Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято, явно заради постигането на ниски сметки се стои на студено.
Призив към всички дето се топлят на климатици– напънете ги тия машини на 25,26 градуса в най големият студ и на максимален вентилатор ,че да се усети топлината, другото е вятър работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято, явно заради постигането на ниски сметки се стои на студено.
Призив към всички дето се топлят на климатици– напънете ги тия машини на 25,26 градуса в най големият студ и на максимален вентилатор ,че да се усети топлината, другото е вятър работа.
Климатика е настроен на 24 градуса. В стаята два термометъра показват пак 24 градуса.За някого може да е студено, но на мен 24 градуса са ми добре. Както бях писал по-горе стаята е с 40 год. дограма. В другите стаи (не в тази с духалката) вчера забелязах два пингвина.
В страни от темата,но да кажа на господата,които говорят за духалки,че маслен радиатор(2500вт,11 ребра) и 2000вт духалка заедно могат да компенсират 12ска среден клас инвертор или добра конвенционалка,но говорим за 4500вт консумация.Изводите си ги правете,кой както си иска,но ви го казвам от личен опит,а не ала-бала.
Цитат:
Първоначално публикувано от serge
Климатика е настроен на 24 градуса. В стаята два термометъра показват пак 24 градуса.За някого може да е студено, но на мен 24 градуса са ми добре. Както бях писал по-горе стаята е с 40 год. дограма. В другите стаи (не в тази с духалката) вчера забелязах два пингвина.
Колега, може ли вече да не разводняваш темата с твоите разходи и сметки. Има си специална тема за това. И неведнъж съм писал, че от сметките за ток не може да се разбере колко ти е изхарчил климатика или духалката. Ако ще си мерим сметките, аз имам 116 лв с 2 климатика, които не се спират и конвекторна печка през нощта. А сега де...
Цитат:
Първоначално публикувано от j_bojkov
Колега, може ли вече да не разводняваш темата с твоите разходи и сметки. Има си специална тема за това. И неведнъж съм писал, че от сметките за ток не може да се разбере колко ти е изхарчил климатика или духалката. Ако ще си мерим сметките, аз имам 116 лв с 2 климатика, които не се спират и конвекторна печка през нощта. А сега де...
Прав си, май много разводнихме темата.
Цитат:
Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято
E конвенционалките как да работят? :)
Един въпрос към специалистите: какво не му е наред на Panasonic CS/CU-YE12MKE че е с 600 лв. по-евтин от CS/CU-E12MKE-3. Разликите между номиналните мощности и КОП-овете е от порядъка на 10-ина процента, а тази в цените - около 50%. Къде е закачката?
До -5 е по каталожни данни. Стига сте гледали тоя коп той не топли физически по скоро би стоплил психически че е по икономичен.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
До -5 е по каталожни данни. Стига сте гледали тоя коп той не топли физически по скоро би стоплил психически че е по икономичен.
+1
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ето къде бил ключа от бараката, знаех си че ще има нещо. За копа обаче не си прав - няма как да не го гледам защото ако не беше той ще се топля с конвекторни радиатори.
Някой има ли впечатления от LG E12SQ? Ще стигне ли за 20кв.м. с добра изолация, югозапад, максимум 20 градуса топло?
От опит ще кажа вземи си фуджицу 12LEC и бъди сигурен че ще си на топло. Цената е сравнително изгодна а и тази зима се справя чудесно, И стига с тия глупави сравнения при радиатори конвекторни печки няма коп.
Цитат:
Първоначално публикувано от pfloyd
Някой има ли впечатления от LG E12SQ? Ще стигне ли за 20кв.м. с добра изолация, югозапад, максимум 20 градуса топло?
За същите пари по-добре този Панасоник.
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
E конвенционалките как да работят? :)
Ако трябва да отговоря, ето как :
При тези външни температури въобще не трябва да изключва компресора, иначе прилича на дефрост не на 22 минути а на 6 мин. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
За същите пари по-добре
този Панасоник.
При този панасоник има ли ненужни дефрости?
Цитат:
Ако трябва да отговоря, ето как :
При тези външни температури въобще не трябва да изключва компресора, иначе прилича на дефрост не на 22 минути а на 6 мин. :)
Мойта конвенционалка си почива и на -13 без да прави дефрост и то мога да ти кажа че доста си почива :) 4.1kW на отопление, в 26 квадрата, 20 нагласени, 19 в помещението. Всичко си е до марка и модел. А зависи и как се ползва;) Ако и набича 25 градуса може и да не спира :)
Току-що засякох почивката - малко над 2 минути, навън е -4, 20 нагласени, 20 в помещението.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328986860[/time]_________________________________________________
6 минути и 50 секунди засякох почивка сега;)
Зависи и колко мощност запазва дадения климатик. Този на -5 запазва около 3kW, които явно са достатъчни за помещението и климата си почива доста.
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
За същите пари по-добре
този Панасоник.
С този панасоник също е до -5 и изобщо не е по добър. DB (Dry Bulb): Температура при нулева влажност; WB (Wet Bulb): Температура с отчитане съдържанието на влага
Този модел не е подходящ за непрекъсната работа в режим отопление под -5oC (24-часова работа). Ограничения при
свързването: JKX моделите не са съвместими с MKE моделите.