Който бърза бърка ;)
Преглед за печат
Който бърза бърка ;)
Благодаря за бързия и конкретен съвет. Тъй като не знам нищо за климатиците имам въпрос: не са ли предложените модели презапасени откъм отоплителна мощност, като се има предвид, че се стремя към темератури не по-високи от 19-20 градуса. Срещнах един модел на LG E24SQ. Смятате ли че е подходящ за помещението от 60 кв.м., тъй като в спесификацията му посочват отопляем обем 180 куб. м., който съвпада с обема на въпросното помещение. С риск да стана досаден един последен въпрос: има ли някой впечатления от фирмата "Роял Електроникс"? Благодаря предварително.Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
pfloyd, в най-голямото помещение не си прави експерименти с една машина. Ще има осезателна разлика в температурите при климатика и в другия край на стаята.
Я качи една скица на "физкултурния салон" да видим, какво е положението :) А още по-добре е да извикаш фирмата, която ще монтира да направи оглед на място.
Ще послушам съвета ти и ще извикам фирмата. Благодаря за съветите.
Според моите наблюдения, фирмата е коректна и с необходимата квалификация както като инсталатор, така и като сервиз.Цитат:
Първоначално публикувано от pfloyd
pfloid тези данни които си ги чел и сметките които си правиш за физкултурния салон(трите помещения в къщата) са изчислени за зададена вътрешна температура +20 градуса и външна темепратура +7 градуса.
Можеш ли да ни осветлиш на коя дата за последно при теб външната температура е била +7 градуса???
С падането на външната температура под +7 градуса ще пада и възможността на климатика да поддържа +20 градуса в тези 60 квадрата или за запазване на вътрешната температура на +20 градуса ще трябва да намериш начин да намалиш квадратурата/кубатурата на отопляваното помещение. По твоя преценка кое от двете ти е възможно да направиш/намалиш - градусите или квадратурата???
П.П. Отделно имаш и 27 квадрата прозорци ...
... за чупките/стените които преграждат тези 60 квадрата няма да казвам нищо освен:Помисли дали при такива трайни минусови температури можеш да стоплиш 3 отделни помещения като сложиш радиатори само в 2 от тях???
Извинявай колега, но не мога да се съглася с това, което си написал. По моя груба сметка, ако една духалка(2000W) работи цял месец 30дни/720часа, то тя ще изгори около 1400кв.ч х 0.12ст = 168лв. Това е само за духалка без другите ел. уреди.Цитат:
Първоначално публикувано от serge
Интересно ми е как се получава това, защото на мен ми писна да плащам големи сметки за ток и да купувам ел. уреди с клас АА
От къде тоя ток по 12 стотинки, крадете ли го?Цитат:
Първоначално публикувано от kolev
Само нощна тарифа съм сложил в сметката за да може да се съберем в тези 160лв :-)Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Каква е температурата в апартамента?
Е само нощна,но тя е 8часа,не 24,та сметката няма да е 720часа?А и на тази духалка,ако и се даде възможност, биметалната пластина ще я изключва от време на време.Цитат:
и с какво те впечатлиха чак толкова много? Шарпа е пръчка, поне за мен - на стая от 12 квадрата, минимум му трябва да е поне 0.5, 0.8 е супер висок минимум. Ако си толкова за повечеко кинти - тури си 9 лдц и си глей кефа - като изключим КОП-а, всичко друго му е по-д-бро, а цената му е по-ниска.
А за панасоника нямам думи - ако някой ме убеди, че с 2,5 киловата ще отопляваш 25 квадрата (минимум) при минус 20 зимъс, направо ще е за нобелова награда. Е, може и да може - с еднометрови стени, от които поне 50 санта изолация, както и супер изолация на таван и под, всичко да е вътешни стени (това не знам как ще стане) или съседите долу да държат поне 30 градуса зимата (но тогава пък трябва да няма изолация на пода:)), ама пак ме съмнява, че ще стане.....
Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
На Панасоника да му смъкнат отоплителната мощност на 1,5 кв. копа му се скочи на 8,5 а цената на 3949лв. :bravo
Голямо надлъгване пада :taz
Духалката работи основно денем и на 1000 вата. Нощем е изключена.Цитат:
От 160лв. мин. 100 са изразходения ток. 70лв дневна и 30лв нощна. Я сега кажи кои нареди е-мера на 30-40%, че ние трудно да смятаме.Цитат:
Първоначално публикувано от serge
12 часа на ден са 12*0.16ст.=1.92лв.*30=57.60лв. на месец. Естествено имаше и топли дни, когато не е работила цял ден. Приемаме, че е изхарчила около45 лв. за месеца. Климатика не го изключваме. При -10 работи по следния начин - 6 минути работи и 3 почива. Мощността му според табелката е 1011 Вата.Цитат:
Първоначално публикувано от vankoto