Здравейте,
Скоро трябва да купувам климатик, по скоро два, по един за всяка стая. Ремонтът на жилището ми почти приключва и започнах да се "образовам" по темата "Какъв климатик да си закупя". Апартаментът е панелен, като се ремонтира по европейски стандарт. Изолацията е вътрешна - фибран, дограмата е 5 камерна ПВЦ. Апартаментът е "топъл" Юг-Изток". Отказах се от ТЕЦ отоплението и искам да мина на климатици. Въпросът е, кой би бил най-подходящ за моите нужди. Зимата ще се ползват изцяло за отопление, дори и в най-студените дни, климатикът трябва да работи безотказно, защото друг изотчник на отопление не е предвиден. Лятото, разбира се за охлаждане в най-горещите дни. Искам климатичната система да е много модерна, инверторна, задължително А/А енергиен клас и да има висок СОР.
Стаите са със следните размери:
Спалня: 20-22м2: има една външна стена, стаята е напълно изолирана с фибран както и 5 камерна ПВЦ дограма. Другата външна стена е откъм терасата, но терасата е остъклена също с многокамерна дограма.
Всекидневна: 25-30м2: няма външни стени, освен откъм терасата, но и тя е изолирана и остъклена с многокамерна дограма.
Моделите на които съм се спрял са следните:
Daikin FTXS35J Professional
Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA
Mitsubishi Heavy SRK / SRC 35 ZJ-S
MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 25 ZJX-S HYPER INVERTER DIAMOND SERIES
General Asha 12 LEC Nordic
Sharp AY/XP 12GHR
Hitachi RAS/RAC 35 WX8
А относно Toshiba Daisekai 5 и Fujitsu General, AWHZ14LB - Nocria?
Тотално съм объркан, просто нямам идея на какво да се спра. Мои прители ми разправят разни от рода на, "Вземи си Daikin и не се занимавай с други..." Незнам, помагайте
Поздрави