Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Момчетата които се занимават с клими, като чуят за такъв като теб и :lol:
Поседно ще ви напиша за един приятел който сложи Нокрия в Созопол на хотел на първа линия.На 3тата година външото тяло се РАЗПАДА от солните изпарения.
Вече'' не питам старило а питам патило''
Живи здрави
и благодаря за помощта.:p:p:p:p
Ако някой не вярва аз съм от Бургас да пише на лични ще го поканя на гости по Коледа.
Сериозно
Трябва да признаеш, че бая топлинка ти идва от съседите отдолу на тези 100кв.
Солта разяжда алуминия, скоро ще остане само на тръби. Ама като има хотел, сигурно е паралия - ще ги сменя на 3 години Нокриите.
Цитат:
jako6iba
Поседно ще ви напиша за един приятел който сложи Нокрия в Созопол на хотел на първа линия.На 3тата година външото тяло се РАЗПАДА от солните изпарения.
Вече'' не питам старило а питам патило''
Живи здрави
и благодаря за помощта.:p:p:p:p
Ако някой не вярва аз съм от Бургас да пише на лични ще го поканя на гости по Коледа.
Сериозно
:yikes
Не е ли проблем там по скоро голямата влага, от колкото солта? Солена вода може да докара само вятъра и то при някакво вълнение.. Иначе при изпарение няма как да има сол.
кажи му да си вземе осака... това лято на Златните имаше в хотела ми 10 годишни осаки и си бачкаха не се бяха разпаднали
Цитат:
spas.slavchev
Не е ли проблем там по скоро голямата влага, от колкото солта? Солена вода може да докара само вятъра и то при някакво вълнение.. Иначе при изпарение няма как да има сол.
Комбинация от двете, ако трябва да сме съвсем точни. Панасоник даже предлагат екстра, да си поръчаш VRF външните тела специално изпълнение за монтаж на първа линия, изработка от неръждавейка и по-сериозно заливане на платките.
Искам да споделя мнение ,но не знам дали ще се хареса на повечето от вас, тъй като тук най-вероятно има продавачи на климатици втора употреба..... но аз съм от страната на купувачите и искам да споделя една проверка .... относно фирмите, предлагащи климатици втора употреба в гр.Пловдив.
Аз живея в гр.Пловдив, преди 1 година закупих японски климатици втора употреба ..... Мицубиши ZW40TS за 1500 лв и National 221CFR за 700 лв това са цени с монтаж .....няма да споменавам от кого съм ги закупил .... съвсем случайно ми споделиха ,че в гр.Пловдив на Кукленско шосе 12 до ресторант ФАДО, до един магазин за плочки , в двора има едно помещение, където имало фирма която се занимава с ВНАСЯНЕ НА ЯПОНСКИ КЛИМАТИЦИ от Япония и много по-малки фирмички зареждали от тях.... реших да провера информацията и искам да ви кажа ,че видях -Мицубиши ZXV40 серия зубадан за 1050 лв пак с монтаж и 2 години гаранция ..... както и много други климатици , а като моя NATIONAL базов модел 480 лв .... просто разликата се оказа много голяма в цената
Някой има ли наблюдения за тази фирма /????? която аз не знам как се казва ??>>
Цитат:
ala-bala
Искам да споделя мнение ....
Готин ник... :Drinks:
ala-bala е за продавачите ; ) Но аз съм от страната на купувачите и за мен не е ala-bala при положение ,че моя климатик струва 1550 лв с монтаж и 2 години гаранция , а климатик от същия клас струва 1050лв с монтаж и 2 години гаранция ; )
Ако за тебе ала бала са 500 лв , това вече е друга бира
Това са относителни неща .. Твоят климатик е с 5-6г по-нов модел ( примерно ) ,може да е по- запазен ,при 2-рата ръка най-важното е състоянието .. Имаш климатик, който нов е около 3500 ,взел си го изгодно според мен.
Яяя Алекси не е внимавал в часовете по бълг.език...
