Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Dimitar01 и аз през лятото, обзаведох моята спалня с подобна големина с ME GE 25VA точно с подготовка за бебе. Доволен съм от избора си, защото климатика работи много тихо почти неусетно. За мен в такава малка стая високия минимум е предимство, защото е трудно да си сигурен, че струята не достига до бебето където и да е сложено и затова все пак е добре тя да е по-топла. Между другото бебетата не изискват много високи температури - 22гр. е оптимално до към 24 като се къпе. На тея приказки със смъртоносните бацили дето излизат от климатиците също не се вързвай особенно т.е. ако нямаш бюджет за машина с йонизация не е толкова фатално. Така де, без да те накланям на никъде казвам, че за тези цели на мен Мицубишито ми върши перфектна работа, за цената си е просто идеален.
Цитат:
Първоначално публикувано от new one
но 9 лдц му е идиално, да не говорим, че има и плазма (реална, а не безсмислените филтри с простотии), която си е доста сериозна екстра и то много полезна за дете
Съгласен. Стига да го намери... :Drinks:
Kasap а ако не намеря 9LDC PLASMA, Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA ли да взема или друг модел?
Аз бих взел друго, но ти вземи MSZ-GE25VA. Бъди щастлив и весел. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от MisterT
Dimitar01 и аз през лятото, обзаведох моята спалня с подобна големина с ME GE 25VA точно с подготовка за бебе. Доволен съм от избора си, защото климатика работи много тихо почти неусетно. За мен в такава малка стая високия минимум е предимство, защото е трудно да си сигурен, че струята не достига до бебето където и да е сложено и затова все пак е добре тя да е по-топла. Между другото бебетата не изискват много високи температури - 22гр. е оптимално до към 24 като се къпе. На тея приказки със смъртоносните бацили дето излизат от климатиците също не се вързвай особенно т.е. ако нямаш бюджет за машина с йонизация не е толкова фатално. Така де, без да те накланям на никъде казвам, че за тези цели на мен Мицубишито ми върши перфектна работа, за цената си е просто идеален.
Има логика това с високия минимум, не се бях замислял. Климатик с по-нисък минимум трябва да работи на по-високи зададени градуси, което може да доведе до известен дискомфорт от преотопляване на помещението - все пак е 11 квадрата и вероятно, където и да са насочени жалузите, пак ще се образуват хладни течения, освен ако не са зададени 23 градуса на климатика; нека подухва топличко на бебока по-добре;) Единствено не ми харесва, че няма разни плазми, филтри и тн климата. Ако можеш да избереш нещо поне с йонизация, добре ще е според мен. Аз бях скептик по отношение на тия неща, но йонизатора много ми хареса в последствие и определено усещам присъствието му.
Успех!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327313220[/time]_________________________________________________
Направих 1 тест с моя Sharp 12LSR с минимум 0.9 в стая 16 квадрата - север - вис 2.60 - панел без топлоизолация - алуминиева дограма - с отворена врата към отсрещната стая 18 кв и свързващ коридор 2 квадрата при външна t 7-8 градуса.
Зададох t 22 и вентилатор high - сложих термометъра на 30 см от пода и на завет, така че климатикът да не го обдухва пряко. Резултатът за 30-40 минути е - t в стаята достигна 23 градуса и вероятно скоро ще подмине 23 градуса, климатикът си работи като инвертор - не е изключвал досега.
Представям си колко градуса ще отчете термометърът, ако го вдигна малко по-високо и така че да не е на завет... Сигурно 25 ще покаже. Има някаква логика с тоя висок минимум според мен. Но все пак всяко помещение си е различно е не може да се предвиди как точно ще работи даден климатик в него.
Надявам се да съм бил от помощ.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327314120[/time]_________________________________________________
Вдигнах го на леглото термометъра. Малко по-високо от стандартно легло е - близо 60-70 см - термометърът показа 24 градуса при зададени 22 на high. Намалих го щото не се живее вече в стаята... Климатикът така и не изключи.
Май верно с по-висок минимум ще е по-оферта за малка стая за бебок.
Нямате ли работа ами само с термометри ходите и следите климатиците, не ви ли омръзна?
А сега за тест сложих термометъра на 2 см от тавана и показа 28 градуса!! muhahahahah :D:D Ебавам се:))
ВелевКлима, на "Вие" ли шЪ си говорим са' ? :)) :)) :))
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Има логика това с високия минимум, не се бях замислял. Климатик с по-нисък минимум трябва да работи на по-високи зададени градуси, което може да доведе до известен дискомфорт от преотопляване на помещението
Или, що е нисък минимум,и има ли почва той у нас? :)
Бабами се опитва да открие нова топлотехника. И което е по-лошо... опитва се и да я докаже. :taz
спечелих европейско финансиране и събирам екип (5 специалиста) за направата на хиперклиматик с марка "БАБАМИ"
побързайте, защото местата в екипа са ограничени, а cooler вече се записа, но поради известни особености неговата кандидатура зае две от вакантните места
останаха само 3, побързайте...
:-memnon :-memnon :-memnon
инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт;) Не знам какво не се разбра?
за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите:)
Е, при моите не е така, не знам как е при другите.
Цитат:
:-memnon :-memnon :-memnon
инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт;) Не знам какво не се разбра?
за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите:)
Да уви това е така затова аз съм конвенционали или ще ми грее или не.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Е, при моите не е така, не знам как е при другите.
как? настройваш 20 градуса и духа достатъчно топъл въздух че да сложиш бебе с/у климатика?
Dimitar01, направо сложи 1 такова за 150 лева монтирай си го сам и не го мисли повече;)
http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...ostat-cnx.html
с разликата от над 1000 лева ще се топлищ поне 5 а и повече години в тия 11 квадрата.
Цитат:
как? настройваш 20 градуса и духа достатъчно топъл въздух че да сложиш бебе с/у климатика?
Dimitar01, направо сложи 1 такова за 150 лева монтирай си го сам и не го мисли повече;)
http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...ostat-cnx.html
с разликата от над 1000 лева ще се топлищ поне 5 а и повече години в тия 11 квадрата.
И аз ги правех тези сметки преди да купя Тошо за детската, ама нали се сещаш, че този радиатор не може да охлажда, а лятото става 29-30° в стаята