Благодаря ви. Но нещо новичко за тези пари нямали да може да се намери, дори да са 800лв. Не върви някак си да изненадвам с 2ра ръка климатик, пък и съм от кърджали каде да го търся тука тоя климатик... :huh:
Преглед за печат
Благодаря ви. Но нещо новичко за тези пари нямали да може да се намери, дори да са 800лв. Не върви някак си да изненадвам с 2ра ръка климатик, пък и съм от кърджали каде да го търся тука тоя климатик... :huh:
За тия пари мидея инвертор MSR-09ARDN1-R24 модел с погряване на тавата и компресора на външното тяло.
Този пък няма от къде да го закупя в кърджали :( а, какво ще кажите за марката Gree да ли са добри ..
Гри ако се намира инвертор да но той беше по скъп от Мидеята.
Gree GWH09KF 820лв. с монтаж или нещо друго за тази цена.
Ти си го намерил на голяма промоция. Принципно би трябвало да се справи, но напиши повече подробности за стаята и какви То ще се поддържат там.Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.CrazY
Стаята е около 16 17 м2 има и дограма със сигурност ще топли бабето повече от колкото един маслен радиатор.
достатъчно е да подържа 23 градуса ... Незнам мисля, че този климатик е най добрия избор в този ценови диапазон...
В тази стая би трябвало да се справи. А за тези пари май си е супер оферта от GREE
аз за възрастен човек бих взел конвенционалка - по-здрава, по-елементарна машина, топлеща с топла струя.
http://www.**********************/klim...12usb-127.html - тяло 35 кила
http://www.**********************/klim...5vb-1044.html# - тяло 35 кила
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TyaFJoFlTcs - тяло 38 кила.
Това GREE няма да е по-безшумно от 12usb например - нито външното, нито вътрешното тяло;) 12usb "мърка" :bravo
То само хитачито влиза в бющджета на човека...но пък конвенционален климатик да си купиш 2012г.... :2guns:
Не вярвам GREE да е шумен. Все пак компресора и упавлението е на DAIKIN. Вярно, че не е същото, но все пак е инвертор. Комфорта ще е по-голям
Аз имах бюджет в началото на тая зима около 1000 лева с вкл. монтаж, взех 12UB и си бачка екстра. Питах за ГРИИ една фирма и техният отговор по тел беше "не бих ви препоръчал ГРИИ за отопление защото са малко по-шумнички и се е случвало съседи да се оплакват от климатици на наши клиенти, аз на ваше място бих взел General 12UB". Иначе за стар човек според мен е по-добре он оф машина за да духа топло, инверторът духа малко по-хладка струя, не мисля че възрастен човек ще оцени качествата на инвертора.Цитат:
Първоначално публикувано от MadHead
Ами ако искаш да ти духа топло, има и Мидеи HRDN, които са с много високи минимуми. Мисля, че там няма да се чувства изобщо хладна струя. Пак горе-долу до 1000 с монтажа. За GREE съм чувал, че са шумни конвенционалните им модели
valen1 и VelevKlima ги разбират Мидеите. Ако могат да насочат човека ще е екстра.Цитат:
Първоначално публикувано от MadHead
justifu,брей,вярно ли тая 9ка АТ е до 5кв ?Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Ако не ги изкупят от техно**мазалото може напролет да взема 1*LG-s 9 АТ за спалнята на моята приятлека и 1*12АТ за хол.За много топъл апартамент- в хола(25-26 квадрата) с конвекторен радиатор от 2 кв при -3 градуса от 16-18 градуса(такава си е температурата) без отопление за 40 минути прави 20-21 градуса. Разликата между 9-ка и 12-ка е само софтуерна-не са пестили материал ...