Здравейте,
Трябва да си избера системка за климатизация на 2 стаи вкъщи, та реших първо да попитам във форума, а после да викам фирми да оглеждат и да ме омайват с предложенията сиРазположението е следното:
[img width=442 height=600]http://s16.postimage.org/7ta076trp/klima.jpg[/img]
- Всички стени на картинката, освен тези с прозорците, са вътрешни за сградата.
- Терасата не е остъклена.
- Няма изолация на стените с прозорците (те са с южно изложение).
- PVC дограма навсякъде.
Климатиците ми трябват почти 100% за охлаждане, за отопление си имам парно. Бюджетът за цялото начинание е към 4к лв.
Моля помогнете с мнение дали разположението, което съм нарисувал би свършило работа. Холът е малко дълъг и тесен, но ще е трудно да се сложи вътрешното тяло на стената с прозорците, защото там има закачени завеси
Също, какви марки/модели да си взема, за да вършат адекватна работа... Мисля, че за тези пари попадам в категорията на Мицубиши/Дайкин като качество?
И още един въпрос - мултисплит или 2 отделни климатика?
Помагайте, моля!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от Kasap
 Първоначално публикувано от Kasap   .Значи някой от другите варианти.Като гледам, спокойно ще се събереш около 3000 лева.И аз бих те посъветвал да ги сложиш на фасадата външните, но разположението най-добре ще ти го кажат на място при монтажа.
.Значи някой от другите варианти.Като гледам, спокойно ще се събереш около 3000 лева.И аз бих те посъветвал да ги сложиш на фасадата външните, но разположението най-добре ще ти го кажат на място при монтажа.