Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
botboc аз имам това Грии 18ка,страхотен климатик уникално тих и страхотен модел,поне за мен аз го ползвам за отопление и съм адски доволен.Особенно за парите си е страхотен,и като се има в предвид какви помещения отопляшам е страхотен.Ако искащ намери къде съм описал какво ще отоплявам и си направи извод.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326981700[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от botboc
Благодаря gnf и аз съм се насочил към GREE ,някой ако има да каже слабите му страни
Според мен добър избор.За мен поне няма слаби страни поне засега.
я си кажете мнението за ето този климатик: http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...ic-ge25va.html На доста добра цена ми се струва за Mitsubishi. Сега е промоционален и човекът в магазина много ми го препоръча, но аз искам да посъбера малко инфо и от други източници. Та кажете си мнението, според вас това Мицубиши заслужава ли си и още утре отивам да го купувам :)
Заслужава си за тези пари. Няма много душа, но поне топли зимата. Зависи за какво помещение си го пазарил и какви очаквания имаш. Ако очакванията са ти съпоставими с цената е добре.
petyr_velev машината е добра само напиши в колко м3 ще се монтира.Дай и малко инфо от кой град си и дали имаш PVC дограма и изолация?
определено си заслужава за тези пари. грабвай го докато още ги има.
bat_Valio : слагай го ако не стане там ще го изместиш на друго място нататък. или ще измислиш начин да си затваряш кухнито. погледни и ти 35-цата на мицубиши. пак е 12-ка но би трябвало да маха много и по-голямото пространство би трябвало да не му пречи.
GNF,SALKY,FERDI,Благодарности за инфото.Що се отнася за енергийната ефективност продавача беше страхотно любезен и ми разясни , кой модел на панасоник,мицубиши,дайкин къде се произвежда Китай,Тайланд ,Малайзия ,Чехия ,Белгия,Япония само специални модели който може да достави на 220 v Посочи и кой попадат в тази опция
Ами тъкмо си сложих PVC дограма и сега искам и климатик да си сложа. Не е много голяма стаята към 18-20кв.м. е. Значи мислите, че е добра сделка :) Мерси много, още утре се отправям към магазина
Здравейте,бихте ли ми препоръчали климатик за детска стая 13кв. + 3 кв коридор.
Сумата за климатика да бъде около 1800лв.
Става въпрос за къща с ПВЦ дограма , но без изолация.
Ще го ползвам предимно за отопление.
Поздрави.
За помещение с квадратура 20м2 -дневен тракт с кухня като над него има голяма тераса с изолация на тавана от каменна вата. изложението е север-изток има прозорци(не големи с PVC дограма) и към двете изложения. Има 2 външни стени. Въпросът е ще отопли ли Mitsubishi MSZ-GE25 VA? Другия ми вариант , заради цената е FUJITSU ASYA-12LKC. Какво мислитве по въпроса?
FUJITSU ASYA-12LKC е по добрия вариант :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от eriopasa
Здравейте,бихте ли ми препоръчали климатик за детска стая 13кв. + 3 кв коридор.
Сумата за климатика да бъде около 1800лв.
Става въпрос за къща с ПВЦ дограма , но без изолация.
Ще го ползвам предимно за отопление.
Поздрави.
Toshiba RAS-10SKVP2-E
Mitsubishi Electric FD25VA
Panasonic NE9MKE
Daikin FTXS25 или подов FVXS25
d.atanasov, GE25VA ще види зор ми се струва, но виж, GE35VA пасва ако не ти е много скъп. Доста по-добър е от LKC... ако ще е Fujitsu-производно, по-добре LEC пред LKC.
Което и да избереш от марките Mitsubishi,Toshiba Daikin Fujitsu ще ти свърши чудесна работа
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Toshiba RAS-10SKVP2-E
Mitsubishi Electric FD25VA
Panasonic NE9MKE
Daikin FTXS25 или подов FVXS25
Не споменах ,че имам една Мидея 24 и един фтхс35 ,от който съм доволен, но не пречи и да ги омешам :)
Toshiba RAS-10SKVP2-E малко ми е скъпо, иначе съм чувал че е страхотен ,за другите нямам и най- малка престава.
Mitsubishi Electric FD25VA би ли ми казал някой за този климатик,ползвател ако може :)
Най вече ме интересува конфорта, и топлото де.
А колкото до Panasonic NE9MKE незнам....... :cool:
eriopasa
Ощо 17кв. са в неизолирана къща! FD25VA може да издъхне при по-ниски t. По-добре 35-ца
Каква температура смяташ да подържаш!? С какво се топлиш сега?
Желанието ми е, да е поне 22-23 градуса минимум през зимата,
Сега не я отоплявам ,защото детето ми (едното),е при баба си и т.н.
Аз се отоплявам с фтхс 35 ,както писах.