Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Здравейте и аз да попитам за помещение 34м2*2,5 с добра външна изолация и качествена дограма, 1ви етаж тухла, западно изложение, намира се в Силистра където зимата си е доста студена..... какво ще предложите? До сега е мъчено да се отоплява с Daikin FTXG35, но не се получават нещата. Има обаче един проблем целта е да се използват същите тръби .... до колкото е възможно/ако не ще се сменят/. Та чудим се между тези варианти, но спокойно може да предложите друг:
1, Daikin FTXS42J
2. Fuji General AWHZ14LBC Nocria
FTXG-35 е от серията "Престиж", нали?
След като искаш да си запазиш тръбния път, защо не помислиш за смяна само на външното тяло? Аз имам вътрешно FTXG35 и външно RX50 в 33кв.м. Когато го купих, фирмата извършила монтажа ме увери, че от АТАРО са казали, че няма проблем да се комбинират двете тела. Тогава на 100% не им повярвах, но цената беше с 200-300лв под тази, ако взема FTX50/RX50. А и FTXG35 е доста по-компактно от FTX50 и е MADE IN JAPAN. Сега не съжалявам за избора си, FTXG е стар модел, но е много тихо и работата му е незабележима. Tова ми е мнението като потребител, спецовете да си кажат тежката дума. Успех!
2. Fuji General AWHZ14LBC Nocria да това е правилния избор.
+1 за Fuji General AWHZ14LBC Nocria.
А тъй като разбрах, че едната тръба на Nocria е по-голяма от съществуващата вариант с преправяне дали ще е удачен или ще спъна климатика?
Ако искаш да дадеш 2300лв за Нокрия14 и да имаш дефакто някаква 12ка - не го разбирам. Сложи си каква да е 12ка за доста по малко пари.
То аз 12ка и сега имам FTXG35 и не ми харесва особено, но нали говорят чудеса за тази Нокрия та реших да пробвам. Като последен вариант ми е къртенето, тъй като тръбите са замазани във външната изолация и вътре всичко е перфектно та за това.
много 42ки на дайкин почнаха да се появяват - да не са ги пуснали някъде за без пари?
Цитат:
pulsedriverbg
То аз 12ка и сега имам FTXG35 и не ми харесва особено, но нали говорят чудеса за тази Нокрия та реших да пробвам. Като последен вариант ми е къртенето, тъй като тръбите са замазани във външната изолация и вътре всичко е перфектно та за това.
нокрията НЕ Е ПАНАЦЕЯ,но за парите си ,параметрите и доволни клиенти е без аналог при новите машини в класа си.
Здравейте,
Имам нужда от съвет за офисен климатик.
В момента сме с Панасоник 12-ка и честно казано си върши работата (ако не стане супер бахър).
Но за новия офис искаме една идея по-хубав.
Около 28м2, юг, изолиран, дограма. 1.5 външни стени. :D
Знам, че една 18-ка ще лепне идеално, но идват множко парите.
Ще се радвам да споделите някой от тези ще върши ли работа?
Или по-точно кой е най-удачен вариант.
Климатик HITACHI RAS/ RAC 35 FH6
Климатик FUJITSU ASYG-12LLC
Климатик Sharp AY/AE-XP12LSR
Климатик Panasonic CS/CU-RE12NKX
Климатик FUJITSU ASYG-12LEC
От линковете сигурно е видно, че цената включва монтажа, затова съм ги и посочил.
Приемам оферти и от други фирми/марки и т.н. В Търново ще се монтира.
И също например ако LLC ще е ОК спрямо LEC, то е хубаво климатика да е по-евтиния. :D
Нито една от изброените машини, не става за това помещение..Да не казвам, че 12LLC, което споменаваш и за WC не бих предложил...Извинявам се за изразите, но машини с подобни характеристики са трагедия и не мисля, че заслужават внимание.
Какво значи трагедия?
Панасоника, с който сме сега се зори при под -5*, но иначе е пушка, а тук е поне 25м2 (север/изток).
Да не говорим, че е офис, не държим да е жега, а дори да може, не държим климатика на високи градуси, понеже е некомфортно.
Както споменах, знам, че 18-ка ще е по-добре, но и парите не падат от небето. :D
Тези ако не стават, то кой тогава? :)
Цитат:
BornToDrink
Тези ако не стават, то кой тогава? :)
"Климатик трета възраст" :)
T.e. втора ръка, "оригинален", малко ползван?
Проблемът е, че в Търново знам само едни дилъри, а пък техниците им... или ги мързи или не могат.
Което е половината от покупката (особено втора ръка).
Добре да го кажем така, кой климатик смятате че е минимума* за това помещение?
Защо не започнеш с бюджета който сте определили?! Иначе, за това помещение, бих заложил на Panasonic CS-E12NKEW~CU-E12NKE-3
Не повече от 1500лв с монтажа.
Иначе относно Панасоника.. аз ли нещо не вдявам или Дайкин 18-ка инвертор за 1700лв би бил по-оферта (какъвто ползва мой познат, а аз имам подобено модел)?
Т.е. силно се съмнявам Панасоника да е дори близо по възможности. (на същата цена)