Цитат:
ala-bala
Мицубиши ZW40TS за 1500 лв .......и Мицубиши ZXV40 серия зубадан за 1050 лв пак с монтаж
По-добре се радвай, че си взел хубав климатик на нормална цена. Това 1050лв. с монтаж води до съмнение по отношение на рециклиране/профилактика.
Представи си, че "по-евтиният" не е зареден с фреон с електронна везна по табела, или при профилактирането не е разглобен на съставни части, за да се измие както трябва.
Доста неща трябва да се свършат за да излезе работоспособен като нов един климатик. Доста по-ниска цена крие подводни камъни и аз лично подхождам със съмнение към такива стоки /нямам предвид само климатици/.
Ползвай си го със здраве климатика, вместо да се чувстваш ощетен. Трябва да те изкара доста дълги години.:)
Аз не се чувствам ощетен, просто споделям какво ми е направило впечетление : )
А относно до тази фирма преди да влезнаш в магазин има едно помещение, където видях около 5-ма техници, които бяха разглобили доста климатици :D:D:D:D:D:D
А относно до годината на производство видях ,че в други магазини за японски климатици втора употреба модели на 2001-2002-2003-2004-2005 година 40-ки масово са между
1400-1700лв ; ) и все ги рекламират като ТОП МОДЕЛИ :D :D : )
Цитат:
ala-bala
Искам да споделя мнение ,но не знам дали ще се хареса на повечето от вас, тъй като тук най-вероятно има продавачи на климатици втора употреба..... но аз съм от страната на купувачите и искам да споделя една проверка .... относно фирмите, предлагащи климатици втора употреба в гр.Пловдив.
Аз живея в гр.Пловдив, преди 1 година закупих японски климатици втора употреба ..... Мицубиши ZW40TS за 1500 лв и National 221CFR за 700 лв това са цени с монтаж .....няма да споменавам от кого съм ги закупил .... съвсем случайно ми споделиха ,че в гр.Пловдив на Кукленско шосе 12 до ресторант ФАДО, до един магазин за плочки , в двора има едно помещение, където имало фирма която се занимава с ВНАСЯНЕ НА ЯПОНСКИ КЛИМАТИЦИ от Япония и много по-малки фирмички зареждали от тях.... реших да провера информацията и искам да ви кажа ,че видях -Мицубиши ZXV40 серия зубадан за 1050 лв пак с монтаж и 2 години гаранция ..... както и много други климатици , а като моя NATIONAL базов модел 480 лв .... просто разликата се оказа много голяма в цената
Някой има ли наблюдения за тази фирма /????? която аз не знам как се казва ??>>
Трудно е да се каже. Може да си случил на запазена бройка или наистина просто да са те минали, макар че 500 лв означава огромна разлика в качеството на двата, а и ако дават също 2 години гаранция. Но втората употреба носи риск, който се поема от купувача. Иначе съфорумците могат да ти разправят, че си ударил кьоравото, ама си е съмнителна работата.
Румбата, че на теб ще ти го дадат за 2 000 лв, че да спиш спокойно.
Съгласен съм ,че втората употреба винаги крие огромен риск !!!!
Точно затова е по-удачно да го взема на по ниската цена ,тъй като и двете фирми ми дават пълна гаранция : )
Цитат:
ala-bala
Съгласен съм ,че втората употреба винаги крие огромен риск !!!!
Точно затова е по-удачно да го взема на по ниската цена ,тъй като и двете фирми ми дават пълна гаранция : )
При положение, че ти дават две години гаранция рискът е главно за продавача /90%/. От опит ти го казвам. Това Мицубиши, ако не ти даде дефект през първата година от експлоатацията му, няма за какво да се притесняваш за напред. Здраво е.:)
Другият път, като ти кажат 1050лв. за 40-ка с монтажа им искай и 30% отстъпка.:)
Цитат:
Claire
Румбата, че на теб ще ти го дадат за 2 000 лв, че да спиш спокойно.
Да, спя спокойно за тази цена, но не това моделче.:p