Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Например от Фукушима
От къде я изсмука тая Фукушима.
За да си спокоен ще ти кажа, че след аварията на всеки един контейнер климатиците сме ги замервали с уред за радиация на стойност 15000$. Военен. И това в продължение на години.
Слагам си ръката на сърцето, като ти казвам, че измерената стойност на няколко сантиметра от всеки климатик беше по-ниска от тази на българската почва!
П.С. В смисъл фона на климатиците е чиста нула, а уреда просто прихваща фона на земята на един метър височина, която типично за Пловдив е нищожно малка. Всяка противна приказка бих я възприел шега.
Толкова ли няма кой да защити мен и каузата. Всеки започна да си създава въображаеми вятърни мелници с които да се бори срещу фактите.:)
Някои хора изпитват нужда да казват как всичко е черно и как ще се скапе и как всички ще умрем.
И забравят че живота е тежко заразна болест предавана по полов път :)
Ако топлят през зимата и светят в тъммното, без да са включени в контакта, значи са от Фукошима ;)
Благодаря за помощта.Форума не е това което беше.Когато си купувах 1вия климатик в пидписа-13ка еквивалент на Сузуми всички ''Майстори ''ми казваха че 100кв апартамент няма да мога да топля.Не само че го топли ами и понеже минимума му е голям 300Вата около 0"С работи 'старт-стоп' в хол 24кв ново строителство с изолация изток,с отворени врати в целия апартамент-другите стаи са южни.Лошото е че прекалено мнного станаха разбирачите.
Благодаря още веднъж за помощта.
Казваш че топлиш 100м2 с един климатик /TOSHIBA 13/ ли?
Има хора дето не си ги пускат климатиците и пак им е топло, познавам двама. А има и такива дето си пият ракията докато камината им пече на гърба. Аз лично повече от една стая с един климатик не мога да стопля, камо ли 100 квадрата. Точно в такива апартаменти дето се топлят с един уред в едната стая се разболявам ако стоя няколко часа, щото е "много топло".
Така си е, важното е да не се гледа едностранчиво на нещата, хората да са щастливи от избора си, да не бъдат съдени.
Всеки си излага виждането и опита по темата, а че то няма как, поради субективни причини, да съвпадне с това на абсолютно всички останали, е ясно. Затова и приказки от рода на "много станаха разбирачите" не звучат добре.
Гледам се е заформила интересна дискусия и без да наливам масло в огъня искам да попитам нещо...
На няколко места във форума срещнах това, че климатикът е дълготрайна инвестиция. Ако е така колко е очаквания живот при нормална експлоатация? Ако една нова машина от среден клас, подбрана за помещението и е от марките с традиции в тая област би следвало да изкарва средно 10 г. то колко се очаква да изкара климатик, който го купуваш и е вече на 13-14 г.? Т.е. трябва да се надявам, че ще изкара до 23-24 . Във форума има такива примери, но не са ли повече изключения, от колкото практика? Т.е. вие като си взимате климатик нов или К2У колко сте сметнали , че ще трябва да Ви служи, преди да остарее морално или да се скапе и да не ви е яд, щото си е изработил неговото?
По-скоро, климатизаторите станаха масови и затова повече хора изказват мнение. Да квалифицираш като майстор всеки, изказващ мнение за нещо, което притежава, говори единствено за невежество. Както и това, да поставяш въпрос във форум, дали нещо може да стопли някакви квадрати, и да очакваш точен отговор.
причините,за да си купя ЯПОНЦИ са-комфорт,ниски сметки и сигурна работа дори и при екстремни условия.не твърдя,че не се развалят-все пак е техника,а че когато дръпнатия прави нещо влага доста мисъл.не мога да си позволя чисто нов такъв и за това си купувам от ФОКУШИМСКИТЕ,но поне на този етап не бих заменил японска с европейска машина.някой,който не е запознат си мисли,че го правя заради кинтите,ма кат знам колко съм дал за К2У.......
Фукушимските:lol:
Карам моя климаджия да ми каже колко хляб има в климките - прай се на удрен, мъдро - утре нещо ако се скапе, да не му търся отговорност за думите. :)
Аз се надявам, машините да издържат сумарно работа във Фукушима + България едно 25-30 годинки, при щадяща употреба. Времето лети, не ми се сменят след няколко години. Климатът в БГ, айде, при мен, да кажа, е сравнително мек, повечето работят по 6-7 месеца, с лекота, не ги напъвам. Абе щом хора с краунове, осаки, мидеи им празнуват непълнолетие, защо да не е възможно и моето желание. И щом японска елка от 1980-та г. с оригиналните батерии(няма слънчеви, сигурно още не са били измислени) все още бачка, няма жълтите братя да се изложат с другата техника,я.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Казваш че топлиш 100м2 с един климатик /TOSHIBA 13/ ли?
ДА
При това минмум от 300 вата е напълно недостатъчен и климатика включва и изключва като конвенционален.Вентилатора е настроен на минимум.
25"С потдържам в хола където е климатика,Другите стаи са 20-21"С
Забравяте качеството на строителството.
- - - - - - - - - -
Имам опит само с промишлени климатизатори в чужбина.
Истински климатизатор трябва да кара минимум 20г.
Е, има още малко какво да се желае - в Норвегия имаше един дето отопляваше 100м2 с FH25.
Момчетата които се занимават с клими, като чуят за такъв като теб и :lol:
Представям си ако настроиш вентилатора на HIGH и на комшията апартамента ще стоплиш щом на LOW вентилатор топлиш 100м2.:Drinks: