Виж сега, пропуск на вътрешното не е опасен, ако е по тръбите преди топлообменника, ако е по питата е по-сложно.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Виж сега, пропуск на вътрешното не е опасен, ако е по тръбите преди топлообменника, ако е по питата е по-сложно.
Да предположим че е най-лошия вариант - спукан между ламелите. Ако са тръби ще го взема без да се замисля.
methaa, за да се установи дали изпарителя подлежи на ремонт, е необходимо вътрешното тяло да се разглоби и изпарителя да се надуе с азот. След това де се установи къде и на колко места има пробив и дали може да се отстранят без да се нарушава много изпарителя. Всичко това е свързано с време и работа от някой който е наясно са тази материя. Ако пропуска се отстрани, е нужно зареждане и проверка на работните характеристики на модела. Отново средства и време. И не си мислете, че ще е двуцифрена сума. Ако смятате, че сте готов да се впуснете в това премеждие, ок.
Разбирам какво ме чака и колко ще ми излезне начинанието, за това съм готов да платя цената на този климатик.
Аз не съм пояснил своите притеснения (съжелявам). Притеснява ме че след като изрежем неопределен брой ламели, ще има ли голяма вероятност да скъся многократо живота на компресора на климатика?
След като изрежете "неопределен" брой ламели, ще скъсите НЕОПРЕДЕЛЕНО ефективността на климатика.
Колко години е работил този климатик?
За юридически лица гаранцията е една година в случая.
Предлагам следващия път вече да си станал "свой" човек ,излиза по евтино
Всъщност въпросът е как точно са установили, че пропускут е във вътрешното тяло, а не знаят къде е? Ако има омазняване, то то би дало поне насока.
Не знам. Мога само да гадя, но не това ми е целта.
Искам само да ми кажете дали ще имам бъдещи проблеми с компресора на климатика при извършен добре ремонт.
Зависиколко време е стоял "спукан", ако е навлязла влага, не е на добре. Абе с две думи на късмет е
Що за клапани ви монтират на аспирацията, защото при мен тръбата стърчи без и осите атакуват смело в топлите часове?