Страница 358 от 358 ПърваПърва ... 308348356357358
Резултати от 5,356 до 5,363 от общо 5363
Like Tree2917Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Така са наистина Тошибите.
    При ниски плюсови температури се поуспиват и не работят на нужната мощност. Това го наследиха и европейските Дайсейкай - копи/пейст на софта.
    Тука преди години ореваха форума за този проблем доста хора, та се стреснаха малко и пуснаха сервизни кодове от Тошиба за корекция.

При теб решението докато станат минусови температурите е, ако имаш бутон турбо на дистанционното. С него работи на малко по-голяма мощност.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Живее в
    Пазарджик

Румба благодаря за съвета. Две от Тошибите го имат този турбо бутон. Но мен това не ме притеснява щом си поддържат температурата с тази ниска консумация значи толко им е нужно за сега.А европейските Дайсекай доколкото четох се успивали и температурата падала с два три градуса.А на хазяйна Шарпа много хубаво и топличко си духаше,но сигорно,че е в 30квадрата. И май поуката е да не се преоразмерява или по форумски да не се слагат в кенеф. Тези машини са много мощни и ги задушаваме,така си мисля аз.
    Този пост е редактиран от Buxata; 08-12-25 в 22:01.
    Rumb@ta одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ако стане -15*С, ще видиш какво могат.
    Genadi80 одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

То -15 си има почти всяка зима за по 1-2 часа рано сутрин. Въпроса е да стане зима като януари 2017г, 20 дена отрицателни през деня,вечер -14 -15 гр + снеговалежи, да изтинат стените,тогава ще се види кой колко може. Ама надали
    Boooom одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Живее в
    Пазарджик

Дано да стане,тъкмо ще си сверим часовниците да видим кой колко може. От това което съм прочел в форума за ldr u jdr работили и греели в големите студове. По ме притеснява Bdr в детската,че той е с най леко външно тяло от останалите,а там ще са децата. Но блокчето е санирано и апартамента е с дограма четири сезона и всички тавани са с 10см вата и всички външни стени имат по 5см фибран,та тва малко ме успокоява.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Buxata Виж публикацията
    Дано да стане,тъкмо ще си сверим часовниците да видим кой колко може. От това което съм прочел в форума за ldr u jdr работили и греели в големите студове. По ме притеснява Bdr в детската,че той е с най леко външно тяло от останалите,а там ще са децата. Но блокчето е санирано и апартамента е с дограма четири сезона и всички тавани са с 10см вата и всички външни стени имат по 5см фибран,та тва малко ме успокоява.
    И да питам нещо. На бдр като му чукна бутона за информация показва с 6градуса по висока външна температура от колкото е в момента. Това оказвали влияние за нормалната работа на климатика да мисли,че вънка е топло и да не работи коректно,и да Неси дава зор.постоянно работи на сто и дватрийсе вата. Благодаря

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Ама надали
    Там им е силата. Тези серии Тошиби успяват да подържат топло в стаи с големи загуби и студено време.

Цитат Първоначално публикувано от Buxata Виж публикацията

И да питам нещо. На бдр като му чукна бутона за информация показва с 6градуса по висока външна температура от колкото е в момента. Това оказвали влияние за нормалната работа на климатика да мисли,че вънка е топло и да не работи коректно,и да Неси дава зор.постоянно работи на сто и дватрийсе вата. Благодаря
    Имай предвид, че DR сериите повечето нямат датчик за въздуха отвън. Изчисляват по някакви алгоритми това, което ти показва на дистанционното. Липса на фреон би се отразила на показанията.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Там им е силата. Тези серии Тошиби успяват да подържат топло в стаи с големи загуби и студено време.

Имай предвид, че DR сериите повечето нямат датчик за въздуха отвън. Изчисляват по някакви алгоритми това, което ти показва на дистанционното. Липса на фреон би се отразила на показанията.
    Румба как да го хвана,че няма достатъчно количество фреон? Ще заледява външното тяло , или нещо по крановете отвънка.

10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Те тези машини са с толкова променливи възли, че трудно можеш да го хванеш, ако е малко липсата. Компресор, вентилатори, дебит на фреона през ТРВ - всичко е променливо и се опитва да нагласи режима чрез тях, ако е по-малко фреона.
    Като правило, ако няма видима причина в хардуера, се точи фреона и се зарежда по табела. Това вече е стабилна основа за диагностика, ако пак има проблем и може да се намери.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 358 от 358 ПърваПърва ... 308348356357358

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе