Мда благодаря за отговорите. Явно ще зи взема и за спалнята Митак, поне виждам как се държи този в хола. Пък като е много топло ще отварям вратата на коридора.
Преглед за печат
Мда благодаря за отговорите. Явно ще зи взема и за спалнята Митак, поне виждам как се държи този в хола. Пък като е много топло ще отварям вратата на коридора.
Днес сложиха Панасоника.
Доста безшумно работи и външното и вътрешното тяло.
На 8*C стайна направи 34.5*C струя на ниска степен на вентилатора.
Предполагам не е зле, навън беше към -11*C.
След седмица като почнем да го ползваме ще мога да кажа как се справя.
аз съм с 12 усб и трябва да ви кажа,че никак не духа хладно-в момента при мен е -14(измерена на 1 метър от външното тяло) и климатика се справя чудесно-за мен чудесно значи 21 градуса в помещението-последен етаж,под мен не живее никой(ново строителство) 3 външни стени с 3 прозореца!!Климатика е на тераса и вярно над него него има козирка! Но на същото място държах 1 МИДЕЙКА msv1 12 hrn 1 ,КОЯТО 2 ЗИМИ ми разказа играта! На всеки 5,6 часа с кофата с горещата вода....и повече от 18 градуса не виждах от нея-падне ли под -5!Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328818961[/time]_________________________________________________
Здравейте, моля за съвети и идеи за следното:
1. Къща, Варна, Евксиноград, югозапад,Ytong 35см външни стени, без допълнителна изолация, ПВЦ дограма, двоен стъклопакет
2. За отопление
3. Три помещения разположени на три различни етажа:
-хол/кухня/трапезария - обща площ 60 кв.м (180 куб. м), югозапад, 15 кв. м прозорци, всички кухненски уреди са на ток
- всекидневна - 35 кв.м (100 куб.м), югозапад, 8 кв. м прозорци
- всекидневна - 20 кв. м (55 куб. м.), югозапад, 4 кв. м прозорци
4. Желана температура в трите помещения - 19-20 градуса
5. Ориентирал съм се към средния ценови клас за съответната марка и модел DC инверторни климатици.
Може ли някой да ми препоръча сериозна фирма за доставк и монтаж във Варна?
Ще съм много благодарен за всеки конкретен съвет или предложение.
pfloyd, добре дошъл във форума!
- За голямото помещение 2бр. от LG E18SQ.
- За средното помещение 1бр. от горния или 2бр. от Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA.
- За малкото помещение 1бр. от Fujitsu ASYB-12LDC (ако е наличен) или Sharp AY-XP12GHR.
Във форума за тази фирма имаше положителни отзиви от монтажите им.
Успех!
Като за начало за голямото помещение от 35квадрата купи само едно ЛГ 18-ка либеро, пък ако не смогва ще помислим за какво друго да си похарчиш парите.
Топля се с AUX от Техномаркет за 480 лв. Тази сутрин навън -13 градуса в стаята 24 при зададени 24 градуса.Много рядко размразява-само като се натрупа лед и като го пусна на по-високи градуси. Иначе на 23 градуса не размразява. Не знам защо. Дограмата е дървена на 40 години.
serge, този пост можеш да го нашляпаш поне в още 3-4 теми, за да разберат всички, че имаш Аукс за 480лв. :taz
Препоръчайте ми машинка среден клас,да сменя старата IKEDA ...в тоя студ много се озорва...
помещението е 21кв.м.,55 куб.м.,западно изложение в София,PVC дограма.
Харесах си този - http://www.**********************/klim...2lsr-1089.html ,някакви мнения
и предложения за други модели?Бюджета е до 1300 с монтажа.
Аз бих сложил това http://www.**********************/klim...35va-1118.html
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Как пък никой не се сети да му препоръча Нокрия, ами му пробутвате някакво LG?!Цитат:
Първоначално публикувано от justify
скъп ми идва...Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
този http://www.**********************/klim...35va-896.html# много по-зле ли е ?
Как мислиш, дали не съм се сетил?! Но като прочетох...Цитат:
Първоначално публикувано от deian
реших, че LG-то е приемлив вариант за цената си. Ако до 2000лв. с включен монтаж и с подобни мощности има друг модел ОК. Всъщност имаше 1 Хитачи, но не го открих :smiley:Цитат:
Първоначално публикувано от pfloyd
gnf
+1.
Хитачито ми се струва по -слабо от това LG.
Имам познат който се топли 7-8 години с една 18-ка на LG и беше доволен от отоплението и мощността, нямaше шумове повече отколкото на средния ценови клас на фуджицу- 14ЛГЦ, като единствения недостатък според него беше между 15% до 30% по-голяма консумация на ток в сравнение с мицубиши илектрик GE50VA .
ЛГ-то има доста добри шансове да се справи с това помещение с външно тяло 46 кг и вътрешно 17 кг...
Хитачито е с вътрешно 9кг, външното е същите КГ, а като цена е = на LG.
Писах на две места, защото едната тема е избор на климатик, а другата е за разкрежаване. Но като съм почнал да си кажа...През летните месеци си търсих клима(китайската конвенционалка Panasonic с която се топлих 6 години продадох за части заради "добри майстори"). Влизах в магазините и питах за клима за зимата за около 500лв. Гледаха ме като прокажен. Започваха приказки от рода на "за тази пари няма клима, която да те топли.Решението е Daikin или Mitsubishi от 1300лв. нагоре". Като разбираха, че не ми се дават толкова пари и че с години съм се топлил с китайска конвенционалка почваха да ми предлагат японските инвертори втора употреба, чието вътрешно тяло само като погледнеш бъка от бактерии колкото и да е мито на пароструйка взето от сметищата на Япония. Като разбираха, че и това не ми допада, се почваше" А бе то и Мидейка ще ти свърши работа. Е не е Daikin,ама..." Накрая жена купих най голямото "куче" и съм доволен за сега. Сметката ми за ток е 160 лв. Живеем 5 човека в апартамент 80м/2. Ползват се и две духалки(едната е включена почти постоянно) , фурната работи през ден бойлера постоянно е включен.Така че на тази криза май стана като в автосервизите- един влиза и му отрязваш главата. Казваш, че искаш кола, те ти казват' че единствено "S" класата е решението. С това изказване не искам да засегна никого. Затова е форум да си споделяме неволите си. Поправете ме, ако бъркам някъде.