Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
malinero
Здравейте отново,
ще ви се доверя като искрено се надявам, че избирайки LG-то няма бебока да студува.
Ако имате по-добри идеи и или опасения относно гореописаното LG ще се радвам да ги споделите в рамките на 1-2 дни, след това ще е късно :)
Малинеро, моето мнение е .. бегай далече, ама далече от LG климати. Казах далече! В момента има промоции на Фуджицу и Тошиба почти навсякъде. Ако си някъде от района на Благоевград ще ти помогна да си вземеш за 1320 лв. Тошиба 137SAV-E с монатж. Фуджицу 12LEC е престъпление да го платиш повече от 1300 лв. с монтажа в момента. Така че помисли. Детето не знам дали ще студува / което не е излючено с тояга като тази/, но със сигурност няма да може да спи от бумтежи. Може да го приплашиш така, че куршум да му лееш. Да ти е живо и здраво!
Отговор: Re: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
estqwerty
как е този модел na LG с дефростите не намирам инфо. 10х предварително.
интересно ми е също и нео плазмата какво е? истинска плазма или не?
Плазмата е 100 % истинска и се усеща. За дефростите ми е малко трудно все още да отговоря, защото ползвам за първа зима- или не е правил досега или не съм забелязал (питата е чиста винаги), иначе хванах 1 дефрост на S12AF и си почисти перфектно.
Като хардуер S09AT е едно към едно с S12AT. Компресор 1000 вата, 1 кг фреон, двуредов топлообменник, ЕТРВ, доста тих.
Което може да не ти хареса за детска стая: има висок минимум и работи on-off. Като изключи компресора вдига клапите, но пак си духа леко (не го слагай срещу леглото).
Re: Отговор: Re: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
10x за инфото за плазмата.
интересно е за дефростите, то сега ако не ги прави кога :) пика би трябвало да е около нулата.
имам вече един клима с висок минимум и ще го имам в предвид , но цената е добра.
Пика е като е много влажно. Тошо тази година още не е правил дефрост, Мицу прави два пъти като валя сняг преди няколко дни.
Благодаря на всички отзовали се на питането ми!
Везните накланят към Fujitsu 12LKC.
Няма да съжаляваш с избора си.
Цитат:
malinero
Благодаря на всички отзовали се на питането ми!
Везните накланят към Fujitsu 12LKC.
Нека везните се наклонят още малко -Fujitsu :cool:12LEC
Цитат:
sword-fish
Нека, нека..
Цитат:
sword-fish
... То от леките машини LEC-a най се ядва.
Здравейте, ще помогне ли някой със съвет за климатизация на офис от 100 кв., т.е. ок 260 м3. Идеално би било да има 2 варианти - евтин (примерно Мидеа) и по-скъп (нещо марково). За момента съм открил това като вариант, какво ви е мнението - Климатик Midea MFJ - 48ARN1 J-Floor | Midea Колонни Midea Климатици | Онлайн магазин Дарик Клима
Важно е да не изисква трифазен ток. Благодаря предварително!
Re: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
А нещо за топлозагубите на помещението. Стени, прозорци, изолации, .....
Вместо 1 голям климатик по добре си купи 2-3 по малки , ще е по комфортно а и на сметките ще се отрази . Ако е за охлаждане си лесен , но ако ги искаш за основно отопление тогава трябва да инвестираш повечко .
Отговор: Re: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
valen1
А нещо за топлозагубите на помещението. Стени, прозорци, изолации, .....
Уви, 1 от стените е огромна витрина. Стъклопакет е, но има големи топлозагуби.
- - - Обновено - - -
Цитат:
Madj0
Вместо 1 голям климатик по добре си купи 2-3 по малки , ще е по комфортно а и на сметките ще се отрази . Ако е за охлаждане си лесен , но ако ги искаш за основно отопление тогава трябва да инвестираш повечко .
И за охлаждане, и за топлене. Можеш ли да помогнеш с конкретни модели? Благодаря!
jassen, Видях, че си написал колона 48-ца, а пък монофазна. Викам си аз монофазен по-голям от 36-ца не съм виждал или срещал. Гледам из българските сайтове и каталози наистина я пишат монофазна, гледам из чуждестранните сайтове и каталози там е трифазна с консумация 5,1kW + допълнителни във вътрешното тяло 3,5kW реотани. Та по-голям монофазен от 36-ца няма, просто защото консумацията на 36-цата е към 4kW. За това помещение с тези топлозагуби за отопление ще ти трябва, ако е с обикновени конвенционални климатици отдавана мощност към 26kW, тоест три броя 36-ци.