Той транспортът се вдигна, но започна да се нормализира. А за резервни части, стига да не е нещо тежко и обемно, не е проблем да си платиш единична доставка.
Преглед за печат
Той транспортът се вдигна, но започна да се нормализира. А за резервни части, стига да не е нещо тежко и обемно, не е проблем да си платиш единична доставка.
Японски климатик Sanyo SAP-Z22P. По неясни причини светна една лампа и не мога да разбера за какво е. Пробвах всички бутони от дистанционното, но не спира да свети(прилагам снимка). Работи си нормално в режим отопление. Ако някой има идея какво може да е ще съм благодарен да сподели.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41185&stc=1
Индикация напомняща почистване на въздушните филтри на определени работни часове.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Да, след почистване на филтрите вече не свети (явно този път сме пропуснали почистването). Много благодаря за бързия и точен отговор!
Здравейте,
каква мощност е това чудо
Daikin ATUX28FSE1S / ARUX28FS
Благодаря
Тоест малко повече от 9-ка
благодаря
Нали знаете обаче, че това се изчислява при режим охлаждане.
Къде го намери това животно от 2005-та година
Даже гугъл не е чувал за него.
п.с. И чат GPT не знае нищо. Ни за външното, ни за вътрешното.
Не знам защо се мъчите да давате инфо, като не знаете аджeба за какво става въпрос....:)
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.3)
Консумирана електроенергия: 585 W (100 ~ 780)
ЕЕR: 4.79 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 5.5)
Консумирана електроенергия: 715 W (85 ~ 1410)
COP: 5.03 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW
Консумирана електроенергия: 1245 W
ЕЕR/COP (средна стойност):4.91
Хладrлeн агент R410A, 1100 gr
Компресор: 750 W
Управление: ARC432A25
Модела разполага с йонизатор.
Хаха не излгежда толкова стар.
Като му чистих вътрешното тяло ,видях някакъв винтил , с бобина като на четирипътен и от него излиза фи 10 тръба около ,60-70 сантиметра , която прави завой зад топлообменика. Любопитно ми е каква и е идеята.
Има и европейски подобен модел. Капака на филтрите излиза напред и едно капаче се повдига за клапата.
Благодаря Aleksandars , това търсех
Знаех си че GPT-то не може да замести Александър.
Алекс, няма се даваш:thumbup
Здравейте!
От тази есен сме в ново жилище. Сложил съм във всекидневна 30 м2(25м2 + 5м2 бокс, наблъскан с кухненско) Hitachi S28B , спалня 17м2 Hitachi W25H и в детска 14м2 20 Perfera. Стаите са успоредни с изложение югоизток, НС.
Въпросът ми е за двете Hitachi-та. Работят само и изключително on/ff, като ON 1-2мин / Off 2-3-5 мин. Консумация при ON между около 350-500 w и при двете машини. Външни температури от -2, -3 до +12, +13 и в облачно и слънчево, ден и нощ. Степени и посока на вятъра най-различни комбинации. Задание 22-24° във всекидневната, 20-21° в спалнята, като го подминават с 2°. За сравнение Perfera-та работи м/у 90-150w , като е стигала и до 2ч. без да изключва, или пък, като не ѝ трябва изобщо не се включва.
Четох и други теми за това явление и като една от причините можело да бъде недостатъчно фреон. Възможно ли е наистина? Или пък заменени датчици или сензори с други стойности от оригиналните? Или просто не съм подбрал правилните машини за помещенията.
В старото жилище в хола бях с Hitachi E28V (страхотна машина). Поддържаше си точно заданието с около 220w и доста по рядко ON/OFF, та затова си помислих, че тази 28-ца ще бъде добре за новото помещение.