Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от Dimitar01
Не ми е на сърцето ,но на времето една приятелка пита в този форум и и казаха купи си 12-ка плазма фуджитсу тя си купи и е доволна мислех ,че и на мен така ще кажат :( точен модел и да си го купя !
Ти получи конкретни предложения, тъй като тръгна отначало за "the best", ама явно не ти отърва цената.
Аз бих избегнал Sharp от серия LSR и Fujitsu от серия LEC, LKC в ниския ценови диапазон. Ако ги имаш парите за нещо по-свястно, не се чуди. Ако ти се свиди, GE25VA се доказа вече като доста добър избор цена/качество. Естествено трябва да си с разумни очаквания, не е климатик от най-висок клас, каквито ти предложихме първоначално.
пропуснахме да споделим : най-добрия за малки стаи RAS 18SX8 на хитачи. :god
сам си си отговорил ако ти харесва 12ката с плазма намери си 9-ка още се намират.
човек сам взема решенията си.
Dimitar01 за тази малка стая /11.5м2/ аз ти препоръчвам този:
http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=166
или ако искаш малко повече мощност този:
http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=871
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Някакви мнения за Японските Хипер Инвертори които е предложил колегата?
Офертите на лични!
Jackas
Цитат:
Първоначално публикувано от veskodivia
Офертите на лични!
Jackas
Иначе машината е лудница,дано не му е луда и цената.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от Dimitar01
Някакви мнения за Японските Хипер Инвертори които е предложил колегата?
Е чак хипер,няма да ги класифицираме,но също много добро предложение (за тошибата),разполагаща с прахово почистване на филтрите със спирална четка,и добри показатели с APF-5,8 и красавец.
дадох само линк да види параметрите това не е оферта.затова писах да ме търси на скайпа,а и не го продавам аз.
Относно спора за ниските и високите минимуми смятам, че зимата в малка стая по-високия минимум е малко по-комфортен заради по-топлата струя. Естествено обаче лятото нещата ще се обърнат на обратно защото колкото и да ни е жега никой не предпочита студената струя да го облива и тогава ниския минимум е по-добре. Тъй като обаче 90% от българите взимат климатиците си с цел отопление смятам, че купуване на машина с по-висок минимум е съвсем приемлив компромис още повече ако е добре оразмерена. Относно работата он-оф при моето GE25V, тя е толкова неусетна, че ако не го следя умишлено не мога да кажа в какъв режим е. Dimitar01 ако това ти е избор на първи климатик много трудно ще се ориентираш кое е най-добре за теб, защото всеки си има различни приоритети при избора на машина. Успокоителното е че каквото и да избереш за тази стая от добрите марки ще ти върши идеална работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от MisterT
Относно спора за ниските и високите минимуми смятам, че зимата в малка стая по-високия минимум е малко по-комфортен заради по-топлата струя. Естествено обаче лятото нещата ще се обърнат на обратно защото колкото и да ни е жега никой не предпочита студената струя да го облива и тогава ниския минимум е по-добре. Тъй като обаче 90% от българите взимат климатиците си с цел отопление смятам, че купуване на машина с по-висок минимум е съвсем приемлив компромис още повече ако е добре оразмерена. Относно работата он-оф при моето GE25V, тя е толкова неусетна, че ако не го следя умишлено не мога да кажа в какъв режим е. Dimitar01 ако това ти е избор на първи климатик много трудно ще се ориентираш кое е най-добре за теб, защото всеки си има различни приоритети при избора на машина. Успокоителното е че каквото и да избереш за тази стая от добрите марки ще ти върши идеална работа.
Колега и аз съм на твоето мнение.Плавното и нежно тръгване което прави климатика незабележим е по-важен фактор който трябва да се има на предвид,отколкото ниския минимум който при отрицателни температури напрактика не съществува.Гледам че имаш и Тошиба при нея как е потеглянето,дразне ли?
.....То наистина ,човека ще се ошашави от толкова мнения и предложения!..Ама споко!Аз преди да купя климатици една година се драх и ядох тука из форума с хора дето не познавам!...Най неприятното е ,ако финансите не отговарят на очакванията!Ама пич, едно да знаеш от бати:...За малко пари хубаво нема!А вариации ще чуеш десетки!Един тъй му бачкал Тошото,друг инак,трети модела му бил 10 и кусур години,ама параметрите му били като на 25 годишна кака!...../демек супер!/....Без да съм специалист-Тошиба Дайсекай 5 или 6,ес х 8 на Хитачи,Мицубиши Хеви и ЕлТ серията,новата на Дженерал/Фуджи или Фуджицу/Това е,другото са "шменди капели"както се изразява "Любимия вожд"ББ/Имена не споменавам,щото ме е страх да не намерят и в къщи 5 кутии ментови цигари без бандерол и качулките да ме млатят,щото не нося на бой!.....Майтап бе,Уили!.... :)) :)) :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от slovaka
За малко пари хубаво нема!
Колко малко?:) Стига го плашихте човека. За 1200 кинта тотал за тая стая може да си вземе перфектен климатик, дето да не го дразни в нито едно отношение;) Шум, комфорт, дизайн и тн;)
Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
Колега и аз съм на твоето мнение.Плавното и нежно тръгване което прави климатика незабележим е по-важен фактор който трябва да се има на предвид,отколкото ниския минимум който при отрицателни температури напрактика не съществува.Гледам че имаш и Тошиба при нея как е потеглянето,дразне ли?
Е точно тая Тошиба е японска машина с много нисък минимум като практически никога не спира копресора. Ако все пак вънка стане доста топло и стаята е напечена и компресора все пак спре това мога да позная единствено по енергийния монитор който показва 20w консумация....работи излключително плавно и безшумно. Все пак при парите които съм броил за нея е нормално да е така.
Цитат:
Първоначално публикувано от MisterT
Относно спора за ниските и високите минимуми смятам, че зимата в малка стая по-високия минимум е малко по-комфортен заради по-топлата струя. Естествено обаче лятото нещата ще се обърнат на обратно защото колкото и да ни е жега никой не предпочита студената струя да го облива и тогава ниския минимум е по-добре. Тъй като обаче 90% от българите взимат климатиците си с цел отопление смятам, че купуване на машина с по-висок минимум е съвсем приемлив компромис още повече ако е добре оразмерена. Относно работата он-оф при моето GE25V, тя е толкова неусетна, че ако не го следя умишлено не мога да кажа в какъв режим е...
ОК мистър. Ами what about преходните сезони? Кой тип работа ще е по-комфортен според теб? Аргументирай се защо.
Скъпите машини имат по-нисък минимум. Ама може да е случайност, знам ли...