Трябва да избера климатик за жилищо помещение 25м2,65м3.Големи топлозагуби,София.Кой от двата?За Панасоника четох ,че по упътване не се давал за продължителна работа под -5?
Трябва да избера климатик за жилищо помещение 25м2,65м3.Големи топлозагуби,София.Кой от двата?За Панасоника четох ,че по упътване не се давал за продължителна работа под -5?
Нито един.Избирайте климатик с номинална мощност от поне 5.5 кв в режим отопление.
Въпросът както е зададен е уравнение с много неизвестни защото: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
Здравейте, някой има ли впечатления от този климатик, тъй като се двоумя между него и Фуджицу 12LECA. Не знам много за компресорите и кои е по издръжлив но този на Панасоника е с 5 год. гаранция и бил стар модел, докато само външното тяло било по-ново. Искам да отоплявам и охлаждам с него помещение което 28кв.м с 1 външна стена 4,7м и височина 2.60м. На стената има 4 прозореца стандартна височина като за тухлен блок (не им знам височината) но грубо заемат 1/3 от стената.От ПВЦ дограма са. На среден етаж съм като съседите също се отопляват. Стаята е всекидневна която искам да отоплявам само вечер за около 5-6 часа и с температура 22-24 градуса, не повече. Както казах тухлени стени като над тях са залепени гипсокартонени плоскости навсякъде на разтояние 5см от тухлата. Външната стена е с 10см изолация - стиропор. В помещението не е студено дори и при много ниски температури навън и с 1 духалка от 2000 Вата за 10-15 мин се загрява. Със западно изложение е. Като допълнение при големите студове имам и парно, което не ми е много рентабилно и искам да огранича ползването му.
Бихте ли ме посъветвали за техническата част на климатика а именно има ли някъкви детски болежки или откази и общо взето на нивото на Фуджицу ли е или е по-претенциозен?
Мерси предварително!
Този пост е редактиран от Giggio; 01-01-13 в 22:25.
Още един положителен глас за E12NKE-3 добра машина имам я от септември работи прилично
Този пост е редактиран от paparak_ivi; 08-01-13 в 11:20.
Аз не съм много доволен имам фуджи и засега по ми харесва.Моя пак издава ония дразнещ звук.Ето и за тези които незнаят за какво говоря panasonic nke 12 - YouTube А и ме дразни че често дефроства а съседа отдолу е със осака и един път не съм я чул да дефроства а често пуша на терасата.
Относно дефроста мога да кажа, че е много относително. Моят Е15 NKE-3 дефроства повече при влажно и особено мъгливо време. При сух студ почти не дефроства. Иначе нямам никакви забележки, а също и този звук го няма.
Долу горе по колко време дефроства вашата машина?
привет, някой може ли да обясни защо при NKE-3 /до 12-ските/ има капилярки а не ТРВ ? заразглеждах сервизното описание и се зачудих, това с капилярките не е ли решение за по-евтините машини?
Панасоник си залагат на това от години....В което няма нищо лошо.
И кой ти каза ,че панасоника не може да работи под -5 ? Това са пълни глупости незнам каде си го прочел но E12NKE12-3 работи до - 15 без проблеми дори в техническите характеристики го дават до минус 15 на отопление (имам E12NKE12-3 и Е9МКЕ-3) БЕЗОТКАЗНИ МАШИНИ ! А който иска може да вземе нордик серията на панасоник която е за скандинавските страни и е до -20 и има подгрев на тавата .
Този пост е редактиран от paparak_ivi; 13-01-13 в 12:12.