Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Правил ли си сравнение на различни машини от по-висок клас? Защото аз съм правил и намирам разлика.
Ами ако можеш да споделиш, защото е важен параметър за мене. Ще усетя ли осезаема разлика между Mitsubishi SRK / SRC 25 ZJX-S и някоя от Тошибите (Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5, Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daisekai 6).
Никой не каза дали ще има проблем малкия тръбен път 1-1,5 м. Иначе благодаря на всички за отговорите.
Имах възможност да сравнявам дайсейкай 6 с мицубиши FD, шума е по-висок при тошибата. Освен това дайсейкай 6 при всяко тръгване на компресора турбината развърта на максимална скорост и после намаля, дори на Quiet прави същото. На тошибата шума е 27dB срещу 20dB на мицубишито и определено има разлика в полза на мицубиши.
Ако нямате проблеми със слуха тошиба не е вашия климатик за спалня.
Цитат:
GuRu
Ами ако можеш да споделиш, защото е важен параметър за мене. Ще усетя ли осезаема разлика между Mitsubishi SRK / SRC 25 ZJX-S и някоя от Тошибите (Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5, Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daisekai 6).
Виж сега, аз съм взискателен на тази тема! Правя сравнение между МE FD и Toshiba PKVP и разликата я чувам в полза на Мицубишито. За SKVP2 не мога да ти кажа, но тя има тих режим, който го дават 24дБ:rolleyes: Хевито реално също е много тихо. Друг е въпросът, че някои марки пишат 20дБ, но според мен няма разлика от тези с 27дБ. Иначе, машините са добри и няма да имаш проблем с топлината.
-
пилот, фтин 35 например е доста по-шумен от 406 едр.........
Цитат:
DUNDURMA
пилот, фтин 35 например е доста по-шумен от 406 едр.........
Аз нямам Дайкин, но имам познати с FTXS25 и Уруро 28-ца и според мен са тихи. За EDR и FTX25/35 не знам. Чувал съм 50-ката, ама там говорим за 18-ка все пак, а и не знам как е била настроена.
P.S. Тук все пак говорихме за европейки:rolleyes:
А какво мислите за този модел, за 17-те квадрата Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 , някой дали има наблюдание.
Без проблем ще се справи, желязна машина.Имам преки наблюдения вече 4 години и половина.:)
За момента чисто информативно:
1. Toshiba RAS-281 JDR SUPER DAISEIKAI 12 TOP MODEL -Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-281 JDR SUPER DAISEIKAI 12 TOP MODEL :: Термо Клима Варна.
Отопление 0.2-3.6-7.3 kw - COP 6,6. - 3000лв
2. MITSUBISHI MSZ-ZW280 - Климатик MITSUBISHI Хиперинвертор Япония MSZ-ZW280 :: Термо Клима Варна.
Отопление 0.6-3.6-7.7 kw - COP 6,7 - 3100лв
И двата са с фул екстри. С Енергийна ефективност падат грубо на 2500 лв. Ама пък за 35 квадрата стая ако зимата се икономисва по поне 20 лв ток месечно в сравнение с Дайкин/Митсубиши от 2000лв и COP 3,6 , като че би си струвало инвестицията. Какво мислите като хора в света на климатиците?
За тези машини няма енергийна ефективност, за Япония са.
Цитат:
edi1
За тези машини няма енергийна ефективност, за Япония са.
Стига бе, уж с идеята за икономия, а най-икономичното не става. Ама все пак сме България. Мерси за бързия отговор. И без това звучеше прекалено хубаво :cool:
На 100 волта са, не са за Европа-та.
nikolayvarna, тези машини са слаби за 35м2. Монтирани в такова помещение, ще работят с СОР около 3,5
В този случай само ще платиш 2к повече и ще тормозиш машинката.
Цитат:
nikolayvarna
А бе човек, да не би да си с 20см изолация, че продължаваш да гледаш машини дето не за тебе!?! Когато стоиш на студено в компанията на климатик за 3000+лв, дали ще ти е до екстри, а?
Ааа, Касап, сори!
Ясно, с една дума да си спестя едни 1000 лв и да си взема нещо до 2000-2200, което с ЕЕ ще падне още от цената, като ги пръсна за примерно 10 години по 100 лв на година повече ток заради по-слаб COP, по 5 месеца по 20 лв зимен период и то същата работа.
Ами доста изолация имам - първо имам само една външна стена, където имам външна изолация, тухлите измазани изцяло, и гипсокартон на конструкция с двойна вата. В момента не се живее вътре, няма вътрешни врати дори и е около 20 градуса. Югоизточно изложение.
Приемам критики, затова и горе като питах за тези климатици написах "чисто информативно".
само не забравяй,че КОМФОРТ И КЕФ ЦЕНА НЯМАТ.