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
5-та серия има много предимства, но за детска бих избрал 6-та, както съм и направил. Двете машини са много добри, просто едната има неща, които другата няма. За прекалено ниската цена на 5-та серия внимавай кой и как дава гаранцията. Защото машината не е евтина.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
dizel, не е нужно да цитираш мнения през един пост...Хората виждат написаното.
аз така карам направо и на дясно
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344801358[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
5-та серия има много предимства, но за детска бих избрал 6-та, както съм и направил. Двете машини са много добри, просто едната има неща, които другата няма. За прекалено ниската цена на 5-та серия внимавай кой и как дава гаранцията. Защото машината не е евтина.
да обърнах му внимание и ако е така в действителност 6та серия е по добрия избор тя имали подгряване на външното тяло ти монтираш ли климатици или си началник
Няма подгряаване, поне не такова за което си мислиш.
заME FD25 .MH SRK SRC 25ZJX-S ,3ТА серия какво ти е мнението
Цитат:
Първоначално публикувано от dizel
аз така карам направо и на дясно
Ако продължаваш така ще ти спрат анаболите.
И така 5та серия отпада и остат 6та ,3та ,ME,MH на кой консумативите са достъпни като цена
Daiseikai няма консумативи? Всички филтри са истински (постоянни), тоест не са на картончета. ;) Ако сравниш данните на машините ще намериш и отговора.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Ако продължаваш така ще ти спрат анаболите.
здрасти и твоито предложение е много добро
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344807180[/time]_________________________________________________
по данни през моите очи печели fd25 но не разбирам много от клима това което ти написа за 6та серия го няма в хар,на климатика за това питам за мнения
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344803715[/time]_________________________________________________
ти май имаш и MH
МЕ FD25VA данни в режим отопление:
Капацитет отопление kW Минимален: 1.500, Номинален: 3.200, Максимален: 5.500
Ен. разход отопление kW Минимален: 0.480, Номинален: 0.610, Максимален: 1.900
MHI SRK/SRC 25 ZJX-S данни в режим отопление:
Капацитет отопление kW Минимален: 0.900, Номинален: 3.130, Максимален: 4.700
Ен. разход отопление kW Минимален: 0.230, Номинален: 0.595, Максимален: 1.120
Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 данни в режим отопление:
Капацитет отопление kW Минимален: 0.500, Номинален: 3.210, Максимален: 6.500
Ен. разход отопление kW Минимален: 0.090, Номинален: 0.630, Максимален: 1.820
С нито една от тези машини няма да си на студено.
Хайде стига толкова, всичкото това трябва да ти го каже този, който ти предлага климатика, не само пари да взима.
fd номинал 3.5-0.61 съм го виждал написано
FD на номинал отдава 3200 вата и консумира 610 вата. КОП е 5,25. На минимум отдава 1500 и консумира 320 вата/ във форума някой го беше мерил/.
Дизел за изброените климатици по-горе има толкова много писано във форума, че е излишно да се обсъждат. Поразрови се малко де!
Който и да вземеш няма да сгрешиш.
610 вата да, грешката е моя.
Здравейте, ше си купувам климатик за южна стая (апартамент ново строителство тухла хол с бокс) 25 квадрата с външна изолация с пвц дограма около 4 квадрата общо.Водещо при избора ми е разхода на ток.Заделена сума 1000-1200 лв.Ако може да ме насочите кьм модел, доказал се с времето ще съм благодарен.
zigzag По мое виждане от това което сте написали водещото при избора при вас е цената на климатика, а не разхода на ток...
Ако имате друго мнение отговорете в следващия си пост на тези въпроси и тогава или ще ме опровергаете или ще потвърдите казаното от мен.