Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
ТЕМПЕКС гледам още предлагат 09 и 12ЛДС.Моя 9 ЛДС като го гледам какъв дзвер е и топли около две стаи от 23-24 квадрата без изобщо да се зори/външните стени са три, вярно добре изолирани/, също ще свърши работа.Зависи и какви температури ще се търсят, в Плевен си е бая студено доколкото знам.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Я виж
тук(което не си го казал вече) , ако не- поне температура която искаш да поддържаш посочи, че да знаем на какво "ще е подложен" климатика който ще ти препоръчаме ...
Не държа да се разхождам по къс ръкав както някои го правят вкъщи, предполагам някъде около 22 градуса, като през деня в повечето случаи няма да има никой и ще бъде намалена температурата.
В стаята няма други електрически уреди.
Ще се използва за отопление основно, така, че дори и в най-студените дни да върши работа.
И точка 10, ДА, но не е от най-зиморничавите.
ЛДЦ няма и в Темпекс има 12LCC.
в здравкомерс имаше 12лдц декември месец провери дали все още е в наличност.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Моя 9 ЛДС като го гледам какъв дзвер е и топли около две стаи от 23-24 квадрата без изобщо да се зори/външните стени са три, вярно добре изолирани/, също ще свърши работа.
Бе на човека дограмата му хлопа. :taz По-добре, да се презапаси.
Казва, че е дървена, ама не казва в какво състояние е.Мисля, че и 9 ще се справи.Разликата между 9 и 12 под 0 градуса се движи между 400 и 500 вата в отдаването.Ако наистина в ТЕМПЕКС имат 12 ЛСС, да го взема бързо, но зависи и на каква цена e, да може мовека и в бюджета да се включи.
Това ЛДС 9 изглежда доста пролична машинка, за парите си. До сега не ми беше попадала на полезрението. Да Ви питам много ли е шумно вътрешното, тоест за спалня ок ли е?
Около 21 дб е вътрешното на КУАЙЪТ.Аз спя на 9ЛДС без проблем.Става за спалня.
По-зле е от Мицуто ти...И от Дайчото дори...
21 дБ,само че е по-шумен от 22та на FTXS 25.
Монтирах едно такова ЛДЦ в спалня и после клиента ми търча след мен с въпроса " Защо е по-шумен от Дайкина FTXS в хола? " И нямах какво да отговоря срещу написаното в цифрите.
При мен на АУТО на турбината машината изобщо не се чува, в зависимост от поддържаната температура.Аз спя на 18-19 градуса настройка.Да не говорим, че на КУАЙЪТ все едно го няма в стаята.Е, не е над главата ми естествено.Ако си го сложиш над теб, всичко се чува в тиха спалня нощем.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Казва, че е дървена, ама не казва в какво състояние е.Мисля, че и 9 ще се справи.Разликата между 9 и 12 под 0 градуса се движи между 400 и 500 вата в отдаването.Ако наистина в ТЕМПЕКС имат 12 ЛСС, да го взема бързо, но зависи и на каква цена e, да може мовека и в бюджета да се включи.
Дограмата е доста зле, но ще бъде уплътнена добре, че досега там зимата не е живяно
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
По-зле е от Мицуто ти...И от Дайчото дори...
21 дБ,само че е по-шумен от 22та на FTXS 25.
Монтирах едно такова ЛДЦ в спалня и после клиента ми търча след мен с въпроса " Защо е по-шумен от Дайкина FTXS в хола? " И нямах какво да отговоря срещу написаното в цифрите.
Митцубишито е прекалено мощен според мен за спалня инак бих боднал една 9-ка но от този модел по-скоро ми трябва 6-ца за 14-те квадрата. Ако Дайкин ги сглобяват по-качествено а не да липсват болтове държащи компресора и ламарината да не беше тънка като вестник и съответно външното тяло да трака като ярмомелка веднага бих взел още един да замести малкия ми Панасоник в спалнята. Разбирасе след поставяне на голямо количество подложки за ламинат сега работи по-тихо. За това попитах за този ЛДЦ. Явно ще е Дайсекай като му гледам данните е подходящ за спалня.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
ЛДЦ няма и в Темпекс има 12LCC.
Велев, цената знаеш ли? :)
Иначе машинката си е баш добра
37 кг. външно тяло
4,8кв. по номинал - 6,7 макс. на топло
СОР 3,87
Ако цената е ~1500лв. бива. Не е като сегашните им "летви"! :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Митцубишито е прекалено мощен според мен за спалня инак бих боднал една 9-ка но от този модел по-скоро ми трябва 6-ца за 14-те квадрата.
FD плачат за такова бедствено време,както е сега в Русе. Стая 14кв/м като се сетя я прави колкото градуса поискам,и то без да му се чуди.Освен това първа скорост на вентилатора=тишина...поне знаеш :wink:
Не знам на какъв принцип е нагревателя в тавата но по нея няма грам скреж дори като навява сняг. Мислех, че се активира при дефроста но сега не съм съвсем сигурен, предполагам има термостат, знам ли.