Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Е, в студа никога не можеш да стигнеш реалния минимум.Аз от 4 години имам ІІІ серия и до сега никога не е имало хладен полъх, струята винаги си е топла в различна степен.А когато не работи компресора, трябва да си наврян под турбината, за да усетиш бриза.
И след като ще бъде Дайсейкай 6 ( за 500лв икономия не си струва риска за новия SKVR, koйто не е презимувал) въпроса е кои фирми в Русе предлагат тошиба?
Според мен в този форум твърде често се бърка минималната отдавана мощност в режим отопление с чувството за комфорт на отделния човек.
От опита на потребител които имам оставам с впечатлението, че някои марки като фуджицу(фуджи и дженерал), може би тошиба, мицубиши илектрик и хеви имат зададена минимална температура на работа на вътрешния топлообменник в режим отопление под която тези климатици не падат в работен режим и съответно въздуха който излиза е с поне 39-42 градуса което се възприема от човешкото тяло като приятно топло.За това вероятно спомага и автоматичното намаляване на дебита на вътрешното тяло когато е необходимо, както и плазама филтъра(за тези климатици които го имат).Според мен при дайкин и редица други марки това не е така и поради това в някои моменти се получава едно хладко обдухване на човешкото тяло което зимно време е съпоставимо с течение ...
Biro, той новият дайсекай е "нов" само за България и Европа...за Япония си е стар и презимувал ...
Но дайсекай 6 е вярният избор при положение че 500 лева + не са проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Е, в студа никога не можеш да стигнеш реалния минимум.
Така е, аз говоря за преходните сезони и при високи външни температури, когато слиза на минимум. :Drinks:
Да ти кажа, не съм мерил в преходните сезони.тази зима, доколкото помня минимума консумация, който видях беще някъде 160-170 вата /в темата бях писал и имах някои снимки пуснати/, ама си беще студено.
Избор на климатици за отопление
Здравейте,нужна ми е помощ за избор на климатици за отопление на къща.Основните помещения са три-спалня 13 квадрата,спалня 20 квадрата и всекидневна 25 квадрата.Височината на помещенията е 2,70.Всекидневната е с 5 камерна ПВЦ дограма с двоен стъклопакет и северна стена с изолация.Другите помещения са със запазена двойна дървена дограма.Отгоре има друг апартамент,отдолу-мазе.Къщата се намира в София.Ще се разчита на 99% на климатиците за отопление,в краен случай ще се пускат духалки и т.н.За съжаление бюджета е ограничен до около 2500лв общо с монтажа.
От това което съм чел разбрах,че на Мидея,Осака и други подобни не може да се разчита за отопление.В технополис видях някаква промоция на панасоник за 700лв http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-CS/CU-PW12GKX ,но си нямам идея става ли за нещо.Всякакви предложения и съвети са добре дошли.
Re:Избор на климатици за отопление
Много трудна задачка си поставил с тоя бюджет. И защо изключваш Мидея? Конвенционалките верно не стават за топлене,но инверторните модели са читави за цената си.
На тоя панасоник може да разчиташ по-малко да те стопли,отколкото всяка мидея или осака...
3 инверторни Мидеи и си готов :ole
С реотани вътре, ако искаш да топлят.
Колега zuzzi Бюджета ти е малък по добре си вземи 2 хубави климатика които да те топлят отколкото 3-4 мидеи скоито да им помагаш с духалки в студа и да сажеляваш чеси ги взел а и тока няма да можеш да смогнеш да им плащаш
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
SKVR-E2 някакъв нов модел ли е?
Не знам какво му е Дайсекай на това нещо? По ми прилича на FTXса на Дайкин, като технически данни и като пазарна стратегия, на цена 1600лв. За тия пари има според мен бая по добри машини. Според мен, слаба машина, разчитаща на името Дайсекай да я продава, иначе не знам кой би дал 1600лв. за нея.
Това е модела от 2006 година, производство Тайланд.Продаваше се преди и у нас.Колеги от форума го имат и имработи безпроблемно вече години.Сега предлагания е модификация, сменен е компресора.Не е слаба машина, има много добри характеристики, превъзхождащи почти всичко на пазара, освен високите класове на някои производители.Изобщо не може да се сравни FTX серията с него.Носи всички характеристики на външните ДАЙСЕЙКАЙ с изключение на компресора и обменника при малките машини.
Аз предлагам тъй като парите са малко да не се скача с главата напред купувайки на веднъж три уреда дето не ги знаеш дали ще вършат работа.
Да се правят нещата едно по едно. Първо климатик за по-важната стая, ако се вижда в началото на зимата, че върши работа и няма забележки към климатика, монтажа и монтажната фирма се продължава нататък. Климатици продават целогодишно, монтажа става на другият ден след покупката за 2 часа.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
С реотани вътре, ако искаш да топлят.
Можеш ли да посочиш някои модели с реотани?