А пък,за ''Мелодия на годината'' и ''Шарено котле'' да не говорим...:taz
Преглед за печат
Холът го решихме Нокрия.
Помогнете ми сега и за детска и спалня - по 17 кв. м.
Дайкин, Мицубиши или Фуджитсу. Тошибата....
Цена до около 1500 без монтаж, висок коп, и нисък минимум (така май го наричате спецовете), защото стаите са с добра изолация.
Като варианти намерих -
Fujitsu ASYB09LD ( в момента съм с такъв LDC в спалня 11 кв. м., доволен съм много ),
Mitsubishi MSZ-FD25VA - малко по-скъп от бюджета, но тея очи дето търсели температури и хора за такава малка стая дали има смисъл :) ,
Daikin FTXS25K
Daikin FTXS20J
Toshiba RAS 221UR super daisekai
А да предложим нещо различно???
1. Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Би било добре да кажете каква е желаната ттемпература която искат да поддържате в спалнята/спалните?!
другите възможости са 9LDC на фуджицу/фуджи илектрик /дженерал
Ето и една сравнително евтина възможност: MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
Успех в избора.
Fujitsu ASYB09LD, Mitsubishi MSZ-FD25VA - това са твоите климатици. Аз лично бих предпочел втория, но зависи от наличните пари. Окото не търси хора при този модел, а само мери Т из помещението. Тощибата, предложена от колегата, също е много добър вариант. Бягай от тези Дайкин-и или ако е някой от тях, то поне да е 25К.
Японската 221 UR е твърде слаба.
Разгледай и това: http://v-clima.com/prod.php?id=mitsubishi-electric-msz-muz-ge-25-va и това Климатици FUJITSU GENERAL ; ASYA09LEC/AOYR09LECN Nordic; Инвертори
Здравейте помагайте в избора на климатик.
Ще се топли хол 5 х 3,3 х 2,7 с една външна стена с голям прозорец и врата за тераса, югозападно изложение палнел без изолация с дървена дограма.
Желаната температура е около 22 градуса за цялата зима, ще се гледа бебе.
Стаята е топла за сега температурите не са паднали под 20 градуса но не сме живяли зимно време и не знам как ще е.
Трябва да бъде основно отолпение на което може да се разчита и да е икономично.
Бюджета е 1850 като модели които съм гледал са :
Daikin FTXS35 J/K/G последната буква не знам какво означава, и има ли голямо значение. Предлагат ми го за 1850 с монтаж.
Fujitsu ASYG-12LU Цената му е 1699 без монтаж.
Също така да препоръчате фирма в Пловдив, на която мога да се доверя за монтаж и последваща поддръжка.
ами ти си в РИМ бре(има кадърни колеги от пловдив във форума),а 22 градуса не е ли малко за бебе.
Хехе вие ме взехте за мезе.
Знам че се къпе на 24 но за тази цел си имам конвекторче да дозатопля.
12 LD като разгледах на бързо има по голяма номинална и максимална мощност на отопление което е +
но КОП-а му е по малък това как ще се отрази на икономията на ток?
Също ми се струва че ще е труден за намиране.
Ако този хол действително е 16.5 квадрата и около 44 куб/метра:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
2. General Ashb - 12LDC Климатик General Ashb - 12LDC
3. TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3
4. в зависимост от отговорите на тези въпроси: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html може да стане и тази Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Този дайкин който сте избрали е с доста висок минимум в режим отопление=1.4 кв???....
От дайкин си заслужават подовите модели, но за помещение без много мебели и според мен е задължително да се купи допълнително към подовия климатик и един плазма филтър -нещо подобно Heaven Fresh Ionic Air Purifier & Cleaner Ioniser HF200 | eBay
Изобщо климатик ли е, е добре да има плазма филтър-поне за мен си не би купил вече климатик без плазма филтър.
За това помещение, бих дал и аз един пример...Подкрепям Джъсти за плазмата (особено за детето, ще е идеално). Скоро имах възможността да монтирам LG CS12AQ - останах очарован от изработката на модела, както и от работата му, за времето през което имах наблюдения.
Ето и характеристикте: LG CS12AQ климатик- LG климатик
Един познат мисли да си вземе този модел. Гледахме характеристиките му и според тях се държи сравнително добре при температури под 0*
При 7* - 4 kW
При -7* - 3,4 kW, запазва 85% от мощността.
Данни за -15* не намерих. Другите екстри са като на най добрите модели за 2012 г.
За стая 17 квадрата,
някой има ли данни за тези два модела конкретно отдаване/консумация или по казано COP при 0 градуса, и при -10 градуса?
DAIKIN FTX20K PROFESSIONAL
MITSUBISHI FD25VA
В различните фирми на сайтовете различни cop дават, но няма и за температури, а при "удобни" условия.