Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Може да прочетеш за кредит енергиина ефективност връщат 20 % от стоиноста . Най-хубаво се свържи с фирма която да ти види помощението и да прецени какво точно ще ти свърши работа защото така е много трудно да се каже .Или даи скица да се добие някаква по реална представа ... кажи с изолацията на пода тавана как си ... и отговори на това ..
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Здравейте,
май събрах парите за трети климатик и идва време за покупка.
Писал съм някъде назад в темата какъв е случая, но нека напомня.
Трябва ми машина за отопление на детска стая. Стаята е 15.5кв.м на 2.55м = 40м.куб.
Има 5см ЕПС изолация, тухла, 2 външни стени. Едната външна стена 2.55Х5м, другата 3.2Х2.55м (тази е с прозорец). ПВЦ дограма с К стъкло, двоен стъклопакет. Разположение север-изток. Първи етаж над гаражи, подова изолация 3см ХПС.
Като цяло стаята си е студена. Сега при тези температури навън -5/-12 в помещението температурата е 9 градуса. Ще поддържам вътре някъде може би между 21 и 23 градуса.
Единият технически въпрос, който не мога да изчисля в момента е оразмеряването. Реално колко голяма машина ми трябва за да повиша температурата с около 12-15 градуса и да ги поддържам. Помещението си е студено.
Другият въпрос е над каква машина да се спра.
Бюджета ми с монтажа е около 1600лв. За монтаж ще избера една от две фирми представени и тук във форума и с достатъчно добри отзиви от Вас.
Ако минем на варианта, че 9ка е достатъчна за помещението, това над което размишлявах е:
FUJITSU ASYG-09LU
FUJITSU ASYG-09LEC
Daikin FTXS25K
Panasonic CS/CU-E09MKE-3 - Econavi
Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S
Ето какво и мисля, ще Ви помоля за съвети и корекции на мнението ми:
Фуджитата - Малки външни тела, добри показатели на хартия, не видях какъв капацитет запазват при падане на температурите. Прави ми впечатление, че сутрин като тръгна за работа, минавам под няколко външни тела, всичките работят на пълни обороти. Това не означава нищо, може да не са оразмерени, може да са някакви смотани модели, но просто ми прави впечатление.
Даикина - в другите 2 стаи имам FTXS20G и 35G, за топленето нямат никакъв проблем, тъкмо започват 3та зима. Дразнят ме че се наложи да им лепя решетките на външните тела за да не тракат. Едната машина издава гадни звуци на кипене при охлаждане и размразяване. Общо взето малки болежки. Екстри никакви, че да ми вършат работа.
Панасоника - Никакви наблюдения, нямам никой познат с машина Панасоник за да видя как работи. Притеснява ме факта, че се продава от вериги като Техно...... Честно казано съм скептичен, въпреки, че може би не съм прав.
Електрика - В целият форум казвате че топли много, много е тих (за детската това е от значение), но пукат външни тела, някакви миризми имало, заскрежава се. На хартия е чудесен.
Хевито - На хартия е с най-ниски показатели от тези които съм изброил, но ако не се лъжа пак тук четох че запазва доста висок процент на преобразуване при падане на температурите.
Съгласен съм да разгледам и други предложения, които не съм изброил, стига да мислите че ще ми свършат работа.
Моля за Вашите съвети и коментари.
Поздрави.
pippо
Събери още 200лв. и ползвай кредит ЕЕ. А машините са по избор: Toshiba 10SKVP2 или ME FD25VA. Има достатъчно писано са качествата и на двете машини във форума.
Ако имаш място може да погледнеш подовите модели , от прочетеното маи комфорта там е по голям .
Помощ при избор на климатик
Искам да задам няколко въпроса. Ако може точни и ясни отгори без много критики и остоумничене.
Интересува ме климатик за спалня 37 куб.м, 14.5 кв.м с алуминиева дограма за основно отопление и охлаждане през лятото. Без външна изолация съм междинен етаж със 1 външна стена - западно изложение. Освен компютър и лампа други електроуреди няма. Спрял съм се на някои инвенторни климатици: Fujitsu ASY-G9LE иFujitsu General ASH-A09LGC добри ли са тези модели искам да е нещо японско но дали ще ми е достатъчна номинална мощност 3.2 kW
За около 1000-1200 лв. гледам 9ка японска да е може и други марки да ми препоръчате и модели.
Също ме интересува мит или истина е това, че при работа 24/7 инвенторните климатици горят най-малко ?
Re: Помощ при избор на климатик
За мощността, защо не каза до сега с какво си я топлил тази стая?
Отговор: Помощ при избор на климатик
Нещо японско как да се разбира? Като нещо на японска марка или нещо произведено в Япония? Защото има доста разлика между двете.
Отговор: Помощ при избор на климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
pozitiven
Също ме интересува мит или истина е това, че при работа 24/7 инвенторните климатици горят най-малко ?
Под 5-6 градуса е добре климатикът да не се изключва.
Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен. ПО-скоро нещо японска марка, защото не знам дали със сигурност ще е произвеждано в Япония. Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен
Цитат:
pozitiven
Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен
нашите като са с йероглифи дане би да сме учили японски
Цитат:
pozitiven
Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен. ПО-скоро нещо японска марка, защото не знам дали със сигурност ще е произвеждано в Япония. Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен
ако е читава фирмата,ще имаш превод на дистанционното,а проблема с японката,ще е само топлото и малките сметки за ток.
Цитат:
pozitiven
Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен.
Ти не си бил доволен от сметката за парно, а не от топлината предполагам?:rolleyes: Имай в предвид, че топленето с климатик не е като с парно, има си особености.
Цитат:
zzz
нашите като са с йероглифи дане би да сме учили японски
Като няма с какво да помогнеш, защо се обаждаш ?
Pozitiven, на пазара все още има 2-3 японски машини правени за Европа, тоест всичко им е на ангийски. Въпрос на пари е обаче, защото хич не са евтини.
Не съм доволен и от сметките и от топлината. Налягането е доста слабо. Затова ми трябва климатик за постоянно отопление, но може да пускам и парното в по-студените дни